Mine overlevelsesråd til dig der er på barsel:

  • 1. Når baby sover lur, så lav ALDRIG en kop kaffe. Det er naturlov at barnet vågner, så snart du har sat dig ned for at nyde kaffen.
    Råd: Hav altid isterninger, mælk og vaniljesirup klar, så har du en iskaffe i stedet, når den nu alligevel bliver kold.

2.       Ikeas baby-højstol er nem og praktisk, men det er naturlov at man går ind i eller falder over stolens ben.
Råd: Der er intet, om du stillede stolen midt på en åben mark, så ville man stadigvæk falder over den.

3.       Hvad du og din partner siger til hinanden efter kl 24.00 og frem til kl 06.00 gælder ikke.
Råd: Aftal dette på forhånd, og lær at tilgive hinanden når I har været allermest presset. 

4.       Sov når baby sover. GØR det ikke! Naturloven siger at baby vil vågne så snart dit hoved rammer puden, eller i stedet holder dig vågen hele natten.
Råd: Lyt til dig selv, du gør det godt.

5.       Køb en kaffeholder til barnevognen. Det er meget handy på dine mange gåture med barnevognen for at få baby til at sove, når du skal stoppe for at give baby sutten eller puttekluden.
Råd: Her er rådet, rådet i sig selv. Men du gør en god gerning! Da kommende mødre vil tro at det er rent luksus sådan at have barsel, og bare drikke kaffe, ja bare sådan rigtig hygge sig, og derfor kommer der flere børn til verdenen. Det de og alle andre ikke ser, er at det en ren overlevelseskaffe efter at være vågen hvad der føles som flere måneder i streg. 

6.       Lær at drikke kaffe!
Råd: Siger sig selv.

7.       Lyt til dig selv.
Råd: Husk at du kender dig selv og dit barn bedst. Nik anerkendende til at alle rådende (også ovenstående), de er som oftest velment. Og prøv de råd ad du lyster, alle andre råd lader du barsels/ammehjernen glemme.

…Jeg når ikke flere råd da baby er vågen, men suppler gerne med flere så vi kan hjælpe hinanden 😉

 


´Vil du dele din beretning med os? Så vil vi meget gerne læse den samt udgive. Du kan sende os en mail på: mamawisedk@Gmail.com og evt. læse mere om det at skrive et indlæg til os her.