Inspiration til 10 dates du kan invitere din partner på

MamaWise` Amanda Camilla er begge i et fast parforhold, og kæreste-tid er noget der bliver prioriteret højt, i en ellers travl hverdag. Her giver de begge 5 gode ideer til dates du kan invitere din partner på.


Amanda er gift med Rasmus, og de har været sammen de sidste 7 år. Sammen har de Wilma på 20 måneder.

530339_10150751330883675_474731888_n

Efter vi er blevet forældre til Wilma er vores dates blevet en del anderledes. Før vi blev forældre lavede vi mange spontane ting og vi kunne sagtens tage en spontan rejse, sommerhustur eller lignende. Nu hvor vores guldklump Wilma er kommet, skal der lidt mere planlægning til, og skal gerne være noget der kan gøres derhjemme når Wilma er puttet. 

Spilleaften: 

For os kan en god date godt være en aften med stearinlys og spil, når Wilma er puttet. Ofte kommer man hurtigt til bare, at kaste sig på sofaen når børnene er putte, fordi man selv er super træt. Men hjemme hos os, prøver vi en gang om måneden, at lave noget andet end bare at ligge på sofaen og se TV eller glo på hver vores mobil. Derfor tænder vi stearinlys, sætter os ved spisebordet og spiller spil. Det kan være alle mulige forskellige spil, men ofte bliver det backgammon, 500 eller andre kort spil. 

Serier: 

En anden ting vi ofte gør for at lave noget sammen, er at se en serie vi begge synes er god. Vi har set rigtig mange gode serier sammen, og er super gode til at skiftes til, at vælge serie og acceptere det den anden har valgt. At se serie sammen gør, at vi glæder os til vores tid sammen om aftenen og, at vi “har noget at snakke om” i form af hvad vi tror der sker osv. Serier som vi har været glade for at se sammen har fx. været Heros, Prison break og Lost. 

Wallmans:

En af de bedste dates vi har været på sammen, var dengang vi var til Dinnershow i Wallmans i Cirkusbygningen. Det er bestemt noget jeg kan anbefale, især hvis man er til fest, underholdning og god mad. Rasmus havde givet mig et gavekort til et besøg hos Wallmans, efterfulgt af overnatning, i fødselsdagsgave, og vi havde den bedste aften/nat længe. Det er en 4-retters middag, men spiser imens man ser et fantastisk show med skøn musik og meget dygtige dansere og artister.

Sushi & bio:

En ting vi ofte gør når Wilma bliver passet er at tage ud og spise og i biografen, det er nok meget kliche agtigt, men det er virkelig hyggeligt og man får snakket på en hel anden måde når man er ude at spise, og der er ingen der skal tage opvasken efterfølgende 😉

Rom:

Mange vil mene at det er “dumt”/”hårdt” at tage væk flere dage fra sine børn – men jeg tror virkelig det kan være med til at gøre, at man kan bevare gnisten i et forhold når man er blevet forældre! Rasmus og jeg har været 3 dage i Rom, og det er bestemt ikke sidste gang vi gør det. Det er fantastisk at komme væk nogle dage, og bare nyde hinanden (især når man ved at de små pus har det fantastisk sammen med bedsteforældrene). Vi havde nogle skønne dage som vi sent vil glemme, og det giver også noget energi til at være bedre forældre når man kommer hjem igen.


Camilla er kærester med Søren, og har været det i 11 år. Sammen har de Sille på 14 måneder.

DSC_0368

Lææænge før vi blev forældre

Frekvensen af vores “dates” er faldet en del efter vi er blevet forældre, men det betyder også at vi nyder det ekstra meget, når så tiden er til det. For os betyder det rigtig meget, at prioritere hinanden og alenetiden sammen, og en date behøver ikke altid kræve en hel masse. Mine favoritdates kan måske inspirere jer til, at invitere partneren ud lidt oftere.

1) Det allerbedste jeg ved, er en langsom morgen i sengen, bare os to. Vi bestræber os på, at få Sille passet inkl. en overnatning en gang i måneden. Det er lidt forskelligt hvad vi bruger tiden uden børn på, nogle gange noget hyggeligt, andre gange får vi ordnet nogle praktiske gøremål… Men det vigtigste for mig er det, at sove længe (den ultimative forældreluksus) og så bare ligge og vågne op sammen. Det bliver ofte til et par timers hygge under dynen, hvor der bliver kysset  og snakket en masse. Og så er sen morgenmad og en formiddag i nattøj virkelig hyggeligt!

2) At tage ud til brunch eller frokost er noget af det hyggeligste. Det kræver ikke den store planlægning, og heller ikke så mange timers barnepige. Det er bare rart at komme lidt ud, og få kigget hinanden i øjnene over et uforstyrret (læs: uden små fedtede fingre, der forsøger at stjæle ens mad og opmærksomhed) måltid, man ikke selv har svedt over at lave. 

3) “Bare fordi”-gaver. Hvis jeg synes Søren fortjener en lille gave, giver jeg ham ofte et gavekort til en date. Nogle gange blot et hjemmelavet et, men oftest fra Bellevuebox.dk, da vi er bedre til at komme afsted så. De har et kæmpe udvalg af romantiske oplevelser, så det er et godt sted at finde inspiration til hjemmeside. De har fri fragt og dag-til-dag-levering fra deres hjemmeside, hvor udvalget er noget større end i butikkerne. Som regel bliver det til en biograftur eller en tur ud at spise.

4) At være aktive sammen er ret undervurderet. En tur i svømmehallen eller skøjtehallen giver som regel anledning til både hygge, grin, farve i kinderne og en masse fysisk nærvær. Og så får man altid snakket så godt. Det kan såmen også bare være en god gårtur ved vandet eller i skoven, hånd i hånd. 

5) Kom ud af de vante omgivelser. Nogle gange gør det godt, at tage en overnatning et andet sted end derhjemme. Det behøver ikke være noget fint og fancy hotel, vi låner ofte bare svigerforældrenes sommerhus. Det vigtigste er blot at komme hjemmefra, da man (vi i hvert fald) ellers er tilbøjelige til, at liiiige skulle ordne lidt praktisk eller bare sumper hen i sofaen. Man er vel vanemennesker. Mere inspiration til parforholdet? Så læs også:

Er brillerne fedtede? -En pragmatisk og kærlig beretning om parforhold og forældreskab

Lad ikke hverdagen gå op i leverpostejsmadder

You Might Also Like

  • Parforhold, sex og morkroppen – Mødrene taler ud
    20. marts 2016 at 12:56

    […] Inspiration til 10 dates du kan invitere din partner på […]