Amanda og Camilla – MamaWise` umage makkerpar (Månedens Mama februar 2016)

Som Månedens Mama(s) februar 2016 har vi valgt, at skrive lidt om os selv. Amanda og Camilla, de to kvinder bag MamaWise. 

I kan forhåbentlig lære os lidt bedre at kende, læse vores tanker og visioner for MamaWise, og måske smile lidt af vores noget usædvanlige partnerskab.


Den blå bog:

Amanda bor i Søborg, lidt uden for København med sin mand Rasmus og deres datter Wilma på 19 måneder.

Camilla er 30 år, bor i et hus på landet, lige uden for Ribe, Vestjylland. Kæresten Søren og datteren Sille på 14 måneder gør hende selskab. 

Job:

Amanda: Ejer af firmaet Amanda by Winther som sælger håndlavede smykker, huer, mm. Stifter af MamaWise.dk og studerer Smykker, Teknologi og Bussnies på KEA.

Camilla: Stifter af MamaWise.dk. Er uddannet social- og sundhedsassistent. Arbejder som handicaphjælper. Modekonsulent hos Black Swan Fashion, holder pause pt., grundet smerter i bækkenet. 

Hobby:

Amanda: Blogger på WintherDuen.dk – elsker at skrive, være kreativ, tilbringe tid sammen med venner og familie – også elsker jeg at date min mand.

Camilla: Alle former for social samvær med venner og familie. Shopping (JA, jeg er shopaholic) og rejser. Elsker at læse, men tiden er desværre ikke til det pt. Og så MamaWise selvfølgelig!

Amanda: MamaWise er altså også en af mine støreste hobbyer 😉

Amanda og Rasmus

161 (640x427)

Camilla, Søren og Sille


På Facebook og Instagram har der været mulighed for, at stille spørgsmål til os. Dem besvarer vi her.

Hvordan får I tid?

Det er et virkelig godt spørgsmål, som vi knapt selv kender svaret på. Nogle gange er tiden virkelig sparsom, og vi må indrømme at vi langt fra altid, når alt det vi gerne ville på MamaWise. Vi forsøger så vidt muligt, at arbejde så det ikke går ud over vores piger eller familielivet. Dette er en kæmpe udfordring, og det betyder ofte, at vi må arbejde om natten eller på andre skæve tidspunkter (i pauserne på job, i skolen eller nogle gange på toilettet).    

Hvordan fik I egentlig kontakt til hinanden, og hvordan I derefter kom på ideen til Mamawise.dk?

Vi havde længe fulgt hinanden på Instagram, og en dag da Amanda søgte nogle “blogger-venner”, tog Camilla chancen og sendte hende en mail. Selvom hun faktisk ikke er blogger! Der var bare et eller andet, der fik hende til at skrive alligevel. Og den samme fornemmelse sad Amanda med, da hun svarede på mailen. Derfra tog det fart med utallige mails og beskeder mellem os. På trods af at  der er næsten 300 km imellem os og at vi er så forskellige som dag og nat, blev vi hurtigt helt sikre på, at vi skulle være businesspartnere. Vores forskelligheder har sidenhen vist sig, at være vores helt store styrke.

Ideen til MamaWise udsprang faktisk af, den store hjælpsomhed vi selv oplevede på Instagram, mødre imellem. Så snart en mor stiller et spørgsmål, er der straks en masse andre mødre der springer til, og deler ud af deres erfaringer. For sådan er mødre, hjælpsomme og skønne, fyldt med erfaringer. Alle forskellige, men med det til fælles, at vi vil gøre alt for vores børn. Og det er det vi med MamaWise forsøger at viderebringe. 

Hvad var tanken bag MamaWise.dk, og har I opnået det i ville med det?

… Tanken er, i forlængelse af ovenstående, at skabe Danmarks bedste online univers for mødre, til mødre, af mødre. Et sted med hjælpsomhed, rummelighed, udveksling af erfaringer, tips og gode råd – alt sammen TIL mødre FRA mødre.

Og har vi så opnået det vi gerne ville? JA! Men vil vi opnå endnu mere, blive endnu bedre og få endnu flere mødre til at dele ud af deres MamaVisdom? Det kan I lige tro! Og vi håber alle I skønne mødre der allerede følger med, har lyst til at hjælpe os? 

image


8 hurtige spørgsmål, om det at være mor

1) Det bedste ved at være mor er …

Amanda: Den er svær – der er så mange fantastisk ting ved at være mor. Men en af de største må være at føle den helt ubeskrivelige kærlighed man har til et andet mennesker, det er en kærlighed man ikke kan sammenligne med noget andet, også er det fantastisk at de små pus elsker en tilbage lige meget hvilke beslutninger man tager i livet.

