Et smukt børneværelse, fyldt med DIY og kærlighed

Indeholder reklamelinks

Læs med og lad jer inspirere.

Her er masser af varme, hygge og morkærlighed. Jeg går ikke så meget op i, om tingene hedder noget bestemt, eller har et bestemt mærke på. Jeg elsker tidens trends og design indenfor børneinteriør, og jeg køber det gerne, hvis jeg synes det er lækkert og lige kunne passe ind. Men jeg holder også af det udtryk brugte ting kan give, den historie de fortæller, samt det rustikke præg de bidrager med. Jeg køber ofte ting og sager og tingeltangel i billige dimsebutikker, og elsker et godt fund fra en rodekasse. Derfor rummer Olivias værelse alt fra dyrt design til billigt tingeltangel! Det hele er krydret med en masse tanker og kærlighed, som kommer til udtryk i diverse DIY projekter. Jeg har elsket, at lave Olivias værelse, brugt oceaner af timer derinde, syet tanker og drømme ind i puder, og syet et mærke på, hvorpå der står ”made by my mum”. Jeg har malet fantasi og tusind tanker om hendes opvækst på væggen, og senest på en gammel vinkasse. Jeg har syet uroer med omtanke på den ro og tryghed, hun skal vokse op i. Alt i alt har jeg lagt mange overvejelser og tanker i alt, hvad hendes værelse er skabt af. Jeg glæder mig til, at præsentere Jer for nogle af mine ideér.

 

Det var vigtigt for mig, at skabe et rum med masser af varme. Derfor startede jeg med, at male halvdelen af to vægge i rummet svag rosa. Jeg malede i den samme svage rosa farve to skyer for, at bryde de lige linjer. For at give rummet et personligt præg, malede jeg et stort træ på væggen. Jeg malede træet, da Olivia lå i min mave, og i dag tænker jeg på alle de mange tanker, der er malet ind i hvert et blad på træet, om hvordan det hele skulle gå, hvordan hun ville se ud, være, dufte osv. Træet giver et meget smukt udtryk, og danner rammer om hele værelsets stil og farver.

 

Gulvtæpper til børneværelser er dyre! De er så smukke og fine, men koster tit rigtigt mange penge. Skytæppet på Olivias værelse er et almindeligt langhåret tæppe, som er købt i Ikea. Jeg gik hjem med det, og til min mands store forargelse, tegnede jeg en sky på bagsiden, og skar den ud... med en brødkniv! Det er så fint, trevler ikke og giver det perfekte look!

værelse-3--225x300.jpg

Der er på de sociale medier ofte stor debat om, hvorvidt pastelfarvede værelser er til gavn eller skade for små børn. Jeg elsker den ro, det giver og nyder tiden, hvor farverne er svage og dæmpede. Jeg er dog helt bevist om, at tiden kommer, hvor Disney figurer og stærke farver skal dominere. Og det skal de selvfølgelig have lov til, når det bliver aktuelt!  Lige nu er Olivia så lille, og hun trives i den ro, værelset giver.

Hendes seng er en gammel tremmeseng, vi har arvet. Over den hænger den populære sengehimmel fra Numero 74 i farven powder. For at bryde det meget stilfulde udtryk, syede jeg en lille stjerneranke, som fint hænger for enden af sengen, ligesåvel som der hist og her hænger en enkelt stjerne og pynter. Uroen er skyer i forskellige nuancer, som jeg har syet i filt og klippet og pålimet glimmerdråber og træperler. Det hele er monteret på et gammelt urostativ fra vores to store børns babytid. Elsker det look, det hjemmesyede tilfører, og er vild med tanken om, at det er lavet kun til hende, og sikkert ikke findes i lige nøjagtig den udgave andre steder. Sølvstjerneranken på sengehimlen er klippet i glimmerpapir fra Søstrene grene, limet sammen på en snor og påsat træperler for enden.

Skyer er søde og skyer er in! Jeg elsker skyer, og har købt mig fattig i skyer. Dækkeservietter, service, tøj og uro over legehjørnet i køkkenet består af skyer, som jeg har købt, fordi jeg elsker det stilistiske design og de fine linier skyer bidrager til. På Olivias værelse hænger en lille godnatsky, som vores store børn kalder for Otto. Den har jeg syet i filt og påsat dråber i læder. Den er vildt sød og blevet et symbol i vores familie.

værelse-8--300x297.jpg

Jeg synes der findes så vildt mange flotte baby og børneværelser, og jeg elsker alt den inspiration, man kan hente forskellige steder. Elsker tidens trend og design og de fine svage farver. Dog kan det hurtigt blive ens, og jeg synes det er så fint, når værelsets også udtrykker personlighed. Jeg har, som før beskrevet, fundet en del i rodekasser og fjerne butikker, og er vild med at mixe dyrt og billigt.

 

 

Jeg var engang på loppemarked med min mor, og kom slæbende med denne gamle vinkasse. Den var brun og støvet, og min mor var nærmest rystet, da jeg fortalte den skulle bruges på Olivias værelse. Men efter en grundig rengøring og en gang maling, blev den forvandlet til en skønhed i særklasse. Drysset med tryllestøv og påmalet søde figurer. Jeg har tegnet alle figurer i frihånd og malet dem efterfølgende. Den er så unik nu, og pynter fint på værelset. Igen udtrykker den personlighed og bryder med alt det smukke og stilrene. Mixet er magisk!

Ligeså meget elsker jeg denne lille stol, som jeg engang købte for 30 kr. Den er malet i en fin sart farve, og påsat klistermærker, som gør den til ”Olivias stol”. Stjernen er en af de mange hjemmesyede, men giver lige det sidste pift. En unik lille stol, og passer perfekt ind i alt det andet!

værelse-12--300x300.jpg

__________________________________________________________

 

MamaWise benytter affiliatelinks i denne artikel. Dette betyder at vi får en lille fortjeneste, når I benytter disse links. Det har ingen betydning for jeres pris eller shoppingoplevelse. 
_____________________________________________________

Har du noget du ønsker at dele på MamaWise.dk? så send meget gerne tekst, billeder, hvor du ønsker vi linker til dig, mv. på mail til MamaWisedk@gmail.com - vi glæder os til at læse din historie, gode råd, opskrift osv.