Indretning i børnehøjde - Et smukt drengeværelse, fyldt med gør-det-selv løsninger

Indeholder reklamelinks

Vi bruger meget tid på børneværelser hjemme hos os, og jeg kan godt lide, når man har et gennemgående tema. Værelset er indrettet med nogle lyse basis-møbler, så det giver ro, men så er der til gengæld også fyldt med en masse små fede detaljer og pynt. Det er både DIY, noget jeg har fået speciellavet, samt ting fra nogle af de lækre mærker, der er populære for tiden. Jeg synes mixet af ens egne ideer, de ting man har lavet selv, samt det der er ”in” for tiden, giver et rigtig godt samspil, og gør man får et helt specielt værelse, som ikke ligner de andres. Jeg elsker at male alt, så det hele passer sammen i farve og tema.

På min dreng Lucas’ værelse er det gennemgående tema himmelen, derfor går ting som skyer, flyvemaskiner og luftballoner igen på hele værelset. Farverne er holdt i lyse rolige farver, og de primære farver er mint og lys blå.

Det jeg er mest glad for på værelset, er hans soveområde, og især den speciellavet flyverhylde, som hænger over sengen. Jeg havde set en hylde, som mindede om denne på nettet, men den kunne ikke købes nogen steder. Jeg forespurgte i en gruppe ”børneværelset” på Facebook, om nogen kunne hjælpe, og en pige ved navn Sarah skrev til mig, at den kunne hun da sagtens lave. Få dage efter modtog jeg den absolut flotteste flyverhylde. Den har de fedeste små detaljer, som hjul hvor der kan hænge pynt, og en kasse hvor en bamse kan sidde og styre flyet. Jeg fik den hurtigt malet hvid, så den passede ind, og fik den så hængt op over sengen. Efterfølgende har Sarah lavet flere af trætingene på Lucas’ værelse. Når jeg får en ide, skriver jeg til hende, og hun laver det præcis ligesom efter mit hoved. De flotte puder med øjne i sengen er syet af Smillavannilla på Facebook, og min drengs favoritbamse på stolen, har jeg fået speciel syet hos Jeansjeans

Selvom det gennemgående tema er flyvemaskiner og luftballoner, skal der også være plads til biler, som min dreng elsker at lege med. Derfor fik jeg ideen med denne kuppel. Den er genial til opbevaring, fordi det er rigtig nemt for min dreng, at tage bilerne op, når der skal leges. Skinnen, som nogle af bilerne hænger på, er en magnet-knivskinne fra Ikea, som jeg har malet hvid. Jeg har limet en lille supermagnet under de biler, som hænger på skinnen. Bilbanen på gulvet er faktisk en wallsticker, men de kan også sagtens bruges på gulvet. Banen er købt hos MJ’s salg af wallstickers. Hun laver de fineste wallstickers, præcis som man ønsker.

Jeg elsker små nips og pynt, og det kan man altså sagtens have på et drengeværelse, uden det bliver for piget. Mange af de pynteting der er på værelset, er noget jeg har sat mit eget præg på. Glaskrukkerne, som står på sky-hylden, er hjemmelavet. På låget er der limet en traktor og en bil på, og så er det hele spraymalet, så det passer til farve-temaet på værelset. De små blå krukker med øjne er opbevaringskrukker fra Kvickly, hvor jeg selv har malet øjne på. Jeg er så heldig at have en mor, som kan strikke og hækle, så hun laver gerne alt det, jeg beder om, fx æble/pære på hylden, luftballonen og bilen.

Som mange andre drenge, blev min dreng hurtig vild med de store lastbiler og traktorer fra Bruder, der fylder som bare pokker. Så jeg måtte finde en løsning, hvor de kunne sættes væk, samtidig med de skulle være nemme for ham, at få frem og lege med. Jeg fandt ”Ivar” skabet fra Ikea, men det var i råt fyrretræ, som slet ikke passede ind. Så jeg måtte igang med først, at slibe, grunde, mellemslibe og derefter male sidste gang. Det tog noget tid, men til gengæld har vi et skab som ingen andre, og det er perfekt til de store biler. Lågerne er malet med kalk-maling og slebet let, så det giver et rustikt look. Så passer det nemlig godt sammen med hylderne, som hænger i læder-stropper oven over. Hylderne er købt hos Træ design, og er leveret i råt egetræ. For at få det til at passe ind, malede jeg de ellers hvide læder-stropper mint og hylderne hvide. Det gamle 70’er indbygningsskab ved siden af, er blevet shinet op med noget tapet fra Ferm Living.

Den lille hylde som hænger på væggen, ved siden af reolen, er fra Ikea. Det er faktisk en krydderihylde, men den passer perfekt til nogle små bøger, og så har den bare fået en gang spraymaling. Bordet og stolene er oprindelige fra Sebra, men jeg købte det brugt til 100 kr. Det var ikke særlig pænt i farven, så det blev slebet ned og spraymalet i to farver, så det passede ind på værelset. Jeg er vild med alle de forskellige knager der in for tiden. De to flotte sky-knager er fra Danske Hagelens, som laver alle mulige forskellige knager i træ til børneværelser. Det smukke billede på reolen er min drengs stjernetegn ”fisken”, og er fra happycolours.dk.

Inspirationen til Lucas’ værelse har jeg primært fået ud fra egne ideer med udgangspunkt i temaet, men der er også hentet inspiration på Instagram og Pinterest, samt i gruppen Børneværelset på Facebook.

Hvis I har spørgsmål til Ann angående indretningen af Lucas` værelse, er I velkomne til, at kontakte hende på Instagram eller pr. mail ann_rx@hotmail.com