Anmeldelse af app`en "Gravid - dag for dag"

MamaWise har fået lov til, at teste appen "Gravid - dag for dag". Det er en enkel app, der fortæller om din og din babys udvikling dag for dag, graviditeten igennem. Den giver dig mulig for at gemme billeder, skrive tekster, se små videoklip, få informationer om fosteret mm. App`en koster 25 kr.

3 kommende mødre har gennem deres graviditet hjulpet os med at teste app`en. I kan læse deres anmeldelserne herunder, og finde ud af hvorfor de alle tre har valgt at give "Gravid - dag for dag" top karakterer.

unnamed-300x300.jpg

Jeg var så heldig, at få lov til at teste graviditetsappen "Gravid - Dag for Dag" i samarbejde med Mamawise.dk - og jeg har fundet mig en ny følgesvend i min graviditet! 

Appen er utrolig simpelt opbygget, giver meget hurtigt et godt overblik over graviditeten, og indeholder samtidig de fineste billeder og videoer. Baggrunden skiftes uge for uge, så du kan følge babyens udvikling og størrelsen på barnet, hvilket jeg syntes har været rigtig hyggeligt, at kunne følge med i. Derudover finder du en meget overskuelig menu, som består af punkterne: "Antal uger",  "min" uge, "babys" uge og "alt det andet". 

Klikker man sig ind under "Antal uger", vil man få vist en hurtig oversigt over mål og vægten for babyen i den pågældende uge, og klikker man sig videre, ledes man ind under "babys" uge. 

I "min" uge kan man læse alt det, der er relevant for din uge, det kan være alt lige fra barselsregler, kost, motion og undersøgelser - alt det, som du har behov for at vide i dit graviditetsforløb findes her, og det har virkelig været rart at få det hele "serveret". 

Under "babys" uge kan du ligeledes læse alt om barnets uge, og så er der altid et par billeder og videoer. Du får med billederne, videoerne og estimaterne for vægten og målene på babyen en rigtig god ide om, præcis hvor langt du er og hvordan baby har det derinde i maven. Herhjemme er det blevet lidt en fast del af vores tirsdag (hvor jeg har skiftedag),  at vi læser lidt om babyens uge sammen, så er far også med i udviklingen og ved lidt om hvor stort barnet er og hvad der sker i dens udvikling i lige præcis den uge, du er i. 

gravis-2-169x300.png

Under alt det andet finder man blandt andet "størrelser", hvor du kan se hvilken frugt eller grøntsag, som ca. svarer til barnets vægt og størrelse i den kommende uge, hvilket vi også har haft det ret sjovt med. Du kan også gemme billeder og notater, og så kan du tilgå Wikipedia for yderligere information. 

Gravid - dag for dag er blevet en fantastisk følgesvend for både mig og min kæreste. Vi nyder at kunne følge barnets udvikling, forstå hvad der sker uge for uge, og få et indblik "ind i maven", hvilket denne app har givet os! 

Den får 8/10 sutter - det eneste jeg savnede, og som er grunden til at den ikke får topkarakter, er den manglende "dagbog", som man f.eks. har med appen Gravid fra sundhedsstyrelsen, den kan eksporteres når den tid kommer, hvilket jeg har syntes været en hyggelig ide, når lille tut engang er større og kan få hele dagbogen :) 

De varmeste anbefalinger fra vores lille familie :) 

Med venlig hilsen Rikke ________________________________________________________

unnamed-1-259x300.jpg

Jeg er andengangsgravid og synes egentlig, at jeg ved det, jeg skal vide om graviditeten og dens faser. Alligevel blev jeg lidt nysgerrig, da den private jordemoder jeg gik til fødselsforberedelse hos, fortalte om app'en. Jeg downloadede den og må sige jeg er blevet positivt overrasket. Jeg har ikke gjort så meget brug af de billeder man kan se af scanninger, men det ugentlige sammendrag, den lille daglige tekst og så særligt app'ens wiki synes jeg er ret godt! Det giver et godt overblik og så kan man altid finde alle mulige væsentlige informationer - også nogle som jeg som andengangsgravid ikke umiddelbart var bekendt med.  

Er sikker på at andre gravide, i særdeleshed førstegangsgravide, vil have stor glæde af at kunne læse den lille tekst der dagligt findes. Ligeledes det ugentlige sammendrag, som rigtig fint fortæller hvad der sker med både ens krop og fosteret. Derudover har jeg ikke tidligere set så veludført et leksikon (wiki) i forhold til graviditet. Man kan finde svar på stort set alt med grundige forklaringer. Og så tror jeg da mange vil glæde sig over at kunne se scanningsbilleder fra uge til uge.

De varmeste anbefalinger og 9 sutter får den herfra. 

Mange hilsner Gitte
______________________________________________________

Jeg er gravid med nr. 2 og havde besluttet mig for, at jeg ville finde en app, der kunne følge mig og min graviditet.

