SmallCreators – Pakken med sjov til hele familien

SmallCreators er et nyt og spændende koncept. Det er en pakke med en masse sjov, som samler familien til hygge og leg. Der er 3 familier der har testet Legeværks pakke fra februar og her giver det en oprigtig anmeldelse af konceptet. 


Vi har haft fornøjelsen af at teste den fine pakke fra SmallCreators.

Pernille 29 år har en familie, som består af hendes kæreste Minik  (28 år), min søn Malte på 6 år og min søn Milo på 2 år til april.
Malte har jeg fra et tidligere forhold og sammen med Minik har vi Milo. Jeg arbejde som kontorelev, min kæreste arbejder i træindustrien.

Jeg har set meget frem til at modtage kassen fra SmallCreators, da det er noget helt andet end man er vant til mht “legetøj”.
Kassen var mest tiltænkt min største dreng Malte, da Den mindste er lidt for lille endnu.
Jeg havde fortalt Malte omkring pakken vi ville modtage og allerede der var han spændt og nysgerrig 🙂

Vi modtog pakken fra SmallCreators og gik igang en lørdag aften, hvor vi havde god tid til at hygge omkring den.

Malte var meget betaget af den fine bog med tegneserier omkring Bertram og de ting vi skulle til selv at lave. Det er sådan en god ting, da det holder interessen med de fine billeder og historier i bogen, men han var ivrig for at komme igang.
I pakken er der tre poser med hver sin opgave, vi valgte at dele dem ud på forskellige dage, både i forhold til tid og for at have noget at glæde sig til.

Det var et kæmpe hit at skulle bygge sin egen snemand og en katapult i pose 1 og kunne lege med den efterfølgende (hvornår får man chancen for at bygge sit helt eget legetøj, nu til dags?! ?) og i pose 2 skulle vi lave vores helt eget spil. Malte gav udtryk for at det tog så laaaang tid men det var stadig spændende.
Vi fik morfar til at være en del af pose 2 den dag vi lavede den. Det var super hyggeligt at kunne inddrage bedsteforældre også og Malte elskede det. Da spillet var lavet, spillede jeg det med ham og det var så sjovt og hyggeligt. Han blev helt ked af det da jeg sagde, nu skulle det pakkes væk. 

Det er dog heldigvis blevet spillet et par gange efterfølgende 😉
Pose 3 skulle vi lave vores eget kamera og Bertram fortalte i bogen omkring selfies, der kunne mor her jo følge med ? og Malte tegnede nogle billeder der skulle forestille de billeder han tog med kameraet og tegnede et billede af vores familie ❤

Alt i alt, har det været en super god oplevelse. Især for Malte og jeg, da der tit bliver brugt meget tid på lillebror og han er “den store”. Vi har så meget brug for tid til ham nogle gange, og kassen fra Legeværk har helt sikkert skabt nogle gode øjeblikke sammen, i forhold til en travlt hverdag, lillebror, fjernsyn og iPads, som man har nemt ved at ty til for hjælp.

Jeg vil vurderer kassen til 8/10, da jeg synes det er er rigtig godt koncept. Man får mere tid sammen som familie og for forældre (mødre?) som mig, som godt kan lide at være kreativ og ikke bare lege med biler og sige forkerte bruuumm lyde, er det her altså bare et super godt alternativ og børnene hygger sig med det og er stolte over de laver deres eget!
Den får “kun” 8/10 da jeg synes nogle af delene, her fx kameraet i pose 3, ikke var så spændende og mere noget forældre kan klippe ud, i forhold til de lige linier og så er holdbareden ikke super god, hvis der skal leges meget med den.

1000 tak fordi vi måtte teste med jer ?

Mvh Pernille Bennekow


Anmeldelse af Legeværk

Af Jeanette Mortensen, www.jeansjeans.dk Mor til Marvin på snart 5 år. 

Vi har været heldige at få lov at teste en pakke fra legeværk. Mottoet er kort og godt: Det er legen, der driver værket. Der er lagt op til kreative sysler hvor hele familien kan være med, med en målgruppe fra 4 år. 
Herhjemme er vi ret kreative anlagte i forvejen, og jeg var derfor ret spændt på hvad pakken egentlig gik ud på og om det ikke var noget vi sagtens selv kunne have fundet på.

Jeg smugkiggede i pakken inden Marvin (knap 5 år) kom hjem. Og det er jeg glad for! Mit førstehåndsindtryk blev ikke det bedste da det væltede ud med små halmstrimler, halmfnuller og jeg skal komme efter dig. Så lige dén del håber jeg Legeværket dropper. Den slags fyldstof – og irritationen af at det var over alt – kunne have lagt noget af en dæmper på de kreative sysler, hvis Marvin havde været med til at åbne den. Jeg fik tømt pakken og støvsuget alle poser og dele fri for halmen, puttet det pænt i pakken igen, og var klar til at åbne den på ny med Marvin.

