Den hyggelige badetid

Indeholder reklamelinks

Det er vigtigt at det er hyggeligt for både børn og forældre, når de små poder skal bades, det er nemlig noget der skal gøres lige meget hvad.

Vi har her samlet lidt fif kan være med til at gøre badetiden hyggelig.


Det er vigtigt at du fra allerførste bad af, viser dit barn at du selv er tryg ved hele situationen og at I skal til at lave noget hyggeligt sammen. For mange kan det godt være grænseoverskridende og lidt nervepirrende at skulle bade sit barn de første par gange - men det er vigtigt at dit barn ikke ligger mærke til det, da dit barn hurtigt vil kunne mærke din frygt.

Den rigtige temperatur på vandet, er vigtigt for at de små, og det kan derfor være godt med et badetermometer da de smås hud er meget mere følsom end din. En god vandtemperatur ligger på 37 grader.

Ved at benytte et badekarstativ har du mulighed for, at bade dit barn mens du selv er i en behagelig stilling. Hvilket gør badetiden mere afslappet og giver dig mulighed for at nyde øjeblikket mest muligt. 

Selvom du har bruger et badestativ kan det stadig være hårdt for både skuldre og arme når man skal holde og støtte sit barn i badekarret. En badeindsats kan give dig mulighed for at slappe af og nyde badetiden med dit barn, istedet for at anstrenge dig for at skulle støttet dit barn.

Man kan også vælge at bruge Blooming bade blomst som er designet til at give både dig og dit barn en behagelig badeoplevelse.  Blomsten sættes ned i køkkenvasken eller i babybadekarret. Din baby lægges i blomsten og man har begge hænder fri til at bade baby. Blomsten støtter babys hoved og ryg.  

Man kan også få en skøn babybruser som har dejlige bløde vandstråler. Den er designet til at man kan flytte den nemt og roligt mens den lille baby bades. På siden af brusehovedet sidder der knapper som aktiverer bruseren.

Nu kommer der lige et lidt anderledes mama-tip, som vi har nydt rigtig godt af. Føntørre tippet. Når din baby er blevet badet, og det er tid til at komme ud af badet, er der mange babyer der er vilde med at blive tørret med en føntørre. Lyden og varmen bliver mange små babyer helt salige af, og der ud over er det rigtig smart at få tørret alle babys folder på den måde. Min datter Wilma på i dag 4 1/2 er VILD med at blive føntørret og har været det siden hun har helt spæd, hun elsker varmen og hyggen ved at blive føntørret helt varm efter sit bad. Måske det var værd at prøve. Det skal lige siges at min datter på 1 1/2 er ikke synderligt begejstret ;)

De fleste børn har eller vil prøve at få shampoo i øjnene, og det kan vi vist alle skrive under på ikke er særlig behageligt. Det kan være med til at gøre at de er bange for at få vasket håret. Men med en shampooskærm kan du let sørger for at det hele bliver lidt mere afslappet da den nemlig beskytter dit barns øjne imod vand og shampoo. 

Når dit barn bliver lidt ældre og selv begynder at sidde op i badet er det vigtigt at anskaffe sig en skridsikker bademåtte, så de små poder ikke glider rundt og falder.

Mange børn, får på et tidspunkt når de bliver lidt ældre, et tidspunkt hvor de ikke er særlig vilde med at gå i bad. Nogle bliver faktisk helt paniske og er bange for det, det er en periode og for de fleste går den hurtigt over igen. Det eneste man kan gøre i denne situation er at blive ved med at vise barnet at det er helt OK og at der er en masse hygge forbundet med det. HUSK - DET ER EN PERIODE

For nogle kan lidt nyt badelegetøj hjælpe.

Badelegetøj