Opskrift på hjemmebagte boller – MamaKrogh

MamaKrogh deler her en super lækker og nem opskrift på hjemmebagte boller.


Aaaahh der er da ikke noget hyggeligere end hjemmebagte boller! Jeg elsker når duften af nybagte boller breder sig i vores hjem om morgen i weekenden, og lune morgenboller med tandsmør er total yndlings-morgenmad for os alle.

Meeeen med to børn og to bonusbørn synes jeg hurtigt tiden får ben at gå på. Derfor har vi herhjemme en familie-grundopskrift på de lækreste og nemmeste koldhævede boller.

Dejen skal slås sammen om aftenen, stilles på køl og bages næste morgen. Og det bedste af det hele! – du skal ikke have fingrene i dejen.

Dén opskrift vil jeg gerne dele med jer

3,5 dl koldt vand
15 g gær
100 g havregryn
350-400 g hvedemel
1 tsk salt
1 spsk sukker
1 spsk olie

Vand og gær røres sammen derefter tilsættes olie, salt, sukker og havregryn.
Så rør melen i til dejen er én masse og let klistret.

Der kan tilsættes alle slags korn, kerner og nødder, alt efter smag. Rugmel eller durum-mel kan også bruges, ex halv rugmel halv alm mel, for et lidt grovere resultat.
Luk skålen tæt med film eller en plastpose og lad den hæve natten over i køleskabet.

Næste morgen tændes ovnen på 200, form ca. 8 boller med 2 spiseskeer, læg dem på en bageplade og lad dem hæve i 10 min under et viskestykke.

Bag dem midt i ovnen på varmluft i ca.20 min til de er dejligt gyldne og rustikke.

Personligt laver jeg tredobbelt portion og det giver ca. 22 boller. Det passer også med en hel pakke gær.

Bollerne kan også sagtens bruges til sandwich til madpakken – lav dem evt. lidt mere ru.

You are welcome 😀

Kh MamaKrogh


Læs også: 

Favoritopskrifter på lækre og børnevenlige hjemmelavede is

En perfekt sommersnack – Smoothe eller sunde is

Kartoffel/porre suppe med baconknas

Broccoliboller (glutenfri)

Grøntsagsnuggets med ost

Kyllingenuggets 

You Might Also Like