Et lækkert mix af nyt, brugt og DIY

Maria er en kreativ sjæl og mor til Viggo på 4 mdr. – det har resulteret i det fineste børneværelse, der er et lækkert mix af nyt, brugt og DIY.

Her deler hun nogle af sine tanker og kreative løsninger, som vi håber I vil finde inspirerende.


børneværelse, inspiration til børneværelse, inspiration, indretning, børn, baby, OSB, OSB plade, DIY, gør det selv, kreativ, mor, kreativ mor, babyseng, tallerkenrække, hattehylde, trofæ, panda trofæ, giraf, billedevæg, babyværelse, drengeværelse

Jeg elsker DIY-projekter, gerne lidt råt, kantet og unikt som man ikke ser alle steder. Er vild med tidens trends, men samtidig også gamle nostalgiske ting med en historie der er med til at skabe noget sjæl. Ting fra begge stilarter komplimenterer hinanden rigtig godt. Tager man kun inventar og lignende fra tidens trend, bliver det efter min mening hurtig for strømlinet og upersonligt. Alle børneværelser kommer hurtigt til at ligne hinanden og noget fra et boligmagasin. Så en god blanding af DIY-projekter, nyt og gammelt er det der præger min søn, Viggos værelse.

Flere af tingene på værelset er lavet af OSB plade. Er vild med det rustikke udtryk det giver. Både puslebordet, de seks-kantede vægkasser, hjørnebordet og legetøjskassen på hjul er lavet af dette materiale.
For at gøre det lidt mere anvendeligt og praktisk har puslebordet fået nogle lag af skibslak, for det er lettere at tørre af. De andre ting står helt rå.
Legetøjskassen, spraymalede jeg bogstaver på efter en skabelon, derefter sleb jeg den med grov sandpapir for at understrege den rustikke stil.

børneværelse, inspiration til børneværelse, inspiration, indretning, børn, baby, OSB, OSB plade, DIY, gør det selv, kreativ, mor, kreativ mor, lego, lego storage, opbevaring, dyr, baby, babyværelse børneværelse, inspiration til børneværelse, inspiration, indretning, børn, baby, OSB, OSB plade, DIY, gør det selv, kreativ, mor, kreativ mor, babyværelse, tavle, krids, diy tavle,  børneværelse, inspiration til børneværelse, inspiration, indretning, børn, baby, OSB, OSB plade, DIY, gør det selv, kreativ, mor, kreativ mor, opbevaring, baby, babyværelse

For at tilføre lidt personlighed har jeg brugt
en del gamle (og lettere slidte) effekter. Fx, har jeg sat min bedstefars gamle malkeskammel, som stol til hjørnebordet. Både anvendeligt, men også lidt sjovt fordi den har en historie.
Desuden er opbevaringskassen under puslebordet en gammel transportkasse. Har blot kommet hjul på den. Både dekorativ og anvendelig.
Derudover har jeg blandt andet fundet plads til en gammel hattehylde, nogle slidte kufferter og en tallerkenrække til bøgerne. Efter min mening er det disse ting der er med til at tilføre værelset noget sjæl og personlighed.

Bøjlestangen er lavet af et gammelt vandrør, der er kommet op at hænge på en grov lædersnørre. Derpå kan yndlings tøjet hænge og pynte.  
 børneværelse, inspiration til børneværelse, inspiration, indretning, børn, baby, DIY, gør det selv, kreativ, mor, kreativ mor, babyværelse, bøjlestang, diy bøjlestang, malkeskammel, genbrugsguld, fjælræven, babytøj, børnetøj, mor, kreativ  børneværelse, inspiration til børneværelse, inspiration, indretning, børn, baby, , DIY, gør det selv, kreativ, mor, kreativ mor, babyværelse, gamle kufferter, karlekammerskab, drengeværelse, lyskæde,

Uden det egentlig var meningen fik værelset hurtigt et tema med dyr. Det hele startede vel egentlig med den hjemmelavede uro, lavet af Schleich plastikdyr. Her borede jeg blot i hul igennem dyret, trak det på lædersnørre sammen med nogle forskellige perler og til sidst hang dem på urostativet.

Selvom jeg ikke er meget for at det bliver for strømlinet og temapræget, kan jeg alligevel godt lide når der er en sammenhæng mellem tingene, så det tog til med dyre-temaet og pludselig flyttede der også et panda trofæhoved og en giraf ind.

børneværelse, inspiration til børneværelse, inspiration, indretning, børn, baby, uro, gør dets elv uro, dyr, plastik dyr, schleich, schleich dyr, gør det selv, kreativ, mor, kreativ mor,

Mit seneste DIY projekt er en vægdekoration med gamle vejskilte fra Aalborg, hvor jeg har stregtegnet dyr omkring. Jeg har brugt en overheadprojektor til de yderligere streger. For at give dyrene lidt mere liv, har jeg derefter tegnet skygger med kul og kridt.

12460027_10207182187746960_1151785994_n


I kan følge Maria på Instagram, hvor hun deler alle sine kreative DIY projekter. Har I spørgsmål til evt. udførelse eller andet er I velkomne til, at skrive en mail til mariathomasen86@gmail.com

You Might Also Like

 • Et pigeværelse med personlighed
  17. april 2016 at 18:45

  […] Et lækkert mix af nyt, brugt og DIY […]

 • Et smukt børneværelse, fyldt med DIY og kærlighed
  18. april 2016 at 9:50

  […] Et lækkert mix af nyt, brugt og DIY […]

 • Indretning i børnehøjde – Et smukt drengeværelse, fyldt med gør-det-selv løsninger
  20. april 2016 at 22:21

  […] Et lækkert mix af nyt, brugt og DIY […]

 • Et udfordrende pigeværelse, med fokus på opbevaring og funktionalitet
  22. april 2016 at 17:33

  […] Et lækkert mix af nyt, brugt og DIY […]

 • Et drengeværelse med masser af flotte, hjemmelavede løsninger
  24. april 2016 at 17:59

  […] Et lækkert mix af nyt, brugt og DIY […]