Pegebøger styrker dit barn

Indeholder reklamelink

En af de bedste måde at styrke dit barns sproglige udvikling på, er ved at læse højt. Udover at du styrker dit barn så er det også hyggelig kvalitetstid. Læsetid er sludretid for de mindste. Det kan være en god idé at ligge bøgerne frem på gulvet sammen med alt det andet legetøj, så det indgår som en del af legetøjet. Dit barn vil elske det og hurtigt vil dit barn vise interesse for at I skal læse sammen.

Saxo har rigtig mange fine, søde og sjove pegebøger, de har blandt andet disse lærerige bøger:

Min allerførste jul.

Den allerførste jul. De første snefnug falder, lysene funkler overalt, og julemanden begiver sig af sted på sin rejse. Nu er der ikke længe til juleaften! Fortæl og tal om julen med de mindste og peg på alt det, der sker på siderne.

Høj kvalitet med tykke papsider og juletræet på forsiden er i relief, så barnet kan mærke træets form. Stimulerer barnets udvikling fra ca. 12 md.

Forældreguide: Tal med barnet om den dejlige højtid. Vi bager småkager, pynter juletræ, spiser julegodter. Brug illustrationerne til at fortælle ud fra. Tæl og tal om de enkelte elementer på siden.

Pris: 49,95

pegebøger.png

Mine første 100 ord om bondegården

Gå på opdagelse på bondegården. Her er 100 farverige dyr, ting, afgrøder og maskiner fra livet på bondegården inddelt i forskellige temaer for de allermindste. Sæt ord på det hele ved hjælp af flotte fotos og masser af sjove flapper.

Fra ca. 18 mdr.

I samme serie:
Løft flappen mine første 100 dyr
Løft flappen mine første 100 ord

Når du læser med dit barn skaber du tryghed som på sigt kan hjælpe dit barn til at kontrollere følelser, da dit barn lærer at spejle sig i dag, som senere kan være med til at, dit barn bliver bedre til at koncentrere sig og holde fokus samt fordybe sig i læring, leg og det at løse skoleopgaver når den tid kommer.

Hvor tidligt kan jeg starte med at læse for mit barn?

Du kan faktisk starte med at læse for dit barn allerede fra det ligger inde i din mave. Når dit barn er kommet itl verden er den sødeste lyd i verden mors og fars stemmer. Dit barn elsker at lytte til din bløde stemme og dennegiver pr. automatik ro og tryghed til barnet.

Jo flere ord vores børn hører, jo flere ord lager de og dermed bliver det nemmere for dem når de i fremtiden selv skal forsøge med at udtale ord.

Men der er jo kun 1 billede på og 1 ord?

Pegebøger ser forskellige ud, men som udgangspunkt består de af et eller flere billede alt efter hvilken alders gruppe de er lavet til. Pegebøgerne til de små børn indeholder som regel kun 1 billede - men du kan sagtens snakke om det billede i 5, 10 og sågar 15 minutter. Gennemgå alt fra form, følelse, lyd, hvordan det bruges, hvilke farver det findes i, hvor det kan købes/findes osv.

Pegebøger til de lidt ældre børn kan indeholde flere 100 små billeder pr. side, disse lægger op til en god aktiv dialog med barnet. I snakke om ting I kan genkende fra hverdagen, hvilke eventyr man kan finde det i, minder, hverdagsrutiner ønsker, drømme eller måske endda lave jeres egen historie ud fra billederne.

Vi kan varmt anbefale denne bog, med mange mange billeder pr. side. Den tager dig med inden for i huset, ud i haven, igennem byen, forskellige maskiner, biler, tøj , humør osv.

pegebog.png

Min store bog om ord.

Denne bog indeholder en masse forskellige ord om bl.a. modsætninger, dyr, transportmidler, familie, vejret og årstiderne og meget mere.

Til hvert ord er der en fin illustration, så barnet kan genkende ordet ud fra billedet eller omvendt. Det er en super god måde at lære barnet om en masse ord, hvor der samtidig kan blive snakket om situationer og oplevelser fra jeres eget liv.

Barnet får styrket de sproglige kompetencer gennem samtale om ord og situationer. Bøger som denne er meget populær, da barnet kan relatere til sin egen hverdag.

Udviklingsområder:
Barnet får kendskab til mange forskellige ord.
Barnets Sprog bliver udviklet gennem dialogerne.

Alder: Fra 2 år.
Antal sider: 34

Pris: 135,00kr.

Arnold Busck har også mange søde pegebøger.

pegebøger.jpg

min første pegebog med dyr i havet.

Den klassiske Pixi®-bog har fået en lillebror!

Baby Pixi® er pegebøger i det velkendte kvadratiske format - men lidt større og med papsider og blødt omslag - til de allermindste børn.

I Min første pegebog med dyr i havet kan barnet møde både delfin, fisk, blæksprutte, haj og en masse andre dyr i havet.

Fra ca. 6 mdr.

Pris: 39,95

Min allerførste pegebog med vilde dyr

Den klassiske Pixi®-bog har fået en lillebror!

Baby Pixi® er pegebøger i det velkendte kvadratiske format - men lidt større og med papsider og blødt omslag - til de allermindste børn.

I Min første pegebog med vilde dyr kan barnet møde både elefant, løve, gorilla og en masse andre vilde dyr.

Fra ca. 6 mdr.

Pris: 39,95

Kan man kun læse om aften?

Nej, I kan læse alle døgnets timer, i bussen, under madlavningen, i badet (her kan man få specielle pegebøger som kan tåle vand) og inden aftensmaden.

Har I ekstra tid en morgen, vil det være en rigtig god idét a starte dagen ud med en hyggelig stund frem for tv. Det behøver ikke at tage meget mere end 5-10 minutter at gennemgå en bog.

Sidder du med tumlingen kan han/hun forsøge at abe efter og inden du har set dig om, så har dit lille barn gentaget 10-30 nye ord.