Aktiviteter på barsel

Mangler du inspiration til hvilke aktiviteter du kan lave med din lille guldklump på barsel? Vi har i samråd med jer, lavet en liste over mulige aktiviteter. 

Der er både aktiviteter som I kan lave alene, med bedsteforældrene eller sammen med mødregruppen.
De fleste af aktiviteterne tilbydes i alle kommuner og nogle af dem kan være aldersbestemte. Så det hedder 0-3 måneder, 3-9 måneder, 0-6 måneder osv, dette er til for, at du og dit barn få mest muligt ud af det.

Babysvømning


styrk din babys sanser med babysvømning, lav svingture i vandet, leg med badedyr og pjask rundt i vandet med din baby.
I kan vælge et hold med instruktører på eller I kan tage afsted bare jer to.
De fleste svømmehaller tilbyder babysvømning med opvarmet bassiner.

Babyrytmik
Giver god og ny inspiration til at stimulere dit barn, i lærer en masse forskellige og (måske) nye lege. Mor kan slappe af, følge med læreren og bare nyde samværet med din lille guldklump. I vil komme til at lege med bolde, gynge i tæpper, rulle rundt og meget mere.
Babyrytmik er ligesom mange af de andre aktiviteter med til, at styrke dit barns sanser.

Baby Bio

Babybio er en perfekt muliged for, at få set de nyeste film på barsel. De skruer lidt ned for lyden og tænder lidt for lyset. Der er plads til amning, flaske, lidt leg og samtaler med din baby. Far, mormor, søster, eller din mødregruppe er også velkommen. Nogle steder viser de også børnefilm hvor storesøster/storebror også kan komme med.

Babysalmesang
Er noget de fleste kirker tilbyder. Undersøg med dit sogn og din kirke tilbyder dette. I vil sammen med en masse andre mødre synge børnevenlige salmer og sange.

Babymassage

Babymassage er en stille, hyggelig og lærerig aktivitet. Det styrker dit barns sanser og jeres forhold. Det du lærer på kurset kan du også bruge derhjemme, f.eks. efter et bad, inden sengetid eller på andre tidspunkter.

Mødre gruppe
Er til dig der elsker hyggeligt samvær, smalltalk og tøsehygge.
Snak med din sundhedsplejerske og hun kan med garanti sætte dig i forbindelse med din kommende mødregruppe. Det er også helt OK at oprette sin egen, hvis man kender nok mødre.

Mandags Café
Flere kommuner tilbyder et månedligt møde/sammenkomst, med en fagperson som hovedtaler. Det kan f.eks være en jordemoder, sundhedsplejerske eller en parterapeut der taler om forholdet. Snak med din sundhedsplejerske om det er et tilbud din kommune har.

Gåture
Gåture er god for flere ting. Den lille vil elske den friske luft og udsigten vil være med til at gøre baby træt, derudover forbrænder du kalorier ;-) Det er nemt at komme afsted og det er en aktivitet du selv planlægger.
Denne aktivitet er en fleksibel en, du bestemmer selv hvornår, hvor længe og med hvem og passer til alle aldre. I starten vil den lille nok bare sove og i takt med at h*n bliver ældre, vil h*n følge mere og mere med.

 

Har du forslag til andre aktiviteter? Smid en kommentar og vi tilføjer det i opslaget :-)