Den store solcreme test!

5 skønne familier har testet en masse lækre solcreme. Testen var enkel, vi bad dem vurdere og give os en samlet score på produktet, Testfamilierne har kigget på, konsistens, hvordan cremen absorber, dækkeevne, pris osv. Ud fra deres score har vi beregnet gennemsnittet. Læs om alle solcremerne og hvad de har fået af karakter i gennemsnit lige her. 


DERMA SOLSPRAY 30 KIDS (129.95,-)

Med en score på 8 i gennemsnit snuppede vinderen fra 2015, 2016 igen førstepladsen, stort tillykke til Derma!

Sprayen er til forskel fra sollotionen en rigtig lækker væske og meget let at fordele. Her får du altså meget for pengene, samtidig med at produktet lever op til forventningerne.

Info om Solspray Kids spf30 Høj Svanemærket Derma 250 ml:

250 ml. Solspray Kids spf30 Høj Svanemærket Derma. Gør huden smidig og blød og beskytter mod udtørring. Til børn og voksne med sart hud. Børn under 3 år bør helt undgå at opholde sig i solen. Retail Partner Danmark ApS.

Solspray Kids spf30 Høj Svanemærket Derma er en mild og miljøvenlig solbeskyttelse med høj, vandfast solfaktor til børn og voksne med sart hud og lever op til de nye EU-anbefalinger med hensyn til optimal UVA- og UVB-beskyttelse.

Produktet er Svanemærket og deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark og helt uden parfume, parabener, farvestoffer og Octocrylene.

Anvendelse af Solspray Kids spf30 Høj Svanemærket:
Påfør Solspray Kids spf30 i rigelig mængde (en håndfuld) på kroppen og i ansigtet før soleksponering.

Undgå solen midt på dagen, da solens stråler her er stærkest.
Ved badning gentages påføringen ofte og husk at lade sollotion tørre helt ind i huden før kontakt med tekstiler og andre genstande – da solspray kan give pletter.
Det er vigtigt at anvende den anbefalede mængde for optimal beskyttelse.


DECUBAL 2 IN 1 SUN SPRAY FAKTOR 30 (119.95,-)

Med en score på 7,2 i gennemsnit er Decubal 2 in 1 sun spray, et rigtig godt bud på en solcreme som formår at sørge for en god og tæt dækning I lang tid, hvilket også betyder at den er lidt dyre.

 

Info om DECUBAL 2 IN 1 SUN SPRAY FAKTOR 30 (119.95,-):

En solspray er et lettere alternativ til en solcreme, og denne solspray er den første på markedet, der både beskytter din hud med faktor 30 og samtidig plejer tør og sart hud med nærende ingredienser.

Solsprayen bruges både i ansigtet og på kroppen og af hele familien. Spray er specielt godt til børn, fordi indsmøringen kan opleves nemmere. Solsprayen bærer Svanemærket

Udviklet specielt til tør og følsom hud, Solspray med 2-i-1-virkning, da den beskytter og samtidig plejer huden og giver den næring, Sprayfunktionen gør det nemt at påføre den – også på børn, Beskytter huden mod udtørring med et fedtindhold på 33,5 %, Beskytter mod både UVA- og UVB-stråler med solbeskyttelsesfaktor 30, Kan bruges både i ansigtet og på kroppen, Svanemærket, Uden farvestoffer, parfume eller parabener, Pris kr 119,95.

 PASSER GODT TIL: Tør hud, der er meget udsat for sol

 ANVENDELSE: Til pleje og UV-beskyttelse af tør hud, der er meget udsat for sol, Bemærk! Kan bruges af både børn og voksne


APOTEKETS SOLSPRAY SPF 30 (179.95,-)

Med en score på 7 i gennemsnit er Apotekets solspray en rigtig lækker spray med god dækning og holdbarhed på faktor 30.

Info om Apotekets Sol Lotion faktor 30: 

Apotekets Sol Lotion faktor 30 giver en høj beskyttelse til lys og sart hud. Sollotionen er meget vandfast og beskytter mod både  UVA- og UVB-stråler. Den har en fedtprocent på 37 %.

Apotekets Sol Lotion faktor 30 er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark og er godkendt til at bære det nordiske miljømærke Svanen.

