DIY - Det fineste flettede tæppe til børneværelset

Du skal bruge:

Tre stykker bomuldsstof, som hver måler 140x200 cm. (Du kan både bruge tre forskellige farver, som jeg har gjort, eller du kan have tæppet ensfarvet eller have meget af én farve og lidt af en anden.)

Sytråd i samme farve som stoffet

Målebånd

Stofsaks

Symaskine

Nål

Strygejern

d8c1ac8d-7766-4589-bcb7-95d8c747418f-225x300.jpg

Sådan gør du:

1. Klip de tre stykker stof i stykker, så de hver måler 20x200 cm. Det er nemmest, at klippe et lille hak for hver 20. cm, og så rive stoffet over, men det giver nogle tråde, så det bliver pænest, hvis man klipper hele vejen. Find ud af hvad du er mest til. Du har nu 7 stykker af hver farve, 21 stykker stof i alt.

2. Tag nu de 7 stykker stof i samme farve og sy dem sammen til én lang bane, som måler ca. 20x1400 cm. For at sy stoffet sammen lader du enden af to stykker stof overlappe hinanden ca. 1 cm. og syr på både for- og bagsiden, så enden på begge stykker stof er syet fast. Når du er færdig, har du tre lange baner stof, som du skal til at flette.

3. Før du begynder at flette stoffet, skal du sy enderne sammen i den ene ende, så du har en begyndelse. Du lægger bare de tre ender ovenpå hinanden, og syr langs kanten.

4. Du er nu klar til, at flette stoffet. Det er nemmest, at holde styr på den store mængde stof, hvis du ruller de tre baner til tre kugler.

5. Flet flet og flet i en uendelighed, til du har en lang stoffletning. Når du har en halv til en hel meter stof tilbage, klipper du de tre løse ender stof smallere ved at begynde fra enden og klippe skråt op mod fletningen, så fletningen fra nu af vil blive smallere og smallere ud mod enden.

6. Nu skal fletningen sys sammen til det færdige gulvtæppe. Sy med dobbelt sytråd (ved at tråde nålen og hive et godt stykke tråd igennem, klippe over og binde en knude på enderne). Rul fletningen som et "sneglehus" eller en spiral om man vil, og sy sammen på bagsiden. Stop engang imellem for at sikre dig, at tæppet fortsat er fladt og jævnt. Når hele fletningen er syet sammen, hæfter du ende ved, at sy et par cm. af den smalle ende fast under tæppet (uflettet). Sørg for, at de ligger så fladt som muligt under tæppet, så det ikke kommer til at bule.

7. Stryg nu gulvtæppet med masser af damp (hvis dit strygejern kan det - ellers kan du bruge en forstøver, og sprayer vand på gulvtæppet, før du stryger). Stryg på begge sider. Du er nu færdig med gulvtæppet!

5aefe83a-2ac4-4ec7-ad28-11bf225a8987-225x300.jpg

Har du noget du ønsker at dele på MamaWise.dk? så send meget gerne tekst, billeder, hvor du ønsker vi linker til dig, mv. på mail til MamaWisedk@gmail.com - vi glæder os til at læse din historie, gode råd, opskrift osv.