Hvad fortæller din baby dig, når han/hun græder? – Lær at tolke din babys lyde

Christina Havning fra bloggen Karmamilli.dk er ekspert i babylyde. Altså hun siger dem ikke selv, men hun har lært sig, at tolke de lyde og den gråd babyer forsøger at udtrykke sig med. Det må være fantastisk tænker du sikkert, ligesom vi gjorde, og det ER det i følge Christina. Du kan læse mere lige her, og blive klogere på, hvordan du selv kan lære, at tyde din babys gråd. For det kan du, og det er en gave til alle forældre!


Jeg elsker børn! Virkelig! Helt ned i storetåen. Jeg synes de er fantastiske væsener, der rummer på så uendeligt meget, som de end ikke selv ved. Endnu. Jeg elsker mine egne børn. Men jeg elsker også andres. Jeg fascineres og jeg drages ind i deres verden og ønsker ved hvert møde, at jeg forstår dem. Det startede vel nok i mine teenage år. Jeg fik mit første job som babysitter da jeg var 11, jeg passede min brors bedste ven Anders og hans lillebror Alexander. En hel aften. Jeg gav mad, jeg børstede tænder på dem, jeg fik dem i nattøjet, og puttet med en god historie. Og så satte jeg mig i sofaen og så tegnefilm og spiste Toblerone, indtil de voksne kom hjem. Jeg var babysitter i MANGE år. Min mor sagde altid, at jeg havde en speciel magnet på børn. Ligegyldigt hvor vi befandt os. Var der børn? Så søgte de mig. Det faldt mig ultra naturligt. Som om jeg instinktivt vidste præcis, hvilken stemning de var i, og hvad behovet var. At jeg som 19-årig flyttede til Madrid som au-pair, uden at kunne ét eneste ord på spansk, andet end hej, gav min instinkter endnu mere benzin på vognen. I et år var jeg stand-in mor for en dejlig pige, Carmen, på 5 og hendes lillebror på 14 dage. Når man ikke taler samme sprog? Så må man øve sig i, at læse alt det omkringliggende. Kropssprog, lyde, tonehøjder, og vaner.

Så blev jeg selv mor. Mit instinkt havde og har jeg stadig med mig (bevares jeg er ikke perfekt), og noget sagde mig, at der måtte være en mening med de lyde babyer laver. Hvordan jeg faldt over Oprah? Det ANER jeg ikke. Men pludseligt afspillede youtube klippet på min tlf midt om natten under en amning af min få dage gamle søn. Og jeg var solgt! Ganske gratis! Tidligt næste morgen skrev jeg alle lydende ned. Jeg hængte dem på køleskabet, og jeg husker at Bastian og jeg battlede med hinanden i, hvem der kunne huske lydende fra hinanden.

Nu har jeg været mor i snart 4 år. Jeg har trænet mit øre i, at genkende babygråd i 4 år. Og en drøm jeg engang havde, er for nyligt gået i opfyldelse. Jeg fik taletid i Go´Morgen Danmark! Jeg får så absolut intet for det. Hverken at være på tv (jow jooow, der var kaffe og slik i baglokalet) eller at brede grådbudskabet ud i Danmark. Men jeg får en evindelig god fornemmelse i maven ved tanken om, at jeg måske er med til. at hjælpe andre nybagte forældre med en knaldgod (og tryg start) på livet med en baby.

Hvad kan man bruge babygråd til? Det kan hjælpe én med, at have fokus på, at forsøge at lytte efter babys lyde. Det ER ikke bare larm (nødvendigvis), men man kan altså måske lære at skelne imellem behovene. Og derved hjælpe baby af med en bøvs, istedet for at blive ved med at amme. Hvis det er bøvsen der er problemet, så klart.

Og så har jeg, som en helt særlig gestus, lavet en print -klip ud- og hæng op (på køleskabet) oversigt til jer læsere her på MamaWise. Skriv nu endelig til mig, hvis I har spørgsmål. Print oversigten og endnu vigtigere: DEL MED DEM I TÆNKER DET KUNNE VÆRE RELEVANT FOR!

Skærmbillede 2016-06-02 21.21.52

Print selv baby-gråd skema her.

baby, baby græder, babygråd, babylyde, gode råd, hvad betyder det når baby græder, karmamilli, karmamilli.dk, lær at forstå babygråd, lær at forstå babylyde, lær at forstå din baby, mamawise, mamawise.dk, mor, nybagt mor


I kan følge Christina på Instagram og Facebook, og læse meget mere på hendes blog Karmamilli.dk, hvor hun ærligt deler ud af hendes hverdag som mor, samt en masse relevante og brugbare tips og gode råd. I kan også følge Christina på snapchat under navnet: Karmamilli. Måske du også kunne være interesseret i, at læse:

Derfor elsker mødrene slyngevuggen

Mamatip: Body-sds hjalp Wiggo og hans forældre tilbage til nattesøvnen

Det bør alle ammende kvinder vide – Gode råd og tips fra privat jordemoder

7 lyde der kan berolige din baby

You Might Also Like