Denne sollotion er helt uden parfume og parabener.

Hvis du ønsker en meget vandfast sol lotion til børn i faktor 30, kan vi anbefale Apotekets Sol Lotion Børn faktor 30. Denne sollotion er i en handy spray og cremen absorberes hurtigt uden at fedte. 

Fordel sollotionen på tør hud cirka 20 minutter før ophold i solen. For en effektiv beskyttelse anbefales det at bruge en god håndfuld til hele kroppen: 20 ml til børn og 40 ml til voksne. Herefter er det vigtigt at forny solbeskyttelsen regelmæssigt og altid efter badning.

Spædbørn bør ikke udsættes for direkte sol.

 

TIP: 

Undgå langvarig solbadning, da for meget sol er en alvorlig risiko for sundheden.

Den bedste solbeskyttelse er let tøj, skygge og at undgå middagsolen.

Fordele: 

Giver høj solbeskyttelse til lys hud, beskytter mod UVA- og UVB-stråler, er meget vandfast, er uden parfume, parabener og phenoxyethanol, er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark og er Svanemærket


AVÉNE FAKTOR 50 (139.50,-)

Med en score på 6,8 i gennemsnit er Avéne en super lækker crème som er let at fordele, den ligger i den dyre ende og lever op til hurtig absorbering og dækning.

Vandfast sollotion til ansigtet. Let, oliefri konsistens, som ikke fedter. Ideel til brug på issen, hos kvinder i overgangsalderen og til alle, som foretrækker en let creme.

Effektiv UVA- og UVB-beskyttelse og god fotostabilitet – cremens solfiltre nedbrydes ikke af solens stråler. Svier ikke i øjnene. Intet hvidt skær på huden. Indeholder udelukkende kemisk solfilter. Uden parabener og silikoneforbindelser. Uden parfume.

Anvendelse: 

Fordeles i ansigtet i et jævnt lag inden ophold i solen. Undgå langvarigt ophold i solen, selv ved anvendelse af dette produkt.

Produktfordele: 
 Vandfast, Oliefri, Høj beskyttelse til sensitiv hud, Kun kemisk solfilter, Højt indhold af Avène Termalkildevand, Beskytter effektivt mod både UVB- og UVA-stråler, Særligt effektiv beskyttelse mod frie radikaler, Fotostabil – solfiltrene nedbrydes ikke af solens stråler og yder derfor langvarig beskyttelse, Dry Touch – huden efterlades mat, Svier ikke i øjnene, Uden silikoneforbindelser, Uden parabener, Uden parfume

DERMA SOLLOTION 30 KIDS (99.95,-)

Med en score på 6,6 i gennemsnit er Derma sollotion bestemt en god lotion med god dækning, desværre skal der arbejdes meget med den inden tøjet kan komme på.

Derma Sun Sollotion Høj SPF 30 er vandfast og beskytter mod solens UVA og UVB stråler, hvilket gør den velegnet til voksne og børn med “almindelig” eller sart hud. Solcremen efterladen desuden huden blød og smidig og modvirker udtørring.

Derma Sun Sollotion Høj SPF 30 er fugtgivende og efterlader din hud blød og glat. Derfor er produktet godkendt til at bære det nordiske miljømærke, Svanemærket.

Derma Sun Sollotion Høj SPF 30 er desuden deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Forbundet og indeholder ingen parfume eller farvestoffer.

Derma Sun Sollotion Høj SPF 30 produceres efter ISO9001/14001, der sikrer et ensartet produkt af høj kvalitet.
Desuden gennemgår produktet en række tests inden frigivelse til salg. 

Anvendelse:
Påfør Derma Solcreme høj beskyttelse faktor 30 over hele kroppen i rigelige mængder (en håndfuld).
Gentag påføringen ofte, især efter badning. 


A-DERMA 50+ (179.50,-)

Med en score på 6,6 i gennemsnit er A-DERMA lidt lang tid om at absorbere, men dækningen fejler absolut ingenting. Lidt klistret men ellers fin i konsistensen

A-Derma Protect AD Creme spf 50+ er en solbeskyttelse creme til atopisk hud, samt sart og meget tør hud. Cremen indeholder dermatologisk havre. A-derma er synonym med Rhealba havre og i denne hudpleje serie findes hudplejeprodukter til den mest sarte hud – nu også solprodukter.