Camilla: At opleve en kærlighed der er så stærk, at ligegyldigt hvor irriterende og udfordrende dit barn er, ligegyldigt hvor lidt søvn og tid til dig selv du får, ligegyldigt hvor meget du må tilsidesætte egne behov, så er det en kærlighed der kun vokser for hver dag der går. Den er ubetinget og man forstår først omfanget og dybden af den, når først man er blevet mor.   

2) Det sværeste ved at være mor er…

Amanda: Er nok lige pludselig at have ansvar for et andet menneske! Man ønsker dem kun det bedste og er altid lidt i tvivl om man gør tingene godt nok.

Camilla: For mig har det været, at miste friheden til at være 100 % spontan, og det at man som mor ofte (hvis ikke altid), må tilsidesætte egne behov.

3) Jeg føler mig som en god mor når…

Amanda: Jeg koncentrere mig 100% om Wilma en hel dag, hvor vi laver alt lige på hendes præmisser. Jeg kan virkelig mærke hvor vigtige sådanne dage er, i en ellers travl hverdag.

Camilla: jeg er nærværende og til stede i nuet. Når vi danser fjollet rundt i køkkenet og Sille hviner af glæde. Når jeg ved at jeg har gjort mit bedste.

4) Jeg føler mig som en dårlig mor når…

Amanda: Jeg bliver frustreret på hende, og det gør man som mor. Vi kæmper rigtig meget med Wilmas søvn, hvis det stod til Wilma behøvede hun kun sove 5 timer i døgnet, og det kan godt tage rigtig lang tid at putte hende – og hvis jeg selv er træt kan jeg desværre godt blive lidt frustreret på hende, men man lærer hurtigt at tackle sin frustration på en god måde.

Camilla: Når jeg mister tålmodigheden og kommer til at skælde ud. 

5) Det har jeg ALTID med i pusle/håndtasken…

Amanda: Efter jeg opdagede Olivy, har jeg faktisk altid sådan en med mig, da jeg både bruger den til Wilmas numse og mine egne hænder 😉 I kan læse mere om Olivy lige her

Camilla: Min håndtaske er mere eller mindre blevet erstattet af en fuldt udstyret pusletaske… Men i jakkelommen har jeg ALTID en ekstra sut, og i handskerummet i bilen er både sut, bleer og en uundværlig pakke vådservietter. 

6) Det har overrasket mig mest, ved at blive mor…

Amanda: At hele ens verden bliver anderledes, det er et nyt liv – det er nu helt andre ting der betyder noget, det er nu man finder ud af hvem der er ens rigtige venner og hvad der er vigtigt i livet. Dit barn er nu, og resten af dit liv det vigtigste!

Camilla: HVOR mega hårdt det er, og samme tid hvor naturligt det føltes.  

7) Det ville jeg gerne have vidst, før jeg blev mor…

Amanda: Hvor fantastisk det er 😉 Så havde jeg måske gjort det noget før!! OG hvor ondt det gjorde at amme, jeg havde forberedt mig på at ligeså snart jeg havde overstået fødslen, ville der ikke være flere smerter. Men jeg synes at amme opstarten var slem og jeg var flere gange ved at opgive – men husk at mødre elsker med hele kroppen – læs mere her.

Camilla: Hvor meget jeg skulle have nydt, at kunne sove akkurat så længe jeg orkede 😉 Ej… ville gerne have vidst hvor givende og fantastisk det er. Det ville have sparet mig for mange bekymringer og tanker. 

8) Tippet over alle dem alle. Det bør alle mødre vide…

 Amanda: Hvis du bare gør dit bedste, vil du altid være verdens bedste mor. Husk at lyt til dig selv og dit barn – det er jer 2 der ved bedst. Husk ikke at tænk over hvad alle andre tænker og siger!

Camilla: Følg din mavefornemmelse – Det er DIG der kender dit barn bedst! Og husk, at det ikke er alle mødre der oplever øjeblikkelig kærlighed, når de møder deres barn. Det er ikke unormalt, og det skal nok komme.


 

I kan følge Amanda og Camilla på Instagram, LIGE HER og LIGE HER. Og hvis I ikke allerede følger MamaWise, kan I finde os på Facebook og Instagram

image 

Læs også:

Mie Iversen – mor med mange bolde i luften (Månedens Mama januar 2016)

You Might Also Like