Anmeldelse af kostvejledningsforløb hos Carrotstick.dk

logo

Carrotstick er et team der består af ni professionsbachelorer i ernæring og sundhed, der alle har hver deres speciale inden for mad, sundhed og træning. På Carrotstick.dk samler de alt, der rører sig på sundhedsområdet. De tager et kritisk blik på sundhedstendenserne og hjælper dig med at navigere i sundhedsjunglen.

En af de ting der er genialt ved Carrotstick er, at de går op i, at mad skal være så uforarbejdet som muligt og allerhelst dyrket med omtanke for miljøet. Men samtidig anerkender de også, at der er en hverdag og budgetter, der skal hænge sammen, og derfor at langt de fleste af deres opskrifter er budgetvenlige, hurtige og lette at lave.

De skriver ikke udelukkende om sundhed i forhold til den mad, vi spiser for, sundhed handler også om at have det godt med sig selv, at få rørt sig og finde den balance, der passer til folks individuelle behov og præferencer.

Carrotstick er en hjemmeside der er fyldt med en masse lækkert indenfor sundhed, der er blandt andet en brevkasse  hvor man kan få svar på en masse spørgsmål, man måske også selv går rundt med. Siden er spækket med en masse lækre opskrifter på sund og nærende kost, der er tips og tricks om sund kost og træning, så hvis man mangler inspiration til en sundere hverdag er det bestemt en side der kan give en lidt gode idéer.

carrotstick-kostplan-ipad-600x600

Hos Carrotstick kan man også købe en digital kostplan. Kostplanen indeholder 26 opskrifter, som alle har angivet kalorieindhold. Du får opskrifter til alle måltider i sammenlagt én uge, som du har mulighed for at mikse, som du har lyst til. Alle opskrifterne er sunde og mættende.

Carrotstick har også et kostvejledningsforløb med Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed, Katrine Gisiger. Katrine tager udgangspunkt i teori og værktøjer fra den kognitive adfærdsterapi, der fokuserer på de tanker og følelser der gør et vægttab svært, med det formål at hjælpe med at finde løsninger der passer ind i dit liv og som giver et varigt vægttab uden en evig kamp med afsavn, madstress og mislykkede forsøg. Et kostvejledningsforløb hos Carrotstick strækker sig over 4 gange af 60 minutters varighed, som aftales indbyrdes fra gang til gang, så hvor lang tid forløbet strækker sig over, er individuelt. Der er også mulighed for at købe en enkelt gang, for at se om det er noget. I kan læse mere lige her 

Kostvejledningen foregår på Østerbro, men hvis du ikke har mulighed for at komme til København, vil forløbet være over Skype. Du har også mulighed for at første vejledning foregår i dit eget hjem, så vil du bare skulle dække transportudgifterne, som betales seperat efter besøget.


MamaWise` egen Amanda har været så heldig, at få lov til at teste Carrosticks vejledningsforløb, og fortæller her om forløbet. Da forløbet består af 4 gange, kan I læse den 1. vejledning og der vil blive opdateret efter hver gang. 

Jeg har igennem mit liv prøvet omkring 100 forskellige ting for at tabe mig, jeg har altid været en stor pige og er sådan en type der tager på, ved at kigge på en kage. Jeg har altid mange bolde i luften og finder altid på noget at lave – med det resultat at jeg altid har travlt, også er jeg et hyggemenneske der elsker at hygge med god mad og snacks. 

Jeg elsker alt det usunde og hader selv at lave mad, derfor bliver det rigtig ofte junkfood eller meget nemme løsninger – det kan ødelægge min dag hvis jeg skal have kedelig mad. Jeg er sat i verden for at spise, og det skal helst være noget rigtig snasket. 

Tankerne inden første vejledning. 

Da jeg har prøvet rigtig mange ting for at tabe mig, havde jeg en meget klar idé om hvad jeg skulle til min første vejledning. Jeg var næsten helt klar over hvad jeg ville få fortalt, og hvad jeg skulle gøre anderledes. Man ved jo som regel godt hvad det er man gør forkert. 

1. vejledning:

Jeg kommer ud til Carrotsticks meget fine lokaler på Østerbro, allerede der følte jeg mig i rigtig gode hænder. Jeg møder Katrine som har en Prof.bach. i Ernæring og Sundhed og er kostvejleder, jeg bliver budt velkommen med et smil og får tilbudt noget at drikke. Vi sætter os ind i et hyggeligt rum med 2 lænestole. Katrine siger at jeg skal fortælle om mig selv, og mine forventninger til vejledningsforløbet.

Efter jeg havde fortalt om mig selv og mine forventninger, fortalte Katrine lidt om sig selv, og det var her at alt hvad jeg havde forstillet mig blev ændret!

Katrines hovedfokus er – Balance. Hendes tilgang til sundhed er meget afslappet og der kan sagtens være plads til fis og ballade, som jeg er en stor tilhænger af. Katrine mener sagtens der kan være plads til søde sager, hvidt brød og dage hvor man intet laver, bare man dyrker motion man kan lide og spiser sundt og varieret kost – da det vigtigste er at man er glad og har energi. Det er fantastisk at møde en kostvejledere der blander det RIGTIGE LIV med sin ernæringsfaglige baggrund, og dette gør at jeg er meget mere motiveret til, at tage tingene stille og roligt, istedet for at være på en stram stram kur som jeg alligevel ikke kan holde.

