Månedens Mama – Maria.

Maria er  35 år og mor til Johan på 4 år samt Bror på 2 år. Hun har været gift med børnenes far siden 2012. De er lige flyttet på landet og de er vilde med det! Derudover så er Maria kvinden bag Økoyngel

Job: Indehaver af økoyngel.dk, underviser på Kjærgård Landbrugsskole og instruktør i Fit&Sund i Hjerting ved Esbjerg.

Hobby: Alt hvad man kan lave udenfor!

Andet: Vi har en drøm om at bygge et containerhus her på ejendommen hvor vi bor. Gå all-in på upcycling og bæredygtighed. I den forbindelse vil vi lave en butik til økoyngel.dk – også i en brugt renoveret skibscontainer. Jeg er uddannet både faglært landmand og Jordbrugsteknolog – så drømmen er at vi skal have et lille økologisk hobby landbrug herude med bl.a. pluk selv jordbær hvor folk i nærområdet vil kunne nyde godt af. 

10 spørgsmål, om det at være mor.

1) Det bedste ved at være mor er..
Pyh det er svært for der er så mange tidspunkter hvor man får sådan et lykkesus i hjertet! Fx når jeg får et kram af Bror efterfulgt af et “Elsker dig mor”. Eller når Johan (alt efter hvilket humør han er i) kommer løbende hen til mig på legepladsen når jeg henter ham i børnehaven. Det er nemlig oftest at man får at vide at man bare kan gå igen fordi de er midt i en leg. Men det smil og de øjne når han kommer løbende!! Så smelter jeg.

2) Det sværeste ved at være mor er..
Alt! Jeg kommer heldigvis meget sjældent derud hvor jeg tænker: “Hvad er det dog du har gjort mod dig selv Maria!” Men det sker.. Det kan nogen gange føles så uretfærdigt at skulle være forælder. Det hjalp mig meget da jeg så en udsendelse hvor en læge udtalte at det var en misforståelse at man troede man kun skulle være venner med sine børn – at det var en generel misforståelse. Der er jo en mening med galskaben og det vil jeg give ham ret i. Selvom det ikke altid er det sjoveste at skulle være “dumme mor”.

3) Jeg føler mig som en god mor når…
Det gør jeg når mine børn er glade og tilfredse. Eller når jeg bare siger ja til at gå med ind og lege på værelset selv om der står opvask og det roder med vasketøj.

4) Jeg føler mig som en dårlig mor når…
Jeg sover dårligt om natten og mister mit overskud. Når lunten er kort og man bliver sur over ingenting. Så tænker jeg altid – ØV hvor ville jeg gerne lige ha’ husket mig selv på at tælle til ti.

5) Det har jeg ALTID med i pusle/håndtasken…
Læbepomade, hårelastik, håndsprit og lommetørklæder. Og ALT mulig andet rod.

6) Det har overrasket mig mest, ved at blive mor…
At jeg havde så meget brug for min søvn. Det kommer ikke som nogen overraskelse for mig at man flere steder i verden, anvender det som tortur – at tage folks mulighed for at sove. Det er alfa og omega for mig at jeg sover om natten. Og nu hvor vores ældste søn nærmer sig 5 år og jeg kan tælle mine nætter hvor jeg har fået lov til at sove igennem på to hænder, har jeg lært at gå i seng kl. senest 22 hver dag.

7) Det ville jeg gerne have vidst, før jeg blev mor…
Supermoms findes ikke i virkeligheden! Alle har en grænse og jeg nåede min da Bror lige var fyldt 1 år. Jeg gik ned med stress og måtte kæmpe mig op igennem en depression og noget møg irriterende panikangst som stadigt sidder i kroppen idag. Jeg har lært at mærke efter når min krop sender mig signaler og den erfaring var dyr.

8) Hvad kan du ikke leve uden, som mor…
Mine downloadede Andrew Johnson meditationer! De er uundværlige når man som mig godt kan bøvle med tankemyller. Og så lyder han lidt som Sean Connery – what’s not to like.

9) Hvad kan du godt leve uden, som mor…
Trampoliner.. Indtil videre i hvert fald. Jeg har dog downloaded en app fra GynZone med knibeøvelser – så mon ikke jeg kan hoppe med til næste sommer. 🙂

10) Tippet over dem alle. Det bør alle mødre vide…
Jeg har haft stor fornøjelse af at følge Rose Maimonide. Hun har været en slags guru for mig i forbindelse med mine graviditeter og herefter. Jeg har hendes bøger, hvor der også er inspirerende opskrifter og kan kun anbefale dem hvis man har interesse i sunde børn uden skidt kemi.

 

Favoritter.

Din favorit webshop: www.oekoyngel.dk / www.aiayu.dk

Din favorit butik: økoyngel.dk – det lækre ved at have sin egen shop er jo at man stort set kan lide alt det der er derinde.

Dit favorit tøjmærke: Pierrot la Lune / Aiayu

Dit favorit produkt: Concealer fra Young Blood. Den dækker alt!

Andet du kan anbefale til MamaWise´s mamas
Hvis I mangler lidt luft i hverdagen så vil jeg anbefale at købe en måltidskasse i nogle uger for at få noget inspiration til at lave en madplan. Det har vi gjort i perioder hvor det bare har været rart at nogen har tænkt for en og så har man ikke skullet tage stilling til noget som helst.

 

Du kan også finde økoyngel på FB og IG

You Might Also Like