DIY – Barnets eget bibliotek

Camilla Malvika er mor, og en virkelig kreativ en af slagsen. Det er hende der har lavet de virkelig fine og populære print-selv “To do”-tavler, som I kan hente gratis LIGE HER

Hun deler her med os, hvordan man ganske enkelt kan lave et lille bibliotek til børneværelset.


 

Bib

Sådan gør du:

1. Køb en bogkasse/bogreol med de antal rum og i de mål du ønsker kasse skal være.

2. Mal den evt. i den farve du ønsker den skal have. Husk det er en god ide, at slibe træet/malingen overfladisk med noget fint sandpapir, for at malingen binder bedre til. Personligt vil jeg anbefale at arbejde med spraymaling, da det oftest giver et pænere resultat og er hurtigere at arbejde med. Når malingen er tør er det en god ide, at give den lidt klar lak for, at malingen holder bedre og giver et mere glansfuldt resultat. Man kan også købe lak på spray for 25 kr. i byggemarkeder.

3. Når kassen er tør, skal du lægge kassen med hovedet nedad – det vil sige rummenes åbning ned imod gulvet. Det er en god ide at arbejde på et blødt tæppe, så du ikke ridser din nymalet kasse, især hvis du har klinkegulv. Her kan du skrue ben/hjul på. Husk at skruerne ikke må være for kraftige og lange, da der er fare for at træet revner eller skruen stikker ud og barnet kan komme til skade. Faktisk kan det være en rigtig god ide at lime dem på med kontaktlim – og det kan sagtens holde hvis du følger anvisningen på tuben.

4. Vend kassen om igen når limen har fået den tørretid som der kræves, eller når du har skruet ben/hjulene på. Nu kan du dekorerer kassen med evt. wallstickers eller træbogstaver, som fås billigt hos både Tiger og Bahne. Sæt træbogstaverne på med dobbeltklæbende tape fra et byggemarked for, at undgå de falder af eller barnet selv tager dem af. En rulle med 3 meter koster 30 kr. Når du har dekoreret kassen med det du synes, er kassen færdig og du kan putte barnets bøger i den.

bibliotek, børnebibliotek, diy, diy guide, diy børneværelset, børneværelse, børneværelset, camilla malvika, kreativ mor, krea mor, gør det selv, gør det selv til børneværelset, mamawise, mamawise.dk, mamawisedk

Materialer jeg har brugt, samt priser:

Kasse m. 3 rum 189 kr.

Spraymaling 25 kr.

Lak 25 kr.

Bogstaver 90 kr.

Dobbeltklæb 30 kr.

Hjul 100 kr.

Kontaktlim 20 kr.

Samlet 479 kr.Fået lyst til mere DIY-inspiration? Så læs også:

Inspiration til DIY børnesenge

Inspiration til DIY tipi

DIY – luftballon

DIY – fine skylamper

DIY – sødt kombineret skrivebord og magnettavle

 

You Might Also Like