Kassen indeholder 3 poser, med hvert sit nummer og en tegneseriebog med 3 tilhørende historier der handler om bæveren Bertram. De tre aktivitetsposer indeholder hhv. en stille leg, en aktiv leg og en leg midt imellem. Hver aktivitet tager mellem 30-60 minutter og kan laves uafhængigt af hinanden og i vilkårlig rækkefølge.

  1. historie: Bertram og Katapulten

I denne første del stifter vi bekendtskab med bæveren Bertram der bliver ramt af en snebold, som en snemand har skudt efter ham med en katapult. Bertram vil gerne prøve katapulten og se om han mon kan ramme snemanden og herefter er der sneboldkamp.
Historien leder op til at man skal bygge en snemand og en katapult. Pose nr. 1 indeholder alt man skal bruge undtagen en tusch til at tegne øjne, næse og mund med. (Indhold: 2 flamingokugler, 6 små ispinde, 2 store ispinde, elastikker, 3 hvide kugler/”snebolde”, 2 piberensere og elefantsnot).
Marvin synes det var mega sejt med en katapult, men det var svært for ham at være med til at lave det sejeste (katapulten) andet end at han kunne stable ispindene som katapulten blev bygget af. Snemanden var nemmere for ham at være med til. Der kunne han tegne øjne, næse og mund samt at sætte halstørklæde (piberenser) på snemanden, men måtte have assistance med at få sat flamingokuglerne sammen med tandstikker.
At vikle elastikker rundt om ispindene, så de sad ordentlig sammen var lige udfordrende nok for ham. Men vi lavede det sammen og resultatet blev fint. Marvin synes hvert fald det var rigtig sjovt da han efterfølgende skulle skyde snemanden ned med katapulten.

  1. historie: Bertram og Vende-vinde spillet

I denne historie møder vi Bertram der under en gåtur får øje på en ægte fastelavnskat. Katten gemmer sig, da den ikke vil ned i en fastelavnstønde så børnene kan slå på den. Bertram forsikrer katten om at det altså ikke er en rigtig kat der skal i tønden når man slår katten af tønden til fastelavn, men bare en udklippet papirskat.

Historien leder op til, at der skal laves et vende-spindespil så man kan fortælle de andre kattevenner, at de ikke skal være bange for fastelavnsbørnene. Pose nr. 2 indeholder også stort set alt man skal bruge til opgaverne, undtagen blyant/tusch, saks og lim. (Indhold: Printede fastelavnsbilleder, printede vendebriksbagsider, papirsbindere, elefantsnot, spilleplade og en nål).

Denne opgave er rigtig meget klip og klistre. Der skal klippes 24 fastelavnsbilleder ud og herefter 24 vendebriksbagsider ud – og her løb tålmodigheden for en 4-årig tør. De 24 fastelavnsbilleder skulle have været limet fast på vendebriksbagsiderne. Vi havde faktisk heller ikke en limstift hjemme, til trods for vi har rimelig mange andre krea-ting liggende. Vi droppede bagsiderne og det fungerede fint uden, holdbarheden på brikkerne er dog ikke super når det bare er almindelig papir.
Herefter skulle der klippes et hjul og selve spillepladen ud, den opgave fik far, Marvin gad ikke klippe mere. Han mente at hans arme var ved at falde af, af alt det klipperi. Hjul og spilleplade blev herefter sat sammen, ved at stikke en nål igennem begge dele og sætte dem sammen med en papirsbinder. Jeg undrede mig lidt over at nålen var med i pakken, da man sagtens kunne stikke hul med en saks eller måske selv havde en nål liggende – og jeg skulle lige huske at holde øje med hvor nålen endte henne.

Spillet synes Marvin til gengæld var rigtig sjovt at spille, da der på spillepladen er indlagt nogle små ”udfordringer” der lægger op til at bevæge sig lidt. Som fysioterapeut synes jeg jo det er mega fedt. Som lettere højgravid spillede vi spillet ved bordet, men som udgangspunkt giver det god mening at spille det på gulvet. Eksempelvis hedder et af felterne: ”Vend 1 brik mens du står i krabbestilling”.

