Vil du være din egen boss?

Indeholder reklame

Går du med tankerne om at "være din egen boss?" 

Det er ingen hemmelighed at Rikke og jeg drømmer om at MamaWise engang bliver så stort at vi kan få lidt løn ud af alt det arbejde vi ligger i det. 

Jeg har købt et kursus hos ‘De seje bygdinbusniess.dk’ og har taget deres 6 ugers online kursus for at kunne gøre MamaWise.dk endnu bedre. 

Og da jeg er så vild med kurset vil jeg da lige tippe jer alle om min oplevelse og fortælle jer lidt om det I kan lære hos Bygdinbusiness.dk 

Før i tiden brugte vi woordpress til MamaWise men da jeg hørte om Bygdinbusniess´s online kurser, tænkte jeg det var en god mulighed for at fuldende Mamawise´s univers. 

Jeg undersøgte hvad man kunne lære, og der skulle ikke meget overvejselse til før at jeg tilmeldte mig. Kurset er delt op over 6 moduler, og det smarte er at man kan følge modulerne lige som det passer en, så der er også mulighed for at lære en masse selvom man har en baby på armen. 

Her vil jeg lige fortælle lidt om alt det man kommer rundt om, på kurset. 

Modul 1

I det første modul kigger man på businessnavn, styrker og svagheder, businessplan mv. Det er her man går fra at have en idé til faktisk at finde ud af fuldstændig hvordan det skal være. Der er små opgaver der hjælper en med at blive mere præcis! 

Man får hjælp til hvordan man skal finde sit navn og hvordan man køber domæne, oprette konto på de sociale medier, CVR nr. Og der bliver også kigget lidt på det økonomiske i at være selvstændig. 

Modul 2: 

Her handler om alt det visuelle og at finde sin egen stil, vælge farve og finde de 5 grundlæggende farver man ønsker ens blog/hjemmeside/webshop skal indeholde.  

Man "lærer" at bruge pinterest (hvis man ikke allerede gør det). På Pinterest finder man en masse inspiration til hvordan ens univers skal være, det er også her man finder ud af hvilke farver man gerne vil bruge. 

Her kan I se mit moodboard jeg lavede i Pinterest til mit andet firma, her kan man fornemme hvilke farver jeg er til i den sammenhæng og at jeg er vild med det enkle sammen med det pyntede og guld og blå. 

Når man har lavet sådan et moodboard kan man nemmere komme videre med farver og hvordan ens univers skal være.  

i starten ville vi gå med disse faver på MamaWise.dk, men da det minder lidt om nogle andre sider, valgte vi hurtigt om og har nu denne farvepallette til MamaWise. 

I dette modul får du også hjælp til brug af billeder til ens side, hvor man fx finder billeder man godt må bruge, plus man også kommer ind på og får en idé om hvordan man skal kommunikere med sine kunder

Modul 3 & 4

Nu starter alt det der ikke er så nemt synes jeg, det er nu man skal til at finde ud af hvordan man ønsker ens side skal se ud, hvordan strukturen skal være og hvordan man bruger Squarespace og bygger sit univers på internettet op fra bunden.

Her går Catrine som er hende der guider en online, igennem alt hvad der kan lade sig gøre når man bruger Squarespace, hvordan man bedst kan gøre det og hvordan det fungere smartest, hvordan man laver en "Kommer snart side" og meget mere.   

Det er også i de her moduler du bliver præsenteret for  værdien af nyhedsbreve og brug af Mailchimp.   

Modul 5:  

I modul 5 får man hjælp hvis man også ønsker at have en webshop, man får indblik i SoMe strategi, altså hvordan man opbygger en god og profitabel (online) forretning gennem et engageret og loyalt publikum, en masse gode tips og meget mere. Her lærer du også mere om SEO vs. Adwords, som for mange er en jungle, her vil du lære både fordele og ulemper ved begge dele.  

Modul 6:  

I modul 6 bliver du sat lidt ind i regnskab, og her får du en masse gode råd. Økonomi er altid svært i starten når man er selvstændig, men her får du nogle gode råd, som jeg ville have ønsket jeg fik da jeg blev selvstændig. 

Det gode ved dette forløb er helt sikkert at man kan tage kurset i sit eget tempo, det kan selv lade sig gøre med et fuldtidsjob ved siden af, da man selv bestemmer hvor og hvornår man har tid til at tage kurset.  

Selvom jeg har været selvstændig i 7 år, har jeg lært virkelig meget af disse 6 moduler også selvom jeg viste nogle af tingene i forvejen. Jeg har fundet flere ting som jeg gerne vil sætte mig endnu mere ind i fordi jeg synes det er super spændende. 

Der er bestemt nogle af modulerne jeg skal se igen og jeg glæder mig til at starte forfra når jeg snart skal igang med at lave hjemmeside til mit andet firma. 

Når man er færdig med de 6 moduler har man adgang til dem hele tiden, hvilket er super dejligt hvis der er noget man ønsker at se igen, der ud over har man også mulighed for at mødes med Cathrine 1,5 times IRL og få hjælp til det man har svært ved, eller bare få nogle gode råd. 

Når man tilmelder sig kurset bliver man også en del af en speciel Facebook gruppe, hvor alle busniess byggerne er samlet, hvor man kan få gode råd fra de andre iværksættere, hvilket er super hvis man ønsker fleres meninger. 

Sådan her endte vores univers med at blive, vi ændre stadig lidt engang imellem, hvis vi finder ud af at der er andet der er bedre eller smartere.  

Hvis du også har lyst til at blive selvstændig eller lave din egen mor-blog, kan jeg virkelig anbefale dig dette kursus, alle kan være med uanset om man har arbejdet med web før eller ikke har en færdig idé endnu.

Jeg ved der starter nye hold fra d. 1 juli 2018 og ellers så send en mail til Info@bygdinbusiness.dk for mere info. 

Tjek også Bygdinbusiness ud på Facebook og Instagram