Jeg var overbevist om jeg kom og ville få en masse løftede pegefinger og en stram kostplan jeg skulle spise efter – MEN dette var der INTET af. Katrine sagde ikke på noget tidspunkt at det jeg gjorde var forkert eller at jeg ikke måtte dit eller dat, men det var en samtale hvor vi i fællesskab prøvede at finde frem til HVORFOR det er svært for mig at være sund.

Der var én sætning jeg blev rigtig glad for at høre, og det var “Det er DIT liv, og det er dig der ved hvad der fungerer bedst”. Katrine forklarede at hun sagtens kunne sidde og sige hvad der var bedst, og hvordan jeg ville tabe mig og blive sundere, men som hun selv sagde, “Det nytter jo ikke noget hvis jeg siger du skal spise en masse med spinat, hvis du ikke kan lide spinat”. Under vores samtale fik jeg nogle opgaver jeg skulle prøve at løse til næste gang, eller jeg vil faktisk ikke kalde det opgaver, men måske nærmere værktøjer. Nogle værktøjer der skulle hjælpe mig med at være mindre stresset og have mere overskud til at tage nogle sundere valg.   

Værktøjer: 

Lav en liste over ting du HAR LAVET! Det er en genial idé, da man altid laver lister med ting man skal nå, og man som regel bliver stresset over at man ikke når det hele. Istedet så skulle jeg lave en liste over de ting jeg faktisk nåede i løbet af en dag. Jeg kan virkelig anbefale at prøve det, det giver at overblik over – Hvor meget man faktisk når i løbet af en dag. Prøv det! 

Fjern en opgave der stresser mig – Fx. bloggen! Katrine opdagede hurtigt, hvor mange bolde jeg har i luften, og at jeg er og godt kan lide at have travlt. Men hun fornemmede også hurtigt at jeg måske havde lidt for meget igang og at jeg selv satte meget høje og urealistiske mål for mine projekter. Så min anden opgave var at prøve at fjerne noget der stressede mig, vi snakkede om at min blog kunne være en god mulighed. Ikke nødvendigvis at slette bloggen, men måske mere prøve at gøre den til det frirum som den startede med at være, og være mere ligeglad med hvor mange der læste med osv. 

Prøve at spise klokken 11 (når sulten melder sig)  istedet for klokken 15 som jeg plejer! En af tingene som jeg var helt sikker på at Katrine ville sige jeg skulle gøre anderledes, er at jeg ikke spiser morgenmad. Jeg er ikke særlig vild med morgenmad og jeg er slet ikke sulten om morgnen. Alle “de kloge” siger at man skal spise morgen mad, og jeg var helt sikker på at Katrine ville sige det sammen. Katrine sagde bare noget meget klogere, nemlig at man ikke skal gøre noget man ikke kan lide og, at hvis jeg ikke er sulten skal jeg ikke tvinge mig selv til at spise. Hun spurgte hvordan min sult meldte sig og et værktøj var at prøve at spise bare et eller andet der, istedet for at vente til om eftermiddaggen, som jeg ellers plejer.

Efter 1. vejlening. 

Da jeg kom hjem fra min samtale med Katrine, var jeg helt vild glad. Det var en fantastisk følelse, ikke at få at vide at alt det man gør er forkert, men faktisk at få nogle teknikker der kan hjælpe en med at gøre tingene på en anderledes måde. Jeg var slet ikke indstillet på at vejledningen ville have sådan en positiv effekt på mig, og at Katrine faktisk vejlede mig istedet for at rette på mig. Jeg glædede mig til at komme igang med mine nye værktøjer og til at se Katrine igen. 

 

12053282_10153331067057933_62856053_n


Har du noget du ønsker at dele på MamaWise.dk? så send meget gerne tekst, billeder, hvor du ønsker vi linker til dig, mv. på mail til MamaWisedk@gmail.com – vi glæder os til at læse din historie, gode råd, opskrift osv. 

You Might Also Like

 • Anmeldeslse af 2. kostvejleding hos Carrotstick.dk & 20% rabat
  26. februar 2016 at 10:25

  […] du læst om mit første besøg hos Katrine fra Carrotstick? Ellers kan du læse det LIGE HER. Mit andet besøg hos Katrine gik fra, at jeg var  pinlig og flov til, at jeg faktisk var rigtig […]

 • Carrotstick`s sunde panini med tomatsalat
  4. marts 2016 at 9:52

  […] med en enkelt time, og hvis du bliver lige så fanget som Amanda, der lige nu tester, gjorde (Læs 1. forløb og 2. forløb) , og ønsker et forløb der består af 3 gange mere, betaler du kun differencen. Som […]

 • Kostvejledning del. 3. – Carrotstick.dk
  19. marts 2016 at 17:26

  […] Anmeldelse af kostvejledningsforløb hos Carrotstick.dk […]

 • Kostvejledning del. 4 – Carrotstick.dk “Fantastisk oplevelse som ikke er slut”
  15. april 2016 at 12:10

  […] Anmeldelse af kostvejledningsforløb hos Carrotstick.dk […]