A-derma Protect AD Creme spf50+ er en solcreme der er specielt udviklet til børn og voksne. A- Derma Protect AD Creme er med faktor 50+ og giver en meget høj UVA/UVB beskyttelse. Cremen indeholder få organiske solfiltre, er fotostabil og vandfast.
Cremen er med høj tolerance og har en nærende konsistens, giver fugt og trænger hurtigt ind uden at fedte. Cremen er vandfast, uden parabener og parfume.

Sådan anvender du A-Derma Protect AD Creme spf 50+

Påfør cremen før huden udsættes for sol
Påfør rigelige mængder og gentag påsmøring i løbet af dagen og efter badning.

Kommer cremen i øjnene skylles straks med vand

Gode råd og tips

Undgå direkte middagssol mellem kl. 12 og 15. Undgå også længerevarende ophold i solen, selv ved brug af solbeskyttelse. 

Undgå at udsætte spædbørn og helt små børn for direkte sollys. Selv om de helt små ikke opholder sig i direkte sol, er det en god ide at beskytte dem mod genskin fra vand og sand ved at smøre solcreme på kinder, næse og håndrygge. 

Brug let tøj, solbriller og hat som beskyttelse mod solens stråler til både dig selv og til børnene. 

Brug solcreme i rigelige mængder før du eller børnene kommer ud i solen (en stor håndfuld creme eller ca. 40 ml til en voksen og 20 ml til et mindre barn for at dække hele kroppen). Husk at påføre solbeskyttelse ofte (hver 2. time), især efter badning.


AVIVIR ALOE VERA 15+30 (135,-)

Med en score på 6,4 i gennemsnit er AVIVIR ALOE VERA lækker I hånden, den absorberes let og virker ikke klistret.

Lidt info: 

Vandafvisende solcreme med fysiske og kemiske solfiltre. Giver optimal beskyttelse mod solens UV-A og UV-B stråler. Indeholder 70 % økologisk Aloe vera og E-vitamin, som styrker hudens eget forsvar. Parfumefri, parabenfri og uden farvestoffer. Svanemærket. 

Parfumefri. Parabenfri. Uden farvestoffer og zinkoxid.


Forever Aloe sunscreen faktor 30 (146,- online)

Med en score på 5,8 i gennemsnit formår FOREVER ALOE at være den af alle produkterne som fremstår som drøj I brug og har en lækker kølende effekt.


De sidste solcreme er økologiske og er derfor svære at sammenligne med de andre.


ÄNGLAMARK SUN LOTION FAKTOR 15, 30 og 50 (76,- +) Økologisk

Med en score på 5,6 i gennemsnit er Änglamark sollotion anelse bedre end sprayen, men den laver en oliehinde på huden hvis man sveder for meget. Den er dog økologisk ligesom sprayen og det giver + på bogen

Änglamark Sun lotion til børn og voksne faktor 30 er fri for mistænkt hormonforstyrrende stoffer og indeholder ikke parfume. Solcremen bærer både miljømærket Svanen og Astma-Allergi Danmarks Blå Krans. Husk at supplere solcremen med tøj og skygge.

Indeholder ikke mistænkte hormonforstyrrende stoffer, parfume eller andre allergifremkaldende stoffer. 


ÄNGLAMARK SUN SPRAY FAKTOR 15 + 30 (76,- +)

Med en score på 5,4 i gennemsnit kommer Änglamark solspray sløvt I mål, den er nem at arbejde med for nogen, mens andre testere føler de at produktet svigter i sydens sol og varme. Den lægger sig på huden når man sveder. Plusset er den er økologisk.


Mellisa solbeskyttelsescreme faktor 20 og faktor 30  (159,-) 100% Økologisk 

Med en score på 5,2 I gennemsnit får du en crème fra Mellisa der skal arbejdes en del med, dog svier den ikke i og omkring øjnene. Den pletter heller ikke tøjet også er Mellisa solcreme en økologisk solcreme, der udelukkende er lavet på økologiske plante olier og ekstrakter.  

Med solcremen forlænger du din solbrændthed, beskytter din hud mod ældning og vedligeholder desuden hudens naturlige glød.

