6 gode råd til svigermor

Din svigerdatter har lige skænket dig det smukkeste, dejligste og lækreste barnebarn i hele verden.
Du græd næsten mere end de gjorde, da de ringede og fortalte dig nyheden om næste generations ankomst. Du har allerede arrangeret farmordag og oplevelser dig og det lille pus skal lave.
Men inden du kaster alt hvad du har i hænderne for, at besøge det lille nye vidunder, så læs lige med her.
MamaWise har i samarbejde med jer mødre, samlet en lille guide med gode råd til svigermor.

Og husk kære farmødre, det er ikke en konkurrence. Hvis I føler at I ikke bliver inddraget ligeså meget som I gerne vil, så tag fat i forældrene og sig, at I har et ønske om at være mere på banen. Det er helt naturligt, at jeres svigerdøtre tænker på at kontakte sin mor først hvis Alfred har ondt i maven. Det er dog ikke med en bevidst hensigt om, at lukke jer ude.

Tag aldrig babyen ud af hånden på den nybagte mor.
Dette punkt gælder ikke kun svigermor, det gælder alle. Det nybagte forældrepar skal nok spørger jer, hvis de er klar til, at I skal holde deres lille pus. Hvis I kommer på barselsbesøg, vil det være en god idé ikke at have en forventning om, at I absolut skal holde lille Malthe. Tag det som en sidegevinst hvis I bliver spurgt.

Lyt, lyt og atter lyt.
Hvis din svigerdatter åbner op for sluserne, så lyt. Lyt uden at være dømmende, over for deres brug af vådservietter i stedet for skumklude. Hvis hun ikke kan finde rundt i junglen af babyalarmer, så lad være med at kommentere 'Dengang jeg havde børn, brugte vi ikke babyalarmer, og de har da klaret sig fint'. Lyt og aflæs din svigerdatter og hendes ønsker for samtalen, vil hun bare have luft eller søger hun efter råd? Hvis du er i tvivl, så kan du altid spørger ind til hende, om hun vil have din mening.

Del kun ud af din erfaring, når du bliver spurgt.
Gode råd modtages ikke altid med kyshånd. De nybagte forældre kan nemt komme til, at tackle din erfaring som at du vil være bedrevidende. Sørg for kun at dele ud af dine råd og erfaring, når du bliver spurgt om den.

Spørg.
Du kan godt selv huske den kærlighed- og ikke mindst træthedsboble i befandt jer i, dengang I selv blev forældre. Eller måske har du glemt det og er helt uforstående for, hvorfor der er ikke lige er ordnet dit og dat. Opvasken eller vasketøjet er altså ikke lige ens første prioritet efter en nat med 2 timers søvn. Men inden du vil være så elskværdig og hjælpe de unge mennesker med opvasken, så spørg. Spørg så du er sikker på, at din handling bliver værdsat og ikke tolket som kritik af hjemmet.

Husk hvordan dine erfaringer er opstået.
....
Ved at lærer og lave fejl. På samme måde danner din søn og svigerdatter deres erfaringer.

Ring.
Ring! Ring inden du tropper op, med en forventning om en hel formiddag sammen med barnebarnet. Det passer måske ikke lige ind i de nybagte forældres planer og du sætter dem i et dilemma når de åbner døren.

Hvis I har flere gode råd, så kom endelig med dem! Send dem til os på mail mamawisedk@gmail.com og vi tilføjer dem.

//MamaWise