  1. historie: Bertram og Kameraet

I 3. og sidste historie er bæveren Bertram ude at skøjte og har taget sit kamera med. Han får overbalance og taber kameraet, men da han samler det op kan han se der er taget et billede af en sæl – hvor kom den fra? Her efter finder han sælen som tager selfies (sæl-fis) og de to nye venner hygger sig med at tage en masse selfies.

Historien leder op til, at der skal bygges et selfie-kamera. Pose nr. 3 indeholder alt hvad du skal bruge undtagen saks, lim og blyant/tusch/kuglepen. (Indhold: Kameraskabelon, billeder, træpind/selfie-stang og elefantsnot).

Denne opgave var både den letteste og sværeste for Marvin. Det var hyggeligt og nemt at tegne selfies-billeder, men det krævede assistance at få klippet kameraet ud og limet det sammen. 
Marvin var tydeligvis ikke med på hvad en ”sæl-fis” er og grinte mere over sælprutter end at tage selfie-billeder efterfølgende.

Alt i alt

Jeg kan rigtig godt lide konceptet med en historie der leder op til en opgave. Det gør det væsentlig nemmere at holde fokus på hvad det er der laves – og ikke mindst hvad der er i vente.

På samme tid er det dog lidt svært når man har en kasse med kreasysler der skal kunne bruges fra 4 år og op efter, dog synes jeg at Legeværk har været gode til at have nogle løsninger der kan gøre sværhedsgraden nemmere eller sværere. Fx i vende-spinde spillet at man evt. kan lade være med at sætte bagsider på og når spillet spilles kan man fjerne nogle kort for at gøre det nemmere.

Det var rigtig hyggeligt at vi sad sammen som familie, alle 3, og nussede med de her krea-ting. Og dét er egentlig det jeg synes var det allerbedste. Det er simpelthen for sjældent vi alle sammen går all in i et eller andet projekt sammen. Det var på ingen måde rocket science og man kunne tydeligt mærke at Marvin nærmest fik sig en helt ny ven der hed Bertram og at han nærmest følte han havde lavet tingene sammen med Bertram.

Som krea-freak selv var det meget rart ikke selv at behøve at opfinde den dybe tallerken, og bare få syslerne ”serveret”.

En ting jeg synes der manglede var et ”basis-kit”, altså en tusch, saks og limstift, som evt. kunne være noget der fulgte med første gang man bestilte. Jeg blev hvert fald lettere irriteret på mig selv, da jeg i gemmerne fandt en tør limstift der ikke var noget værd.

… Og så var jeg altså ikke fan af det fyld-halm der.

Alt i alt 7 ud 10.

Ha’ en skøn dag!

Hilsen Jeanette


Christina, mor til Rasmus på 10, Sophie på 8 og Jeppe på 1. Gift, selvstændig SEO Specialist og indehaver af https://100hjerter.dk/ 

Det var med julelys i øjnene hos begge, store børn, da pakken fra Legeværk ankom en fredag i februar –  perfekt timing med en weekend i sigte uden de store planer, hvor vi alle bare skulle nyde hinandens selskab.

Pakken vandt på sin designmæssige gennemførthed allerede fra første blik. Man kunne se, der er tænkt over konceptet og at intet er tilfældigt. Det gør meget ved helhedsindtrykket og signalerer med en smule lækkerhed og luksus. Det kan jeg personligt godt lide. 

Selve pakken

Da vi åbnede pakken, indeholdt den 3 serier af poser påsat mærkater med henholdsvis 1, 2 og 3 samt en tegneserie – og en udførlig instruks og introduktion til konceptet. 

Der var en pose til hvert barn, på nær pose 2, som indeholdt et spil til fælles brug og derfor naturligvis gav mening kun at medsende ét af. Så alt i alt 5 poser. At der var en pose til hvert barn var fantastisk. Allerede dér var den gode stemning sikret og flere konflikter afværget!

Pakkens koncept er bygget op omkring en tegneserie, der er vedlagt. Del 1 læses sammen hvorefter aktivitet 1 udføres- – herefter del 2 og 3 efter samme princip. Aktiviteten er en del af historien og børnene er på den måde med i fortællingen.

Personligt synes jeg dog, det er svært at læse en tegneserie højt og det gav da også lidt tumult undervejs, for at begge børn kunne kigge med på én gang. Her manglede jeg et ekstra eksemplar af tegneserien, så hvert barn kunne have haft sit eget.

I aktivitetsposerne lå alle de materialer, der skulle bruges til at udføre aktiviteten. Lidt ligesom, når man får et Kinderæg. I pose 1 var f.eks. ispinde, vatkugler, tændstikker, elastikker, elefantsnot og en piberenser – altså helt almindelige materialer af hobbykaraktér. Instruktionen til at udføre aktiviteterne var trykt i selve tegneserien.

