Felix valgte livet – En historie om livet med mellemgulvsbrok

Trine og hendes mand har brugt mange år i fertilitetsbehandling og endelig i juni 2015 finder de ud af, at det lykkedes!
Og endnu mere vildt! Der var hele to små banditter på vej! Men tideligt i graviditeten opdager de at den ene tvilling har diaphragma hernie (mellemgulvsbrok). Læs hele historien her. 


Graviditeten, glæden og forventningerne var store – men allerede i uge 14 opdager de at “noget er forkert” ved tvilling b. I uge 16 får vi konklusionen. Tvilling b har diaphragma hernie (mellemgulvsbrok). Kort fortalt – han mangler den venstre side af sit mellemgulv, og alt mavens organer ligge derfor i brysthulen, og presser på lungerne og hjertet.
Mit liv gik i stå! Google blev min bedste ven og min værste fjende! Man kan nemlig finde det man vil, på Google! Både godt og i særdeleshed skidt.
Vi kunne vælge at få en fosterreduktion, men der er en stor risiko for at den anden tvilling også ville gå til – og nu var vi jo lige blevet gravide!
Vi valgte at begge drenge fortjente chancen for livet ?? så den 23.2 fødte jeg en lille Villads og senere ved akut ks som Felix – det er Felix der er syg.

Felix blev lige efter fødslen lagt i respirator og blev lagt i kunstig søvn. Felix blev kørt på intensiv. Her tilbragte vi de næste 7 uger. Felix svingede mellem liv og død i 4 uger – han blev nødbybt og vi sagde farvel MEN den lille mand ville livet. Efter 4 hårde uger med infektioner og blodforgiftninger fik han det endeligt bedre! Felix fik sin livsvigtige operation – han fik et nyt mellemgulv – en plade der adskiller brystkassen fra maven. Alle organer blev lagt på plads.

Meeeen det betyder ikke man er rask. Felix ene lunge er så medtaget af det pres den har været under, så den er underudviklet og tildels sammenklappet.

Vi tilbragte i alt 4 måneder op OUH, før vi endelig kunne vende næsen hjem.

Felix har haft store problemer med at indtage ernæring, han har derfor fået sonde i nu godt 9,5 måned – og selv om vi er tæt på at være i mål – så er vi langt fra!

Felix tåler ikke sygdom, det tager så hårdt på hans kræfter, så vi passer godt på ham. Han vil resten af sit liv, kæmpe med en dårlig lunge og være sårbar over for lungebetændelser eller andet der kan påvirke vejrtrækningen.

Han er en livsglad, smilende og ufattelig viljestærk lille fyr, som trods sin meget hårde start på livet, gentagende gange har vist os at HAN VIL LIVET!

kjh

I kan følge med på Trines Instagram profil her


Læs også: 

Mathias med Prader-Willi syndrom

 

You Might Also Like