Husker du at inddrage svigermor?

Forholdet imellem svigermødre og svigerdøtre er ikke altid rosenrødt, det har mit forhold til min svigermor i hvert fald ikke været.

Det er helt naturligt at det er vores mødre der er os tættest, og hende vi tænker først på, når vi har brug for råd og støtte. Det er en kæmpe ting at blive mor og ikke mindst at gennemgå en graviditet. Hormonerne flyver rundt i kroppen, der skal ikke så meget til, at slå os ud af kurs og nogle gange, der er vores mænd bare en flok spassere. Men husker vi at bruge svigermor ligeså meget som vores egen mor under graviditeten?

Bliver du alligevel lidt mere indebrændt når svigermor siger ’Årh lille pus, du har da kolde fingre, fryser du ikke? Hvor er han/hendes vanter henne, så skal farmor give dem på’ -end hvis det var din egen mor? Så fortvivl ikke! Der er hjælp at hente.

Her hos Mamawise har vi i samarbejde med jer, udformet en lille liste med gode råd til jer mammas og til jeres svigermødre/mødre.

 

PART 1 – Gode råd til os som nybagte forældre.

Mærk efter og sig fra.
Sørg for at mærke efter nede i maven. Husk at informere bedsteforældrene om, hvordan din mand og du gerne vil have det. Fortæl at Alfred altså ikke skal have sodavand før, at han er over 3 år gammel eller at han det første stykke tid kun skal smage 3 slags grøntsager eller noget helt tredje. Hvis vi ikke udtrykker vores holdninger/regler i tide, kan der nemt opstå unødvendige konflikter. Hvordan skal svigermor eller nogen andre vide det, hvis vi ikke siger det?

Giv svigermor plads.
Hun vil kun jer og babyen det bedste. Alt hvad hun gør, er gjort i den bedste mening. Hun kan også nemt føle, at hun konkurrere mod din egen mor og derfor vil hun yde det ekstra.
Husk at gøre plads til svigermor også, spørg ind til svigermors råd og meninger. Hvis du ikke er enig så afvis hende høfligt. Evt. med noget i retningen af ’årh ja, det har vi ikke prøvet. Det prøver vi lige. Ej ved du hvad sviger, det fungerede desværre bare slet ikke for os, men tak’. Så vil hun føle sig hørt og respekteret.

Husk at dele.
Del dine bekymringer, tanker og følelser med svigermor. På denne måde viser du hende tillid og at du har brug for hende.

Men ikke alt.
Det er nok ikke lige svigermor vi skal brokke os til, når vi er utilfredse med, at vores mænd kun har skiftet bleen én gang på fire dage.

Spørg.
Husk også at spørge svigermor om hjælp, men vær præcis i dine ønsker. Hun vil hellere end gerne hjælpe jer, om det så er med oprydning, rengøring, madlavning eller babypasning.

Opdater.
Send svigermor et billede af jeres fælles guldklump, det er nærliggende lige at sende dem til far som er på arbejde eller til mormor. Men glem ikke farmor. Hun vil føle sig husket for ikke at tale om, stolt. Vi ved alle hvordan de bedsteforældre opfører sig når de modtager et billede af den lille guldklump.
Opdater også gerne med ’Alfred har første tandlægebesøg på onsdag’, ’sundhedsplejersken kommer i morgen, jeg kan lige ringe når hun har været her’.

Hvis I har flere gode råd, så send dem endelig til os, så opdatere vi listen!