Fif til snotnæser

Reklamelinks

Alle har prøvet at været snottet og tilstoppet, alle ved hvor forfærdeligt det er ikke at kunne trække vejret – prøv at overvej at være baby og ikke selv kunne gøre noget for at gøre det nemmere at trække vejret. De kan ikke engang fortælle at de har svært ved at trække vejret. Her er lidt fif til hvordan du kan hjælpe din baby når han/hun er forkølet.

 • Sov med hovedet hævet. At hæve hovedenden på babys seng, kan hjælpe til at baby bedre kan trække vejret i løbet af natten og kan få en bedre nattesøvn, og hurtigere blive rask. Dette kan gøres ved at sætte et par bøger under tremmesengen eller putte nogle håndklæder under madrassen. Dette vil lette vejrtrækningerne og forhindre tilstopning af mellemøret.

Man kan hos sovedyret.dk købe de smarteste soveklodser, der bliver anbefalet af mange børnelæger at bruge istedet for puder, især til småbørn. Soveklodserne leveres i en fin æske med 6 stk klodser i giftfri hård plast i flotte pastelfarver. 2 pink, 2 blå & 2 grønne. Klodserne passer til alle sengeben som er mindre end 9 cm bred - læs mere her, på sovedyrets hjemmeside.

bedblocks-i-skoenne-multifarver-fit-2000x2000x100-226x300.jpg
 • Væske. Væske er vigtigt når man skal bekæmpe en forkølelse også for en baby. Hvis baby er under 4 måneder så sørg for masser af modermælk eller modermælkserstatning, er baby over de 4 måneder kan man tilbyde lidt vand. Nogle kan også have glæde af lidt kamillete med lidt sukker i.

 • Junior Panodil – efter snak med lægen. En Junior Panodil kan hjælpe med at slå feberen ned ( hvis din baby lider af feber), og gøre at din baby ikke har nogen smerter. Du skal kontakte lægen og høre hvad lægen har at sige, inden du giver din baby Panodil.

 • Næsesuger. Kan købes på apoteket og hos kids-world.dk og kan suge noget af babys snot ud og gøre det nemmere for baby at trække vejret. Det er en god idé at gøre inden baby skal sove eller spise.

minior-naesesuger-p-300x300.jpg
 • Saltvandsdråber. Kan også købes på apoteket, og er nogle dråber man kan dryppe i babys næse som kan opløse noget af snotten, og på den måde gøre det nemmere for baby at trække vejret. Hvis man stadig ammer kan modermælk i næsen også hjælpe.

 • Damp- & bad. Dampbad og et varmt bad kan løsne op både i bryst og næse. Lav et varmt bad til baby og efter følgene kan man tænde for det varme vand og lade det løbe i vasken og på den måde fylde badeværelset med det varme damp der på den måde kan løsne.

 • Hygiejnen er vigtig hos både dig, baby og hvem der ellers rør ved din baby. Vask hænder mange gange og grundigt, og sørg også for at baby får rene hænder, da man ellers på den måde kan have svært ved at komme af med bakterierne.

 • Sove køligt. Det er en god idé at baby får frisk luft, fx ved at sove sine middagslurer udenfor, om natten kan det være en god idé at ligge baby til at sove i et kølig og udluftet rum, med nattøj der sidder løst på kroppen.

 • Løg tricket. Nogen mener det virker andre mener ikke. Tag et løg, skær det i både og stil det på en tallerken under sengen, dette gør at baby får en bedre nattesøvn og bedre kan trække vejret.

 • Snotty Grotty. MamaWise har spurgt alle vores mødre, om Snotty Grotty room spray virkelig er så fantastisk HOT som rygtet siger, eller om det blot er HYPE?

  MamaWise benytter affiliatelinks i denne artikel. Dette betyder at vi får en lille fortjeneste, når I benytter disse links. Det har ingen betydning for jeres pris eller shoppingoplevelse.