anmeldelse ‘365 lege til børn’

Indeholder reklame

Nanna:

Mit førstehåndsindtryk, da jeg fik bogen i hånden, var: Wow, sikke en moppedreng (over 365 sider). Det skal nok blive sjovt, det her!

Bogen var desuden flot sat op og med super lækre billeder i.

Med titlen "365 lege til børn" er det tydeligt, at hensigten er, at der er én leg til hver dag i løbet af et år. Den er kronologisk inddelt således, at påskelegene ligger cirka en tredjedel inde i året/bogen, og bogen slutter af med jule- og nytårslege. Smart tanke, meeen den holder ikke helt i længden, da aldersgrænsen for de forskellige lege spænder vidt (fra 0-10 år). Første del af bogen indeholder lege som "Borte, tit, tit" og "Klappe, klappe, kage". Jeg er sikker på, at min Anton på 7 år vil synes, at de er lige lovlige kedelige, de lege. Til gengæld vil et mindre barn synes, at lege som "Hoppe i elastik" og "Kendt person" er for svære.

Selvom den er for børn, så kan flere af legene udvikles, så unge og voksne også kan få glæde af dem. To af legene (Limbo og Stoledans) er min 8. klasses favorit-aktivitet, når de selv må vælge en bevægelse i undervisningen ;-).

I starten af bogen er der en fin indholdsfortegnelse. Alle legene er inddelt i kategorier - ex. Boldlege, Gemmelege, Udendørslege osv.. Desuden er der knyttet signaturer til hver leg. Det betyder, at når man finder legen i bogen, så kan man for eksempel se, om den kræver samarbejde, finmotorik, kreativitet mm.. Jeg savner dog, at man kan se aldersgruppen allerede ude i indholdsfortegnelse. Så man hurtigere kan få et overblik og finde en leg, der passer målgruppen. Det vil hjælpe lidt, så man ikke skal bladre så meget frem og tilbage.

Bagest i bogen er der skabeloner til de af legene, der kræver det. Der er tænkt på det hele ;-)

Nogle af legene i bogen er sjove og kreative - andre er lidt kedeligere, efter min smag ;-)  Størstedelen af legene kender man egentlig godt, så det er begrænset, hvad der er af nye lege. Men når det er sagt, så må det også være svært at finde på 365 forskellige lege.

Jeg synes personligt, at bogen er super fin som opslagsværk. Dette kunne f.eks. være i børnehaven, i de små klasser i folkeskolen, til børnefødselsdag eller legegruppe.

Alt i alt vil jeg gerne give bogen "365 lege til børn" fire stjerner ud af fem.

⭐⭐⭐⭐

IMG_3883-300x225.jpg

____________________________________________________________________________

“Mor? Kan vi ikke lave en leg fra den der bog?”

365 lege er en bog der indbyder til mange timers leg både alene, fælles, kreativt og hele familien samlet. Den kan endda også hives frem under familie fødselsdagen 😉

Som bogens navn siger, så er der 365 lege, altså en til hver dag hele året rundt. Bogen er også delt sådan op, i forhold til årets højtider.

På hver side/hver leg, er der en materialeliste, aldersgrænse, hvor mange personer der kan lege legen og en udførlig beskrivelse af legen. Det er alle lege, som ikke kræver det store, f.eks at male sten. En tur på stranden og så er den klaret 😉 Bagerst i bogen finder man en masse skabeloner til de lege som kræver dette.

Bogen er let at gå til, den er overskuelig og selv min datter på 4 år, kan ud fra billederne tyde flere af legene og de fanger hende.

Bogen bliver herhjemme hevet frem, når vi mangler inspiration og i ferierne når det er tid til lidt nye lege.

Jeg har brugt bogen på mit arbejde med børn i alderen 6-14 år. Bogen har lege til alle aldre, dog er der selvfølgelig nogle af legene som er for store børn og for små børn, som enten er for kedelige eller for svære for bestemte aldersgrænser.

Bogens eneste minus er, at flere af legene kender man i forvejen. Men okay, at komme på 365 nye lege er nok heller ikke det nemmeste. Et kæmpe plus, er at der er flere nemme, billige lege som jeg aldrig selv ville have tænkt på, som indbyder til hyggelig familie tid. F.eks. tag en tur på stranden, find muslingeskaller, ta’ hjem og lav det til et vendespil. GENIALT!

sut-8--300x54.png

_____________________________________________________________________________

I skulle se min datter Wilmas julelys i øjene da bogen “365 lege til børn” kom ind af døren, hun var helt vild, især fordi den har et meget fængende omslag for en lille nysgerrig pillefinger som Wilma er.