DIY - sødt kombineret skrivebord og magnettavle

Indeholder reklame

Lige for tiden hitter magneter virkelig stort, og jeg ved at Olivia sikkert inden længe vil få interesse for at sidde og tegne. Men vi har desværre ikke så mange m2 at gøre godt med, så derfor fandt jeg på løsningen med et væghængt skrivebord der ikke optager plads til leg. 

Til magnettavlen har jeg bestilt magneter fra Sticky9 med billeder af familie og venners børn, så min datter dagligt mindes om dem, og hun på sigt kan lære deres navne at kende.

 DIY GUIDE 

Materialer:

Brædder til opbygning af kasse og skillerum - 10 cm brede og 2 cm dybe
1 stk. 70x50 cm træplade (har brugt en fyrretræsplade) som skrivebord/magnettavle
Tynd plade til bagbeklædning af kassen
MDF plade til ørene (1,4 cm tyk)
Lim til kassen og ørene
1 lukkebeslag
2 hængsler der forbinder kassen med skrivebordspladen forneden
2 foldebeslag (dem i siderne)
2 bøjlestangsbeslag til papirsrullen
Rundstok til at holde papirsrullen (tykkelse afhænger af hvilket beslag den skal passe ned i) og evt. en mindre rundstok til at holde på malebøgerne
Magnetmaling (købes billigst i Harald Nyborg)
Trægrunder
Træmaling glans 20 0,35 L.
Wallstickers som øjne, næse og mund (Jeg har købt dem her)
Spartelmasse til at dække overgangene

 

Kassens dimensioner: 70x50x10 cm

Ørenes dimensioner: 47 cm på det højeste punkt og 18 cm på det bredeste punkt og 1,4 cm dybe

Kassen er limet og sat sammen med søm. Kassen er opbygget med 11 cm højde til papirsrullen, og det lille rum er lavet efter at en A4 malebog kan stå derinde.

Hængslerne er sat indvendigt og fræset ned i kassen og skrivebordspladen, så beslaget ikke stikker op og man dermed ikke kan lukke pladen helt tæt. Bagbeklædningen er sat fast med lim og små søm. Det hele er derefter blevet malet med trægrunder.

Fronten er malet med magnetmaling, og det skal have min. 3 lag før det har en magnetisk effekt. Derefter er det hele blevet malet med træmaling glans 20 fra Flügger.

Ørene er skåret med en stiksav og limet fast oven på kassen. Man kan alternativt skære bagbeklædning og ører ud i et stykke. Jeg har valgt den her løsning, da jeg gerne ville have lidt dybde på ørene og ikke ønskede at selve kassen skulle tillægges flere cm i form af en tykkere bagbeklædning.