Mellisas Solcreme til ansigt og krop minimerer risikoen for solskoldning og forebygger, at huden skaller. Desuden tilføres din hud masser af fugt, nærende olier, betacaroten og beroligende lægeurter. Og samtidig er din hud beskyttet mod UVA- og UVB-stråler.

Mellisa økologiske solbeskyttelsescremer indeholder organiske UVA og UVB filtre, som er godkendt til brug i Svanemærkede produkter. De indeholder ikke nanopartikler, parabener, parfume eller hormonforstyrrende stoffer.

Solcremen er velegnet til hele familien.

Indeholder 150 ml


Testfamilierne:

Anne-Sophie – blog regnbuemor.dk

Vi lever i en regnbuefamilie med mor, mor og børn. Vi har Lisette på 35 (journalist), Sophie på 35 (Sygeplejerske og blogger på regnbuemor.dk.  Har født børnene og er gravid), Isabella på 7 år, Nicolaj på 5 år og tvillinger på vej til oktober.

Som familie går vi op i at holde så meget som muligt kemi væk fra børnene, bruger kun allergivenlige produkter og går ind for økologi med mere (uden at være fanatiske)

Mvh

Anne-Sophie Hjertholm


Katherina Franka

Vi er en lille familie på 3, Oliva på snart 2 år, far Bjørn på 26 år og uddannet mekaniker og mor Katherina Franka på 25 år, uddannet klinikassistent. Vi bor i et lille rækkehus i Odense.

Vores klart favorit solcreme er Avéne Sun faktor 50. Den lever op til alle vores forventninger for en god og hurtig absorbering som er nem at smøre ud. Den er både far og Olivia venlig. Vi betaler gerne lidt flere penge for den. 


Nanna – Lifewithkids.dk 

Vores familie består af Anton på 6 år, Oskar på 3 år – og mor og far, Nanna og Kasper. Vi er forholdsvis lyse i huden, så solcreme er vigtigt for os, så snart solen begynder at brænde ordentligt igennem. 

Generelt:

Vi foretrækker spray frem for tube/flaske. Dels pga. tilgængeligheden af solcremen – men også pga. sikkerheden: Den åbnes ikke bare i tasken – og sand og lignende kan ikke komme ned til cremen.

Vi foretrækker selvfølgelig så høj faktor som overhovedet muligt – specielt til børnene.

Top 5:

1) Derma Solspray, faktor 30.

2) Apotekets Sol Spray, faktor 30

3) Avivir, Aloe Vera Sun Lotion, faktor 30

4) Decubal 2 in 1 Sun Spray, faktor 30

5) Aloe Sunscreen, faktor 30

Og vinderen er…:

Derma Solspray, faktor 30.

 


Julie Høgh Thorsen

Min personlige favorit: 

Avivir Aloe Vera SPF 15/30:

Jeg vælger at nominere Avivirs Aloe Vera solcreme til at være den bedste, da jeg er imponeret over, hvor god kvalitet solcremen er, og så til den pris! 
Den er kølende, god at smøre ud, svier ikke i øjnene på børnene, den falder ikke af i vand, den bliver trofast på huden på trods af stegende hede og svedige arme og ben i Tyrkiet og den trænger lynhurtigt ind i huden og så til den solmuntre og skønne pris af kun 135kr for en tube. SÅDAN! Tak for jer Avivir – I har netop scoret jer endnu en trofast solcreme-forbruger.


Amira

Generelt om alle cremer: Vi har ikke haft gang i nogle cremer som har været decideret dårlig konsistens. Faktisk var vi overraskede over hvor lækre de føltes og hvor hurtigt de synes at trænge ind i huden.

Vi har heller ikke været ude for at børnene er blevet forbrændt under brug af nogle af cremerne, og har derfor ret svært ved at vurdere om pris og kvalitet hænger sammen…Så generelt må jeg give karakter for pris og kvalitet i forhold til at der ikke er grund til at betale mere for en solcreme på grund af et navn på produktet

Allermest glade var vi dog for Melissa solcremerne, for både konsistens, duft og ingen skjolder på tøjet – men ok, vi forsøgte jo så også at undgå tøjet når vi smurte på.

You Might Also Like