Ammeråd til far

baby-21167_1920.jpg

Sov når mor ammer
Der er ingen grund til, at du er vågen når mor ammer om natten. Du kan alligevel ikke gøre noget eller overtage amningen. Så sov, sov så du er udhvilet til når mor skal sove.

Ta’ over
Du kan som sagt ikke amme, men du kan gå med den lille efter amning når der skal bøvses. Når bleen skal skiftes eller når yngste arvingen skal bades. Der er mange steder hvor far er mindst ligeså god som mor.
Og så gavner det jeres unikke bånd. Her er mor lidt på forkant efter de 9 måneder i maven.

Husmorrollen
Den klæder dig rigtig godt i den første tid som en familie på tre. Mor skal ligge alt sin energi i, at få amningen op at køre og finde teknikken med junior. Det første stykke tid svare amning faktisk til et fuldtidsjob. Mor har højst sandsynligt ikke tid eller overskud til, at klare tøjvasken, opvasken, støvsugningen eller andre små pligter. Her vil det være en kæmpe hjælp hvis du far, træder til og ligger vasketøjet sammen imens mor ammer, sover eller andre tidspunkter på dagen.

Opvarte mor.
Sørg for at mor har noget at drikke når hun ammer. Amning gør en tørstig og sulten. Stressen i at finde den rigtige teknik, efterveerne og ømme brystvorter gør altså at man ikke lige kaster sig ud i en stående amning for at finde glas og drikkelse.
Mor vil være så taknemmelig for et glas vand.

Hvad er amning?
Amning er ikke bare. Som førstegangsmor rammer man højst sandsynligt muren af frustration, fortvivlelse og ‘tager h*n nok på’, ‘har jeg mælk nok’ osv.
Du kan berolige den nybagte mor ved, at have læst lidt op på amningen. At amme er en fælles opgave.

Handle ind.
Sørg for et fyldt køleskab. En ammende mor er en sulten mor. Og det er ikke altid at vi ved, hvad vi vil have.

‘Fest’ koordinator. 
Hvis mor ikke har overskud til at tage sig af alle de ubesvarede opkald og beskeder om ‘hvornår kan vi komme’, så er det her du skal tage over. Du kan evt. bede gæsterne om selv at medbringe kage, mad eller andet. I er lige blevet forældre, der er ingen der forventer den sædvanelige forplejning.

Fif: Det er en god idé at lave en besøgsliste inden baby ankommer. På den måde ved du også hvem der skal komme først, næst og sidst.

Barnevognen er din nye bedste ven
.. når mor sover. Man sover altså bare bedre når man ikke kan høre små babygrynt. Du får motion og den lille får frisk luft og en dejlig lur.