Vinterhud – “Fede cremer fremmer fugtig hud”

Indeholder reklame

Af toksikolog Ewa Daniél, AllergyCertified

AllergyCertifiedlogo0_srcset-large-294x300.png

Lige om lidt er det vinter, rigtig vinter. Kulden kommer, og det samme gør behovet for at modvirke tørhed og hjælpe din hud lidt på vej med fede cremer. Det gælder for store som for små. Netop børnenes hud er vigtig at være opmærksom på, fordi de oftest ikke kan udtrykke behovet for fugtgivende creme selv og generelt er mere ude i kulde og blæst end voksne. Derfor har vi forfattet nogle tips til, hvordan du og dit barns hud bedst kommer gennem vinteren.

Hvor fedt er fed?

En ting du skal holde væk fra dit barns hud i vintermånederne er lotion. Lotion har et højt vandindhold, og det vil, i kombination med vinterens tørre og kolde luft, snarere udtørre dit barns hud end hjælpe det med fugt. Vi kan ikke entydigt anbefale en bestemt fedt-procent, da det afhænger af dit barns hud, temperaturen udenfor, hvor ofte barnet får bad og mange andre faktorer. Men vi kan anbefale, at du går efter cremer med et højt fedtindhold i vinterhalvåret. Det vil sige fra omkring de 35 % og opefter. Diskussionen om fedtprocent har ændret sig lidt det seneste år, da producenterne efterhånden kan producere cremerne, så de stadig hjælper med at holde på fugten i barnets hud, selvom de ikke nødvendigvis har en meget høj fedtprocent. Dette kan for nogen børn være en fordel, da det ikke er alle, der holder af at blive smurt ind.

Hvornår skal jeg smøre mit barns hud?

Om vinteren er det en god ide at smøre dit barn ind ligeså snart, han eller hun er færdig med at bade. Det hjælper huden med at holde på fugten. Derudover kan det være en god ide at yde ekstra beskyttelse mod vind og vejr ved at smøre kinder og læber ind, når I er på vej ud.

Hvilken creme skal jeg bruge til mit barn?

Det vigtigste først: cremen skal være uden parfume uanset, om parfumen er naturlig eller syntetisk. Faktisk er 19 ud af de 26 mest allergene parfumer naturlige, så du kan ikke bare gå efter en økologisk eller naturlig creme. Fede cremer er lavet af to hovedårsager: for at hjælpe folk med ekstra tør hud hele året igennem og for at give almindelig hud ekstra hjælp til at komme gennem kolde dage. Uanset hvad vil vi til stadighed anbefale, at du vælger fede cremer, der er allergicertificerede. Vi kender indholdet helt ned på råvareniveau for følgende cremer, den første kan du købe på mærkets egen webshop, og de øvrige er på landets apoteker:

BeYou skincare -  SheaButter

Dermalog- Fedt Creme

Decubal - Junior Creme

Har du spørgsmål til dit barns hud, er du velkommen til at kontakte AllergyCertifieds toksikolog Ewa Daniél. Send en mail til Lisa@allergycertified.com – så sender hun dig videre.