Et udfordrende pigeværelse, med fokus på opbevaring og funktionalitet

Jeg har indrettet vores datters værelse med en god blanding af nyt, brugt og DIY. For mig er indretning ikke et spørgsmål om tidens trends, men mere et spørgsmål om personlighed og ikke mindst funktionalitet. Jeg forstår godt dem, som vælger lyse værelser med sarte farver til deres børn, men personligt syntes jeg, at farver kan skabe en smuk kontrast til det hvide, og derved give mere liv til rummet. Og da vores datter lige er blevet 4 år, havde hun også en klar holdning til farvevalget i indretningsprocessen. Budgettet til værelset har ikke været det største, men hvis man bare giver sig god tid til, at finde de ting man ønsker, kan mange ting findes billigt enten brugt eller med gode rabatter.

Min største udfordring i indretningen var, at rummet er meget smalt og aflangt. Så jeg brugte lang tid på, at finde ud af, hvordan jeg kunne skabe mest muligt lys og gulvplads i et rum på 2,2 m x ca. 5 m.
Jeg valgte, at male endevæggen i værelset lilla for, at skabe en hyggelig stemning omkring sengen.

Sengen blev bevidst placeret langs den lilla væg, for at udnytte pladsen bag døren optimalt, også på længere sigt, når vores datter får brug for en seng i voksen størrelse.
I stedet for at have et skab til sengetøj, lagner og nattøj, har jeg købt nogle hvide Sebra bogkasser brugt og hængt op på væggen bag døren. Denne løsning har bl.a. givet plads til, at kunne have minder fra ”babytiden” hængende uden, at de bliver for ”nuttede”. Fe-uret er fra Bodeal og fungerer rigtig fint sammen med Happy Lights lyskæden, til at skabe hygge og personlighed ved sengen.

En af de ting jeg særligt har været opmærksom på, i det meget smalle værelse, er at opbevaringsplads ikke må tage for meget gulvplads eller ”stjæle” lys fra rummet. Derfor har jeg valgt de lilla og lyserøde bogkasser fra Sebra på den ene langside, hvor de primært bruges til bøger, spil og skotøjsæsker. Skotøjsæsker beklædt med gavepapir er en nem og billig måde, at opbevare småting på, og så ser de samtidig fine ud på en hylde. Legetøj som fylder mere er gemt væk i lilla kasser i to aflange reoler fra Ikea. Ofte har jeg tænkt på, at sætte små billeder på kasserne, så tingene var nemmere at finde, men Tara Luna ved præcis i hvilke kasser de forskellige ting ligger, og det har derfor aldrig været nødvendigt, at sætte billede ikoner på.

Med en datter som elsker stjerner, samt farverne lilla og lyserød, blev rummets tema hurtigt valgt. Dog er jeg personligt ikke vild med baby lyserød eller pink, så det har været en balancegang undervejs, at vælge interiør til værelset som både passede mor og datter.

Uroen/mobilen der hænger i værelset er DIY og består af 12 stjerner, som nuancere fra hvid til mørk lilla. Den er lavet i karton og var lidt af en tidsrøver, men ellers meget simpel at lave.

Stjernerne er placeret forskellige steder i værelset for, at skabe et gennemgående tema i rummet. Bl.a. i form af lampeskærmene fra Earth friendly Starlightz, DIY stjerne uroen, samt de selvlysende stjerner på væggen over sengen.
Om aftenen når stjernerne i begge ender af rummet lyses op, giver det en dejlig rolig stemning, som lægger op til godnat historier og ikke mindst en god afslutning på dagen som er gået.

Til opbevaring af tøj har vi en Malm kommode fra Ikea, som efter nogle års brug havde fået en hel del ridser på toppladen. Så da jeg alligevel var i gang med at male hylde (se længere ned i artiklen), fik den også en kærlig klat maling og lidt personlighed i form af firben på skufferne.

Hjemme hos os er vi vilde med bObles, hvilket også tydeligt ses i børneværelset. Tidligere havde vi dem i stuen, men da vi flyttede og bObles samlingen voksede betydeligt, måtte der findes en anden løsning. Så endnu et DIY projekt måtte i gang… Hylden er lavet i 30 x 225 x 2,2 cm østen krydsfiner som er afrundet og slebet, så hylden hverken laver mærker på os eller på alle vores Bobles. Jeg er selv rigtig glad for resultatet, og da hylden ikke går længere ud fra væggen end 30 cm, skaber den ekstra gulvplads og er samtidig let tilgængeligt i børnehøjde.

Ugle maleriet er malet på et lærred, spændt op på en gammel lærredsramme, med en gammel spraymalet billederamme. Billedet måler ca. 120 x100 cm og jeg har malet det i samarbejde med min mor, efter et fotografi fundet på nettet af en rigtig ugle. Idéen til maleriet kom, da jeg syntes at rummet havde brug for enkelte større dekorative ting, frem for en masse mindre pynteting, igen pga. rummets udfordrende dimensioner.

Mit seneste DIY projekt er den lille Klokkeblomst, som er lukket inde i glasset med stjernehimlen. Jeg havde egentlig først lavet et andet fe glas, men glasset kunne ikke holde til, at blive tabt på gulvet, og jeg måtte derfor lave en ny. Husk derfor altid at stille feglas, hvor de ikke er tilgængelige til fri leg, eller hav en aftale om, at man kun tænder for lyset i glasset sammen.
Vejledning til at lave ”fairy in a jar” kan findes på nettet, eller købes hos forhandlere som laver dem på bestilling.

MamaWise benytter affiliatelinks i denne artikel. Dette betyder at vi får en lille fortjeneste, når I benytter disse links. Det har ingen betydning for jeres pris eller shoppingoplevelse.