Sådan kan du prioritere din hudpleje, og flere tips til en sundere hud

Kilden til en sund hud er vand vand vand og søvn! Lige efter kommer en god hudpleje. God hudpleje behøver ikke være dyrt og fancy. Det vigtigste er, at det passer til den rigtige hudtype. Jeg ved selv hvor uoverskueligt, det kan være liiige, at få det gjort når man enten har travlt om morgenen eller er helt smadret om aftenen, men der skal virkelig så lidt til, og din hud vil takke dig. 

Mor tid er ikke den som, der er mest af i de travle hverdage, så jeg har derfor prøvet at samle lidt forskellige tips til en sund og overskuelig hud.

Need to have

 • Det første og mest vigtige skridt er rens. Hvis ikke du renser af, så får du ikke fjernet alle de dødehudceller. Skidt og møg fra bilos, sol, vind, tobaksrøg og andet i miljøet sætter sig i vores hud, og det er med til at give en grim, tør og rynket hud. Hvis du har tiden, så brug gerne rensemælk eller rensemousse efterfulgt af en tonic. Ellers er to-i-en et rigtig godt alternativ og meget bedre end ingenting.

 • Creme til ansigtet skal virkelig passe til din hudtype, før du får det optimale ud af den. I kender måske følelsen af, at huden strammer så meget, at man føler, den er et nummer for lille. Eller at uanset hvad du gør så skinder pande og næse bare efter et par timer. Hvis du oplever ovenstående, så bruger du den forkerte creme, og så skal du skifte. Brug din ansigts creme hver morgen og også gerne aften.

 • Øjencreme har jeg valgt at sætte under Need to have, fordi det er så vigtigt, at man ikke bruger sin ansigts creme rundt om øjnene. Huden rundt om øjnene er det fineste og tyndeste på hele kroppen, og der skal ikke meget til før, at vi hæver op, og får poser under øjnene og ser trætte og ældre ud. Det kan en for aktiv ansigtscreme være meget med til at gøre. Vi som mødre kommer meget hurtigt til at få render og poser, ja næsten skraldesække under øjnene. Så det er surt at udsætte det for yderlig påvirkning i den negative ende. En god øjencreme kan mindske poser væsentligt, hjælpe lidt på mørke render OG så kan den gå ind og give massere af fugt så tørhedsrynker, som man meget let får omkring øjnene bliver udglattet.

Ovenstående behøver ikke tage mere end 3 minutter. Jeg har taget tid på min egen morgen/aften rutine, og tjekket at det sagtens kan lade sig gøre.

Nice to have

 • Fugtmaske og scrub burde nok også stå ved Need to Have, men så længe man i hvert fald renser hver dag, så er det en god start. En scrub skal bruges et par gange om ugen, hvor den kan gå lidt hårdere til værks, så du får renset godt igennem for skidt, snavs og sved. Masken bruger du efter, og den går længere ned i huden end den creme, og den tilfører og bevarer din egen fugt i huden. Det er ren luksus for mig. Tage fugtmaske på om aftenen, lade den sidde i 10-15 min. smøre resten ind i huden, creme på og så sove med den. Min hud er som en babymås dagen efter.

 • Begge dele har en væsentlig rolle i at mindske tørhedslinier, da de bliver renset og fyldt ud med fugt.

 • Natcreme kan jeg fornemme, at folk tit har lidt svært ved at forstå hvad det specielle ved den er i forhold til dagcreme, so here it goes - En natcreme er for det meste mere aktiv end en dagcreme og også mere fyldig. Om natten imens du sover, så arbejder din hud på højtryk. Den regenererer sig selv ved at føre affaldsstoffer op til overfladen, hvilket du skal have renset af om morgenen, da det ellers kan sidde og bygge sig op og danne tørhedsrynker og irriterende bumser.

 • Olie til ansigtet er også lidt et musthave i denne vintertid. Min hud er som en stram hønserøv i det her vejr, og jeg har det pragtfuldt, når jeg lige får smurt mig ind i diverse olier til ansigt og krop.

