Babymassage

Et af babyers vigtigste sanseorganer er huden, hvilket betyder at alt berøring og kærtegn er vigtig for det lille barn, da det skaber ro og tryghed. Denne tryghed er rigtig god at give, ved at give din baby massage.

Babymassage er ikke helt normal massage, da det her ikke er tale om at blødgøre muskler, men at røre din babys hud. Babymassage er en meget blid og let berøring af din babys hud for at skabe kontakt og berolige. Udover at massage giver din baby ro, stimulerer det også berøringssansen, som hjælper din baby med at finde ud af ”jeg går hertil”, og massagen kan være med til at fremme dit barns motoriske udvikling.

Babymassage kræver ingen specielle færdigheder.

Babymassage kan være en god idé at lade faren gøre, for på den måde kan han udvikle en følelsesmæssig, fysisk kontakt, og skabe noget nærvær til jeres baby, som moderen får ved at amme eller sove sammen med barnet.

Massagen kan gives til baby helt fra fødslen af, men som spæd, kun nogle minutter ad gangen. Når baby er omkring 2 måneder gammel, kan man give massage i op til 15 minutter hvis din baby har lyst.
Det er vigtigt at berøringen er rolig og blød, lidt ligesom når man kærtegner. Man skal være opmærksom på at et spædbarns arme og ben er let bøjede og ikke kan rettes ud. Hvis dit barn stritter imod, så stop og prøv igen dagen efter, din baby skal lige vende sig til det.

Inden massagen:
• Læg et håndklæde under barnet.
• Sørg for ro.
• Vask hænder.
• Tag ur og smykker af.
• Brug en anbefalet babyolie

Find den stilling der passer bedst til jer, det kan f.eks. være at stå ved et bord, sidde i sofaen eller ligge på dine ben. Prøv jer frem.

Massagen: 

Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at give massagen på, prøv jer frem og find ud af hvad jeres baby bedst kan lide. Det eneste vigtige er, at det er blødt og let, og at din baby nyder det. Dine hænderne skal glide jævnt og roligt over din babys krop. Det kan være en god idé at lave de samme bevægelser 10 gange.
En god afslutning på en omgang babymassage kan være et lunt bad.