5 lærerige apps til børn

Vi spurgte jer for noget tid siden, hvilke apps I kunne anbefale til børn.
Vi har samlet jeres svar her og fundet lidt information om de omtale apps. Kender du til flere gode lærerige apps, så kommenter endelig! :-)

unnamedR57MIDC1.png

Lær klokken - vi taler dansk

Denne app er ikke som andre "lær klokken apps", idet der er fokus på at fortælle en historie, samtidig med at man lærer klokken at kende. Historien og fortælleformen er tæt forbundet med den, som mange børn allerede kender fra engelskportalen Mingoville.com, der benyttes af en lang række skoler. Mingovilles Lær Klokken vil, gennem leg og sjove spil, lære dit barn at kunne klokken - og det hele er krydret med flotte animationer og spændende lydeffekter.

▪ Animerede figurer der forklarer hvordan et ur ser ud og hvordan man kan se hvad klokken er
▪ Animationsfilm der forklarer sammenhængen mellem et analogt ur og et digitalur
▪ Fire levels som skal låses op - Halve og hele timer, Kvart i og kvart over, Fem minutter, 1 minut
▪ Diplom som fortæller at eleven har gennemført spillet. Diplomet kan emailes til venner og familie, eller deles på f.eks. Facebook
▪ Flot grafik og spændende lydeffekter
▪ Stemmer indtalt af rigtige skuespillere
▪ Over 1000 lydfiler
▪ Mange timers underholdning - OG læring!

Ting du kan lave i spillet:

▪ Byg dit eget ur
▪ Talende ur
▪ Flyt viserne hen til det rigtige klokkeslet
▪ Vælg det rigtige klokkeslet, så bussen kan køre til tiden
▪ Bevægelsessensor der gør, at man kan spille nogle af spillene ved at bevæge enheden

Pris: 15kr.
Alders gruppe: op til 8 år.

unnamedW4GF1KSI.png

Leg ABC, Alfons Åberg

Leg med bogstaver, lyde og ord sammen med Alfons Åberg. Børn elsker at lære nye ting ved at lege. Denne app, Leg ABC, Alfons Åberg, stimulerer børnenes sproglæringsevner ved tydeligt at sammenkoble bogstavernes funktion og formål på en eksperimenterende og legende måde.

Alfons har nogle fantastiske apparater i hans værelse: En bogstavfinder, en ordmaskine og et dukketeater. Med bogstavfinderen vil børnene lære alle bogstavernes udseende og lyde samt træne deres motoriske evner og muskelhukommelse ved at (gen)tegne bogstaver på skærmen. Ved hjælp af Alfons' hjemmelavede ordmaskine vil børnene kunne stave nye ord ved brug af fonemer og bogstavtips. Alle nye ord bliver sendt til dukketeatret, hvor børnene bruger deres kreativitet og fantasi til at fortælle fantastiske historier. Denne legecirkel med konkrete resultater har en motiverende effekt og hjælper børnene med at udvikle deres sprogfærdigheder i deres eget tempo.

Leg ABC, Alfons Åberg er udviklet af sproglærere og spildesignere. Det blev skabt og testet i samarbejde med lærere og elever på skoler i Finland og Sverige. Appen er blevet udviklet med udgangspunkt i børns behov og benytter ikke point, tidsbegrænsninger eller andre elementer, der kunne føre til nederlag eller stress. Børn vil lege og lære ved hjælp af appen på deres egne betingelser og i deres eget tempo – både i børnhaveklassen, i folkeskolen eller derhjemme.

Leg og lær:
• Bogstavernes lyde, fonemer og navne
• Hvordan man gentegner bogstaver
• Hvordan man staver cirka 100 forskellige ord
• Hvordan man læser enkle ord
• Store og små bogstaver
• Forbedret motorik og øje-hånd-koordination
• Grundlæggende læsefærdigheder
• Kreativ historiefortælling

Appen er tilgængelig i 6 forskellige sprog, og den komplette version giver mulighed for at oprette individuelle profiler til flere børn.

