Maria – mor, iværksætter og selvstændig

Pyt! Det gør jeg mig umage med at lære mine børn. Vigtigheden i at sige pyt og så virkelig mene det. Det kan jeg nogen gange godt glemme i hverdagen, når det hele bare drøner afsted, og forventningerne buldrer derudaf! Kender I det?
Der gik 9 måneder, fra min mand Bo og jeg blev kærester, til han friede til mig. Sommeren efter blev vi gift, og 10 måneder senere fik vi vores første søn Johan. Han kom til verden på Riget ved akut kejsersnit, og det var en lang sej 36 timers kamp i dagene op til med igangsættelse, ve-storm og jeg skal komme efter dig. Jeg husker det så tydeligt! Jeg lå der med min mor ved min side (min mand tåler ikke synet af blod, så jeg gav ham lov til at sidde over operationen), og de viste mig en rød klump på 3555 g og 52 cm. Jeg bruger normalt briller. De var blevet taget fra mig, så da jeg lå der, kunne jeg ikke se ham… Han havde lidt komplikationer, så det dygtige personale tog sig af ham, og jeg så ham så 6 timer senere, da jeg havde været igennem opvågningen. Jeg var meget påvirket af situationen – at jeg ikke nåede at hverken se eller røre ved ham, og det har påvirket mig mere, end jeg havde regnet med det ville gøre. Nogen kunne måske ha’ taget det lidt i stiv arm, og det forsøgte jeg også, men jeg blev ramt lige der, og det sidder stadig i mig idag.
21 måneder senere kom lillebror til verden på SVS. Jeg kunne føde ham vaginalt, hvilket jeg var glad for også at få lov til at prøve. Det var smertefuldt på en helt anden måde at få 3950 g og 56 cm ud den vej, og jeg har det stadig ikke godt med trampoliner og tuck-jumps.. Men det kommer, når jeg liiige får taget mig sammen med de knibeøvelser..! Kender I også det? 🙂 De første tre uger var det ind og ud af hospitalet pga. forhøjet temperatur ved fødslen, brystbetændelse af den trælse slags og en syg storebror, der blev indlagt med dehydrering efter at være blevet ramt af en ond maveomgang. Han blev indlagt den dag, jeg kom hjem fra hospitalet.. Det gjorde ondt på mig ikke at kunne tage med min lille slatne og syge dreng derind, når han nu havde så meget brug for mig. Jeg skulle tage vare på den lille fyr, jeg lige havde født, men det var hårdt ikke at kunne være der for Johan. Jeg har en forestilling om, at mange godt kan sætte sig ind i, hvor ondt det gjorde ikke at kunne være der. Hurra for farmand og morfar. Kærlighed er der nok af, og det er en gave!I forbindelse med mine graviditeter blev jeg bidt af bæredygtighed! Der skal jo også være noget for vores elskede børn at nyde. Vi må gøre noget ved alt det her overforbrug. Lidt har også ret. Changing the world one step at a time osv. Jeg har fået indtryk af, at jeg ikke er den eneste, der har været på barsel og tænkt: HEY! Jeg åbner da lige en webshop med økologisk og bæredygtigt babytøj. Sådan vupti 🙂 Min mor var med på ideen (inkl. vores mænd), og så begyndte vi at brygge på Økoyngel.dk. Det blev Økoyngel, fordi jeg syntes, det var catchy 🙂
Vi havde en ret problematisk opstart, og det resulterede i mange finansielle problemer, og det var nogle trælse og dumme lærepenge. Jeg havde min familie med en mand og to små drenge, studie, arbejde, webshop, træning (underviser i et par Les Mills programmer), og så blev jeg ramt af f**king løse øresten. Jeg vågende op en nat, og troede jeg skulle herfra. Vagtlægen konstaterede efter en masse tests, at det formentlig var udløst af stress, og jeg forsøgte at tage det lidt med ro den efterfølgende tid, imens jeg prøvede at acceptere alle de rundture, det giver, uden at man fejler noget farligt.Vi kæmpede videre, og jeg arbejdede stort set alle mine vågne timer med et eller andet. Madpakker, børn, vasketøj, rengøring, aftensmad, webshop, studie, arbejde osv.. Et år senere i september 2016 gik jeg så officielt ned med stress, depression og panikangst. Øv en cocktail at få stukket i hånden. Det var et kæmpe nederlag for mig! Jeg kæmpede mig op ved hjælp af min usandsynligt dejlige familie, online psykiatrien og “Lær at tackle” kurser. Den episode jeg husker tydeligst lige nu, som jeg sidder her i sofaen, var da jeg en fredag i starten af min sygemelding var taget med min mand ind for at hente børn. Jeg sad i bilen og kiggede på alle de glade forældre, som kom for at hente deres børn, og jeg sad der og tudede over, at jeg på ingen måde kunne overskue, at det nu var weekend, og jeg skulle være mor i to hele dage. Det gjorde ondt helt ind i hjertet, og jeg kan huske, at jeg tænkte på, at jeg ville gøre absolut alt i min magt for at få glæden tilbage i min krop.Nu sidder jeg her lidt over et år senere, og jeg er glad og lykkelig indeni 🙂 Jeg har lært at mærke efter i min krop, og hvis jeg kan fornemme tankemylder, stikken i brystet eller besværet vejrtrækning, så er det dybe vejrtrækninger og ellers ind på sengen og Andrew Johnson i ørene. Det er værd at prøve, hvis I mangler en pause og ikke kan stoppe hovedet. Det hjælper mig også, at jeg i sommerferien begyndte at undervise i fitness igen. Det at dyrke motion gør bare noget godt ved mit hovede, og jeg er glad for, at forskerne giver mig ret 😉

Min drøm med økoyngel.dk er, at jeg skal kunne leve af det på deltid og det samme gælder min mor. For mig handler det om muligheden for at være fleksibel om morgenen og ikke at skulle stresse ud af døren med børnene. Det ville være en kæmpe gave at kunne tage det stille og roligt hver morgen. Udover det så elsker jeg baby og børnetøj. Jeg elsker glade kunder. Jeg elsker at pakke ind og skrive små kort. Vi har gennemtænkt hele Økoyngel.dk konceptet, og der er stort set ikke noget som ikke er genanvendt. Hverken papir eller plastik. Tape, kuglepenne, indpakningspapir, postkort, hæftemaskine osv. er lavet af genanvendte materialer. Vi vælger tøj, som er produceret så bæredygtigt som muligt, og som er økologisk, kemifrit og af god kvalitet. Den gode kvalitet hænger også sammen med, at der så er større sandsynlighed for at produkterne kan sælges videre eller bruges til flere børn i samme familie. Jeg har det rigtig godt med at vide, at det tøj vi forhandler er blevet produceret af mennesker under kontrollerede forhold, og at der er taget højde for miljøet på hele produktionskæden inkl. arbejdsmiljø.
Lige pt arbejder jeg deltid som underviser på Kjærgård Landbrugsskole, da jeg er uddannet indenfor landbruget, og den anden del bruger jeg på økoyngel.dk. For at gennemføre det bæredygtige koncept er det planen, at vi skal bygge en lille butik i en gammel skibscontainer, her hvor vi bor lidt udenfor Esbjerg. Jeg er selv rigtig glad for at handle på internettet, men jeg tænker at nogen vil sætte pris på, at kunne se og røre ved det tøj, de køber.

Jeg er rigtig glad for at kunne dele min historie her på MamaWise, og hvis der sidder nogen derude, som har brug for eller lyst til at stille mig nogle spørgsmål, så er I velkomne.

Kærlig hilsen, Maria

You Might Also Like