 • Askepot creme har reddet mig MANGE gange under min barsel. Det er en creme, som giver en "her og nu" effekt, og som er genial til de morgener, hvor man ligner **** og man ved, man skal være menneske igen og fuld drøn på overskudmor og lækker kone inden for kort tid. Der er flere mærker, som laver den, men jeg sværger til Clarins beauty flash balm, da den også kan bruges som maske (til de rigtig slemme dage), eller som primer under din daglige makeup. Så holder din makeup hele dagen, trust me! Det er mit all time favorit produkt, og bedste tip jeg kan give videre til alle jer mødre. (Husk at den skal oven på din daglige creme).

 • Kroppen må man endelig ikke glemme. Olier ka jeg varmt anbefale i den kolde tid. De virker bedst, hvis du stadig er lidt fugtig efter badet. Jeg bruger selv body creme ovenpå olien, fordi jeg er tør som en kiks, men det er smag og behag. Fugtet hud giver også mindre synlige ar og appelsinhud, så det er WIN WIN.

Andre gode tips og musthave i tasken til den travle mor 

 • Du kommer LANGT med en concealer og mascara! De to ting sammen gør at du altid lige kan se lidt friskere ud og åbne øjet lidt op. Mere skal der faktisk ikke til.

 • Håndcreme er en vigtig ting. Vores hænder er vores visitkort, og vi vasker og spritter hænder konstant, med de små grissebasser vi har derhjemme, og det tørrer hænderne ekstremt ud. Samtidig så mindsker du også senere leverpletter, som kommer med alderen.

 • Læbepomade eller læbeolie til at holde læberne lækre bløde er altid et musthave for mig, og jeg har nok en 15-20 stk. liggende rundt omkring. Jeg hader at have tørre læber. Brug evt. en tandbørste med lidt sukker på til at scrubbe det døde hud af.

 • Deodorant til den travle og måske lidt stressede mor. Jeg ved ikke, hvad det er der sker, men jeg tænker, at jeg ikke er den eneste kvinde, som er begyndt og svede mere efter graviditet, og der kan jeg anbefale en, som hedder 5 days deo. Du tager den på efter bad, og så holder den i 5 dage, PERFEKT!

 

Små tips der gør en stor forskel

 • Pres og masser din creme ind i stedet for at smøre - det mindsker slap og rynket hud på sigt, da du ikke hiver i huden, som går udover elasticiteten.

 • HUSK også din hals og bryst når du smører ansigtscreme på. Vi har set de ældre damer, som har en fantastisk smuk hud i ansigtet, men er rynket og slap som en kalkun på halsen.

 • Lig din concealer som en trekant under øjet helt ned til kinden. Dup den ind (ikke smøre). Det dækker mere og du får en pænere overgang.

 • Prøv og rens din hud morgen og aften. Jeg lover dig at du ser og mærker en forskel på kort tid.

 • Huden ændrer sig i takt med vejret. Du må ikke forvente du kan bruge det samme hele året rundt. Udover det så er der andre faktorer som alder, overgangsalder, graviditet, sygdom, stress eller andet ubalance, som kan påvirke huden og dens tilstand.

 • Har du et favorit mærke, så tag ind til dem og bed om hudanalyse. De fleste steder er det gratis, og det kan gøre en stor forskel at få huden tjekket, så man får det rigtige med hjem.

 1. Her var tips fra mig til en sund, men overskuelig hud. Pointen er at i tager det til jer, som i mener i kan bruge og overskue. Man skal starte et sted. Jeg har selv været enormt dårlig til at holde min daglige rutine med en sund hud efter jeg er blevet mor. Det er bare ikke så vigtigt når man står i gylp og bleer hver dag. Men efter at A er blevet større, og jeg er tilbage på job, så har jeg brug for at føle mig kvindelig og have lidt luksus i mit liv. Dette er en af de ting, der giver mig den følelse igen.


Vil du dele din beretning med os? Så vil vi meget gerne læse den samt udgive. Du kan sende os en mail på: mamawisedk@Gmail.com og evt. læse mere om det at skrive et indlæg til os her.

morMamaWiseComment