Jeg havde dog svært ved, at finde en som levede op til mine krav! Den skulle gerne kunne lidt forskelligt, fortælle lidt om mig og om baby, så skulle den være nem at finde at finde rundt i og måtte gerne se/være lidt lækker.
Heldigvis var jeg så heldig, at komme til at teste denne fine app, Gravid. Mit førstehånds indtryk er rigtig godt - den ser fin, lækker og overskuelig ud!
Fx. er jeg lige hoppet ind i uge 23 og sådan her min app ud i denne uge.

dfghj-169x300.png

Den fortæller mig, at jeg 23 uger og 0 dage henne - når jeg trykker på den, kan jeg så læse lidt om mål, vægt og at jeg er fx. 161 dage (så længe jeg har været gravid) og at jeg mangler 119 dage. Det er skønt lige at kunne gå ind og kigge - især når jeg her anden gang synes tiden kan gå ret langsomt:)

Derud over kan man også vælge:
- Min uge 23
- Min baby's uge 23
- Alt det andet

Min uge 23 står der hver uge noget nyt. Om min krop, noget jeg skal være opmærksom på - alt fra fx. bækkenløsning til barselsregler. Det er ikke sikkert, at der hver uge lige er noget som berører mig og min graviditet lige meget, men synes at det er helt ok, da det er en app som skal "ramme" mange forskellige gravide kvinder, og der er jo ikke en graviditet som er ens! Vi har alle forskellige "problemer" og spørgsmål.-

Min baby's uge 23 er faktisk den del, hver ny uge jeg går ind i, som jeg finder mest spændende! Her kan man se billeder og videoer af en baby som er så langt/gammelt som ens egen baby i maven. Man kan også læse om ca. vægt og mål. Fx. også hvad der sker med baby i lige denne uge - hvornår kommer der hår, hud og negle, nakkehvivlen, lunger og hvad gør/kan baby. Det finder jeg rigtig spændende og fascinerende! 

Alt det andet, her under kan man se mere om størrelser. Den er delt op, så man virkelig kan forholde sig til hvor stor/lille baby er. Min søn i maven er fx. på størrelse med en artiskok (her er der tilføjet billede af en artiskok), ca. 580 g og 27 cm - på den måde bliver det ret virkeligt, størrelses mæssigt.

Mine billeder er en af de grunde til, at jeg er ret vild med denne app! Hvis man, som mig, bruger sin mobil til at tage utroligt mange billeder, så kan man godt have lidt svært ved, at holde styr på diverse mave- og scanningsbilleder! Her ligger jeg de billeder ind, som jeg tager af maven og de scanningsbilleder vi har. Jeg skriver hvilken uge jeg er i på billedet (inden jeg ligger dem ind i Gravid app'en) og tilføjer dem så under mine billeder. Jeg ligger dem ind i rækkefølge, så jeg kan se min maves udvikling. På den måde kan jeg altså 'bladre' frem og tilbage i billederne, uden at skulle sidde og finde dem mellem alle mine andre billeder! Jeg kan som et ekstra plus også vælge at afspille mine billeder som en video/dias show.

poiu-169x300.png

Wiki er også et punkt man kan vælge. Her står der alt fra himmel til jord! Et bibliotek om ting omkring graviditet, krop, børn, fødsel osv. På den måde er app`en ikke bare en man bruger mens man er gravid, men også når man har født. Den er i alfabetisk rækkefølge, og man kan springe rundt i det som man vil.

App`en har også plads til, at man kan skrive vigtige numre ind, fødestedet, jordemoderen, ens personlige info osv.
En fin detalje er også, at du selv kan vælge om du vil have daglige eller ugentlige beskeder fra app`en. Jeg har selv valgt ugentlige beskeder, og det fungerer rigtig godt! Den kan også minde dig på foto, som du tager og tilføje til dine billeder. (Fx et billede af maven hver uge).

Alt i alt er jeg faktisk bare rigtig positiv omkring denne Gravid app - den opfylder de krav, som jeg synes sådan en app skal kunne.
Vil ikke holde mig tilbage for, at anbefale den til andre - det har jeg faktisk allerede gjort!
Den kommer så fint og godt omkring alt ved at være gravid, og føler ikke jeg sidder tilbage med spørgsmål omkring mig elle baby - jeg får den basale viden jeg skal have og meget mere til! 

Jeg vil give den 9 store sutter (10 hvis videoklip var lidt længere)

Det får den fordi jeg har været, og er, fuldt ud tilfreds med app`en, det eneste jeg lige nu og her, kan sætten en finger på, er ønsket om lidt længere videoklip af baby.

Venlig hilsen Trine _______________________________________________________________

 Har du noget du ønsker at dele på MamaWise.dk? så send meget gerne tekst, billeder, hvor du ønsker vi linker til dig, mv. på mail til MamaWisedk@gmail.com - vi glæder os til at læse din historie, gode råd, opskrift osv.

Amanda Winther Due