Det eneste vi selv skulle finde frem var en saks, en tusch og en limstift. Dette ville umiddelbart have været en nyttig oplysning, inden vi gik i gang, da det viste sig, vi ingen limstift havde i huset – det blev dog løst med et hurtigt indkøb lørdag formiddag. Det kunne jeg godt have brugt stod i det medfølgende instruktionsbrev, da det faktisk først gik op for os, da vi skulle i gang med opgave 2. Heldigvis lavede vi bare en konkurrence om, hvem der hurtigst kunne nå hen til butikken, som ligger 400 meter nede ad gaden.

Efterfølgende har jeg set på Legeværk.dk. at man kan tilkøbe netop de ting til sin pakke og det får et kæmpe thumbs-up herfra.

Hver aktivitet var angivet til at vare 30-40 minutter. Den tidsangivelse holdt ikke helt for mine børn, da de er relativt store og hurtige med hænderne (medmindre det drejer sig om oprydning eller lektier!) Instruktionerne var også nemme at forstå for børnene.

Vurdering af pakken

Jeg var ret spændt på mine børns modtagelse af pakkens aktiviteter. De er efterhånden temmelig store og kan være svære at aktivere, hvis ikke legen indeholder noget digitalt eller decideret fysisk. Jeg blev dog positivt overrasket over deres umiddelbare interesse i projektet.

De synes aktiviteterne var sjove at udføre og direkte adspurgt, siger de begge, at det var sjovt at lave noget andet og at lege med mig. For mit vedkommende er jeg fuldstændig enig i det sidste. Det var lækkert med klart definerede rammer for, hvad vi helt konkret skulle foretage os. 

Havde vi derimod modtaget en pakke med blandende hobbysager uden idéer til aktiviteter, ville jeg personligt have følt mig på glatis, da det ikke falder mig naturligt at være sammen om aktiviteter af den type. Jeg er mere til et spil, en tur i skoven eller at tegne.

Vurderet fra en mors synspunkt synes jeg dog begge børn hurtigt mistede interessen. Den længerevarende legeværdi i indholdet var som sådan ikke til stede – lige på nær spillet, som vi måske får spillet igen en anden gang. De øvrige aktiviteter tror jeg blot kommer til at ligge i en skuffe.

Fordi aktiviteterne også var så hurtigt gennemført, tog det faktisk kun sammenlagt halvanden time fra vi gik i gang, til vi var færdige. Jeg tænker dog, det mest er mine børns alder, der er problemet og ikke konceptet. Havde de været yngre og dermed haft svært ved at samle sig om en aktivitet længere tid ad gangen og man derfor måtte gå til og fra, havde der uden tvivl været mange timers hyggeligt samvær og leg i kassen.

Jeg ville ikke selv investere i en pakke fra Legeværk til mine store børn igen – men når den yngste fylder 4 kunne jeg bestemt godt finde på en gentagelse. Jeg er nemlig vild med, at det er ”anderledes” end det man ellers selv kan finde på og at man bare kan sætte sig ned sammen og gå i gang – uden alt mulig forudgående research.

Overordnet giver jeg konceptet 8 ud af 10. Konceptet er gennemført rent grafisk og historien samt figurerne er søde. Jeg mangler dog lige det ekstra, der gør det hele 299 kroner værd. Det er svært af definere, hvad det præcist er – jeg synes måske bare, det er mange penge for relativt almindelige hobbyartikler, selvom jeg selvfølgelig er klar over, der også ligger en masse arbejde i selve opsætningen, der også er nødt til at koste noget. Men figurerne er som nævnt søde – måske kunne kassen også indeholde en lille gave? En billedbog til godnatlæsning, en madkasse eller måske en keyhanger? Eller noget i dén dur fra kassens eget, unikke univers.


Vi takker for de fine anmeldelser og kan oplyse alle om, at hamlet i kasserne er fjernet og ikke bliver brugt mere. Mange tak for legeværket som satte de 3 pakker til testfamilierne til rådighed. Alle basis materialerne kan købes på SmallCreators hjemmeside, så man er sikker på at have det hele der skal bruges. 


Læs også: 

DIY – På besøg hos edderkoppen 

Fif til at smide sutten

Fif til at blive ven med tandbørsten

Et pige værelse med personlighed og en masse farver

9 tips til en kemifrit børneværelse

Hudplejeserie for hele familien fra Änglamark 

Hjælp til indkøb, inden baby kommer

10 fif mod kvalme i graviditeten

Tips og tricks fra Fuzzies

Når ens baby er den sureste i byen….. 

You Might Also Like