Sifs mod fra ØrnensForlag.dk

Indeholder reklame

Ørnensforlag.dk er et lille specialforlag med tilknytning til Yoga Center Gilleleje – der specialiserer sig i yoga og filosofi.

Hos Ørenensforlag.dk kan man finde bøger om yoga, filosofi, psykologi, religion, cd’er med afspændingsmusik og yogaprogrammer. Bøger til børn og unge om bla. sorgbehandling og håndtering af følelser mv.

Sifs mod er lige nu på tilbud hos ØrnensForlag så måske dette var en god gaveidé.

_____________________________________________________________________

Vi er en familie på fire. Frederik på 12 år, Annemai på 10 år, far og mor

Vi synes bogen lød spændende og synes det kunne være sjovt at læse og anmelde den, som et lille sommerprojekt.

Annemai på 10 synes, det er en af de bedste bøger hun har læst. Frederik stod dog ret hurtigt af, bogens udseende appellerede ikke til ham. Han synes, den ser ud til at henvende sig til piger og selve historien fandt han ikke spændende eller underholdende.

Annemai har selv læst det meste af bogen højt for os forældre fire aftener om ugen og det har været super hyggeligt og bogens emner lægger op til mange gode snakke efterfølgende.

Bogen er letlæselig og sprog og ordvalg matcher fint Annemais læseniveau.

Mor synes temaerne i bogen er rigtig gode, såsom venskab, ensomhed, bekymring for at skille sig ud, selvværd, fordomme samt ikke at dømme andre på trods af, hvad andre siger, men derimod have mod til at danne sine egne holdninger og at den lægger op til så mange snakke om, hvordan man selv har det i skolen, hvordan man behandler andre, hvad man (ikke)skal finde sig i og om man bør tale med sine forældre om svære ting og være ærlig om sine tanker og følelser, at det er vigtigt at have en at dele ting med og meget mere.

Annemai kan godt lide, at man som læser får mere mod af at læse bogen, da man læser, hvordan Siff overvinder sin frygt og så er hun vild med, at genren minder lidt om fantasy. Hun synes bogen var spændende hele vejen igennem, men uhyggelig på et enkelt tidspunkt. Annemai synes, man skulle have udeladt det ene element, hun synes er uhyggeligt. Det tror mor nu andre børn vil synes er sjovt. Kan afsløre det omhandler et glasøje, man kan tage ud.

Vi giver den 9 point og vil bestemt anbefale den til børn i alderen 8-13 år.

Tak for en god læseoplevelse!
______________________________________________________________

Sifs mod handler om pigen Sif på 9 år. Hun har det svært i skolen med sin matematik lærer som hun føler er efter hende i timerne. Hun møder heksen Frigg på vej hjem fra skole og hun foreslår Sif at de kan hjælpe hinanden. Sif skal stå op om natten og bestige et bjerg og så vil hun få af vide hvad hun skal gøre. Sif har en hund Saga, som hun er meget glad for. Om natten hopper hun ud af vinduet, men hendes hund kan ikke komme med. Hun møder en kat på vejen som hun følger efter og nogle krager som viser vej til bjerget. Derefter møder hun et æsel, som bærer hende op ad bjerget. På toppen af bjerget står der et træ som giver hende en opgave, som skal løse hendes problem med matematik-læreren. Hun ender med at blive gode venner med heksen Frigg og hendes kat og få en ny ven Oskar. De holder alle hendes fødselsdag sammen hjemme hos Frigg. Og matematik-læreren går langt om længe på pension.

Vores mening:

Pigen Sif er sød og modig. Det er godt at der er så mange dyr med, som hun bliver venner med. Den er lidt lang til børn på 6-8 år. God som oplæsningsbog om aftenen. Ærgerligt at der ikke er farvefotos i bogen.

Anbefaling:

Gode læsere på 9-11 år kan læse i den selv om aftenen. Vi tror den mest er henvendt til piger.

Man kan tale lidt med børnene om eventyrtræk, som eks. Hjemme-ude-hjemme, prøvelser og talende træer.

Hvis vi skal give den point får den : 5 point. Pigen er sød og troværdig, men den er henvendt til et meget smalt publikum. Der findes så mange gode bøger til den aldersgruppe, så det er en svær konkurrence.

Mh
Kaya og Tine Mortensen

______________________________________________________________

Sifs mod

Resume:

Bogen handler om Sif på 9 år. Sif føler sig forkert, hun har masser af fregner og store fødder, og det er hun rigtig ked af. Hendes største problem er dog i skolen, hun bryder sig ikke om at komme i skole, og forsøger dagligt, at overbevise sine forældre om at hun er syg, det lykkedes bare ikke. Sif er ikke særlig god til matematik, og hendes lærer elsker at udstille hende, og gøre hende til grin foran hele klassen, og det bedste han ved, er at få hele klassen til at grine af hende.

Sif møder heksen Frigg, der fortæller at der er en måde at slippe af med hendes lærer på. Det kræver dog at Sif om natten skal bestige et bjerg, og på toppen af dette bjerg, vil hun modtage en udfordring. Hvis hun løser denne udfordring, som kræver alt hendes mod, vil hun slippe for hendes matematik lærer…

Bogen følger Sif, gennem den udfordring hun får stillet på bjerget, men også de almindelig dagligdags udfordringer, så som at hun føler sig forkert, og hvordan hun forsøger at komme af med hendes fregner.

Bogen er god, dog blev min datter (8 år) noget overrasket over at en lærer kunne finde på at mobbe en elev. Dejligt at der er flere dilemmaer i bogen, sådan at det ikke kun er læren der er problemet, men det også er fregner, skostørrelse mm.

Ville I anbefale den til andre:

Ja, men kun til ældre børn.

Hvad fik I ud af den:

At det ikke kun er børn der kan mobbe. At alle ikke er ens, nogle har store fødder, andre har rødt hår, nogle er kraftige osv.

Lærte I noget af at læse den:

Vi har efterfølgende snakket en del om det at mobbe, og at der også er voksne der føler sig mobbet. At det ikke er ok at mobbe. Inden man siger noget, skal man tænke over, hvad man selv vil synes om, at andre sagde sådan til en.

Hvor mange point fra en skala 1-10 hvor 10 er bedst:

7, den er skrevet i et godt sprog. Den har mange gode pointer.

DSC_2094-300x169.jpg

___________________________________________________________

Anmeldese af Sussi.

Sif er en pige på 9 år, der bliver mobbet af sin matematik lærer.
hun møder en dag heksen Frigg, som fortæller Sif, at hun skal bestige et bjerg, så hun kan blive modig.
Sif bestiger bjerget, hvor hun møder trækonen. Trækonen siger hun skal tage et hår af hoved på sin lærer.
Sif overvinder sit mod og gør det, og pludselig ser verden anderledes ud for hende.
Bogens emne omhandler, hvordan man får mod til at gøre noget ved det man er bange for, samt mobning.
Bogen er let at læse og henvender sig til børn mellem 5-13 år.
Bogen kan også læses af børnene selv omkring 10 år.
Bogen er en lærerigt og børnene kan sætte sig i Sifs sted. Vi vil gerne anbefale den til andre.

Børnene blev opmærksom på at man nogle gange bare skal prøve selv om man ikke tør.