Inspiration til puslepladsen - Tre forskellige løsninger

Indeholder reklamelinks

Læs med herunder, og lad jer inspirere af de kreative mødre.   

Natacha er mor til lille Clare Madeleine, og fortæller her om, hvordan man skaber en pladsbesparende pusleplads.

Vi har ikke den store plads i vores toværelses lejlighed, og vidste derfor fra starten, at vi ikke kunne have en traditionel pusleplads. Jeg havde en idé om, at vi skulle bygge selv, og lave vores egen løsning. Men i ønskebørn fandt jeg en pusleplade med hård plastunderlag. Denne blev købt, men jeg synes den var lidt for plastikagtig og kold, når nu min lille pige skulle skiftes. Derfor har vi i IKEA købt deres stofbetræk til pusleplade, og det kan lige sættes på. Nu har vi en funktionel, vandafvisende pusleplade, med dejlig frotté at blive lagt på. Så når der sker uheld, skifter vi bare betrækket (ellers bare løbende), og det er lige til at vaske. Derudover kan puslepladen nemt vaskes af, og nyt betræk lægges direkte på. Selve pladen vejer og fylder ikke meget, og der er påsat dutter under, så den ikke skrider oven på sengen. Vores datter er nu 1,5 år, og den kan stadig bære hendes 10,5 kg.

Stella er mor til den lille, lækre Evilio, og hun har valgt, at lave en minimalistisk pusleplads, med det æstetiske udtryk for øje.

Vi har valgt, at lave vores pusleplads ret minimalistisk og neutral i farverne. Vi har vores bleer, vaskeklude, cremer osv. stående i de lækre stofkurve fra mærket Little Dutch. Puslepuden er fra BabyTrold og matcher de beige stofkurve. For at holde fast på puslepuden, har vi igen valgt en ret minimalistisk løsning, nemlig en plexiglas pusleplade fra Babysafebase. Over puslebordet har vi en uro fra Konges Sløjd og et spille-dyr fra DoneByDeer, som lille E elsker at lytte til og kigge på. I vinduet har vi en holder til skumklude og en (jule)stjerne fra Netto, man kan tænde når man pusler om natten (vi bruger dog for det meste lampen, som er fra IKEA). Vi har valgt, at lave puslepladsen på en MALM kommode fra IKEA, da den kan rumme alt tøj, sengetøj, stofbleer, ekstra dyner, bleer mm.

Michella har været nødt til, at tænke sig grundigt om, da de skulle lave og indrette lille Johans pusleplads. Hun lider nemlig af kroniske smerter i ryg og arme. Derfor har de haft fokus på, at skåne hende så meget som muligt.

Herhjemme fylder puslebordet en hel del af Johans ret lille værelse. Det gør det fordi, jeg har virkelig dårlig ryg og skadede arme, så for at det skal være både trygt og hyggeligt, samt nemt, praktisk og så smertefrit som muligt, har vi indrettet os, så vi kan nå alt uden dumme bevægelser.

Hylder over kommoden til bleer, stofbleer, bæposer, vaskeklude og kurve med fjernlager af det samme. Legetøj til den ene side, og kasse med alle plejetingene til den anden. På væggen et "hus" med de stofbleer der kun bliver brugt på puslepuden.

Ved siden af puslebordet har vi 2 knager, der hænger vi tøj der kan "genbruges", så det er ved hånden. Under der er der blespand og vasketøjskurv, så kan smides lige på plads med det samme. Puslebordet rummer alt Johans tøj, og i midten 3 kasser delt op, så man nemt kan få fat i det man mangler.

1521203521719.jpg

På den anden side har vi skruet en IKEA stang på. For jeg kan ikke holde til, at stå og bukke mig med overtøjet eller holde på dumme måder for, at tage sko på eller lign. Så overtøjet hænger, så man lige kan nå det, og nemt komme af og på. Herhjemme sparer det tid, kræfter og smerter, at have alt lige ved hånden.

1521203558684.jpg

MamaWise benytter affiliatelinks i denne artikel. Dette betyder at vi får en lille fortjeneste, når I benytter disse links. Det har ingen betydning for jeres pris eller shoppingoplevelse.