Terminsgruppe på Facebook

Mit navn er Hanne og jeg er 34 år gammel.

Da jeg så at MamaWise søgte nye samarbejdspartnere, måtte jeg slå til. Jeg har længe ledt efter det forum, som jeg følte var det rette for mig. Jeg har tidligere skrevet min egen blog, men savnede fællesskabet og baglandet. Muligheden for sparring med andre om lignende emner og med samme mål.

Jeg har selv brugt MamaWise og fulgt med fra den spæde start, så jeg synes det er fantastisk at få lov at give mit besyv med på de emner, jeg interesserer mig for.

Denne her krog(h) på MamaWise.dk kommer til at handle om alt det der hører med til at være nogens MOR. Jeg vil skrive en masse om alt det gode, noget om det hårde, lidt af svære og en snert af det forbudte. En god blanding af alt jeg føler, oplever og erfarer ved at være en MOR.
Jeg er selv mor til to skønne børn, en pige fra oktober 2012 og en dreng fra 2015. Dem har jeg lavet sammen med min kommende mand. Han har derudover også to store drenge fra april 2007 og juli 2005.

Vi bor på den københavnske vestegn, i et lille rækkehus på 95 kvm og arbejder begge to i kommunen. Min kæreste som SOSU-assistent og jeg som administrativ medarbejder på rådhuset.

Vi er med andre ord en helt almindelig sammenbragt familie; nutidens svar på begrebet ’kernefamilie’ – med alt hvad det indebærer af glæder og udfordringer.

Hvis du sidder med emner eller spørgsmål, er jeg altid åben for forslag, råd og inputs. Bare skyd løs på MamaWiseMamaK@gmail.com.

Kh MamaKrogh


Terminsgruppe på Facebook

Da jeg ventede min datter i 2012 havde jeg en gravid kollega, som var med i en Facebookgruppe for gravide. Det alle medlemmerne havde tilfælles var, at de havde termin i samme måned, samme år. Jeg kan huske hun fortalte mig om hvor hyggeligt det var at skrive med andre om graviditet, forhold, bekymringer og glæder. Hun fortalte hvordan der opstod et fortroligt forum, trods 400+ medlemmer.

Jeg forstod ikke helt behovet. Jeg havde selv to veninder som var gravide samtidig med mig og dem brugte jeg til alt det med graviditeten. Jeg synes faktisk det var lidt underligt, sådan at skrive med en masse fremmede kvindfolk om alt muligt (meget!) privat. Nogen gange mødtes de endda i virkeligheden, og for mig drog det tabuiseret sammenligning med netdating – bare for gravide!

Da jeg tre år senere blev gravid med min søn, havde jeg ikke på samme måde veninder at følges med. Jeg valgte derfor blive medlem af sådan en terminsgruppe på facebook – Juli 2015 hed den. Den var oprettet via min-mave.dk og selvom jeg kom sent ind i facebookgruppen, fandt jeg mig hurtigt til rette og brugte enormt meget tid i det forum. Det var befriende at kunne stille spørgsmål, kommentere og udveksle erfaringer med helt fremmede kvinder. Det var hyggeligt og sjovt – der var naturligvis også drama af og til, andet ville være underligt på en side med 400+ hormonelle preggos!

Lige umiddelbart inden min termin, mødtes jeg med nogen fra gruppen på en café i Glostrup. Det var en skøn formiddag, og virkelig rart at se de andre i virkeligheden. Når vi var online, var der nogle jeg klikkede med bedre end andre, nogen jeg endte med at blive lidt pennevenner med og skrev en del privat med.

Da vi havde født, tog en af de andre kvinder teten og inviterede mig og 4 andre kvinder til en lille privat mødregruppe. Flere af os havde valgt den kommunale mødregruppe fra, så vi begyndte at mødes 1-2 gange om uge, og det var skønt!

Der var rart at være i mødregruppe med kvinder jeg havde ’kendt’ siden jeg blev gravid. Vi havde allerede et fælles grundlag og vi vidste at vi havde kemi.

Derfor hvis du, ligesom jeg, godt kan lide de sociale medier, bruger dem aktivt, og pt. er gravid, så find din terminsgruppe på Facebook eller via min-mave.dk. Se om det kunne være noget for dig – om ikke andet så giv det en chance.

Du kan være heldig – min søn bliver snart to og jeg har stadig næsten dagligt kontakt med de kvinder, jeg lavede en mødregruppe med.

Jeg er glad for jeg gav det en chance – til trods for min fordomsfulde indstilling til konceptet.

You Might Also Like