Blomkålspizza

Med inspiration fra Carrotstick.dk har MamaWise` egen Amanda lavet blomkålspizza. Det er super nemt, sundt, billigt og smager faktisk næsten som “rigtig” pizza. Og så er det en super lækker måde, at få lokket lidt ekstra grønt i børnene, der med garanti også vil elske denne udgave af pizza. 


Opskrift på 2 stk. blomkålspizzaer (ca. til 4 personer) 

Du skal bruge

  • 2 blomkålshoveder
  • 4 æg 
  • 1 pose revet ost 
  • Husk  
  • Salt og krydderier
  • Det ønskede fyld til, at komme ovenpå pizzaen. 

Riv eller blend blomkålen, bland 4 æg og 2 store håndfulde ost i, bland 4 spsk husk, salt og krydderier i og mas “dejen” ud på en bageplade.

12571183_10153521083197933_1092804204_n

Hvis du ønsker friske ting som fyld på din blomkålspizza, bager du bunden i 15-20 minutter på 200 grader varmluft og tilføjer toppen efterfølgende. Det kunne f.eks. være frisk spinat, champignoner og pesto. 

Ønsker du fyld der skal bages oven på din blomkålspizza, bager du bunden i ca. 10-15 min og tilføjer toppingen, og bager hele pizzaen yderligere omkring 10 min eller til din pizza ser perfekt ud. 

Tip: Et godt tip kan være at dræne blomkålen for væske, inden du blander de resterende ingredienser i “dejen”. Dette kan være med til at bunden bliver mere sprød.

Vi lavede 2 forskellige slags. En med tomat, ost og parmaskine som vi efter yderligere 10 min. i ovnen tilføjede frisk spinat og pesto. Og så lavede vi en lidt mere snasket en med tomat, ost, skinke og bacon på som efterfølgende fik 15 min i ovnen – (vi havde stegt baconen lidt på panden, i forvejen) 

Det kan altså anbefales – velbekommen. 

12540435_10153521083152933_925689048_n  12583692_10153521083157933_40682524_n 12516576_10153521083182933_1487456902_n

You Might Also Like

  • Aubergine burger
    6. februar 2016 at 13:30

    […] Blomkålspizza […]