Pris: 69kr.
Aldersgruppe: op til 8 år.

unnamedW803UQOK.png

Lær at læse, tale engelsk for børn

BiBo er en uddannelsesmæssig ansøgning designet venlig for børn at lære engelsk med visuel interaktiv metode. Appen har mange lektioner, der varierer i forskellige emner, der er egnet til børn. Hver lektion indeholder det gennemsnitlige antal nye ord med klar lyd og søde billeder, som hjælper børn til at huske bedre.

● Hjælp børnene til at tale deres sprog uden deres forældre: børn vil have en stor erfaring med at udforske nyt sprog alene og udvikle deres sprogfærdigheder godt.
● Børn spiller talespil for at lære at tale engelsk: børn kan lære og spille på en naturlig og behagelig måde, hvilket hjælper dem med at maksimere deres sprogindlæring.
● Der er forskellige lektioner, alle egnede til børn: børn vil lære forskellige og interessante emner med en gennemsnitlig mængde nye ord på en interessant måde.
● Billeder og lyd er kun beregnet til børn: de hjælper børn til at erhverve og tale sprog nemt og effektivt, så børn kan opnå et solidt fundament.

Pris: 14-42 kr. stk.
Aldersgruppe: 6-12 år.

unnamedP0X7M7WH.png

Stave med leg og spil

Åbne hemmelige kister og undersøg minispil som skjuler sig i kisterne.
Måske har du tur og må træffe kattungerne som trænger hjælp til at hitte hjem eller måske du hjælpe til at indstille uret i klokketårnet.
Hvis du ikke må træffe kattene så kan du bekendte dig med de øvrige dyrene og lære dig stave.
Gennem at snurre på legterningerne vil du lære dig alfabetet på en sjov og sonderende måde.

Spillet indeholder ingen tekster at læse så dine børn kan spille alle af dig selv ved blot at trykke og trække.

Spillet understøtter svensk, norsk, dansk, finsk, engelsk, tysk, spansk og fransk.

Pris: 25kr.
Aldersgruppe: 3-7 år.

unnamed.png

1 klasse, 2 klasse matematikspil for børn.

Har matematik altid kedet dig eller har tal altid slået kolbøtter i dit hoved?

Hvis ”Ja”! Så er dette 1. og 2. klasses matematik spil for børn et abosult must-have for dig!

Hop på denne sjove talekspres og træn din hjerne med en ægte en matematikfessor. Dette læringsrige 1. klasses matematik spil lærer børn kunsten i at tælle, plusse, minusse, lære gangetabeller, dividere, brøker, matematik spil – alt i en app – ved at bruge billeder som gør det nemt for børnene at forstå.

Træn din hjerne og lav nogle udfordringer, dyk ned i unikke og spændende matematiske lege og styrk dine refleksive færdigheder med dette cool spil for børn. Herunder er der et trin-for-trin 1. klasses og 2. klasses matematik spil! Matematikfessor er virkelig HJÆLPSOMT: det udvikler de mentale matematiske færdigheder, og fremmer hjernens udvikling. I spillet skal du løse plus- og minusopgaver, der ligner de terninger der falder fra oven. I hvert niveau bliver problemerne mere komplekse, og fremskridtene i spillet afhænger af hvor hurtigt og fejlfrit du kan plusse og minusse!

Et gratis læringsspil beregnet til at instruere børn om at plusse, tal og aritmetik. Det indeholder et par mini matematik spil, som små børn og børnehavebørn der er klar til skolestart ville elske at spille, og jo mere de gør det jo bedre vil deres matematiske evner vil blive!

1. 2. klasse matematik spil for børn hjælper førskolebørn, børnehaveklassebørn til at finde ud af, hvordan man skelner mellem tal og begynder at forberede dem på:
• Plusse
• Minusse
• Gange
• Tabeller
• Division
• Brøker

Gangetabel
Lær gangetabeller fra 1 til 10, let og sjovt. Gangetabel, matematik spil til dine børn. Øv gange og gæt alle de matematiske gåder! Husk dine gangetabeller gennem spillet, som vil være både nyttigt og interessant. Vis dine børn, at en sjov matematikfessor kan løse plus, division og gangeopgaver. Der er opgaver på hele legepladsen som denne matematikfessor vil hjælpe dig med at forstå.

Pris: 23kr.
Aldersgruppe: op til 8 år.