Legeplads i haven

Vi har en relativ stor have og da vi ikke har så grønne fingre har vi altid haft mest græs og så lidt til at aktivere børnene. Manden i huset er et stort legebarn, så allerede inden vores førstefødte kom til verden, havde vi en legeplads med to tårne og en rutsjebane i haven ☺ Med årene – og som antallet af børn er steget – er der hele tiden kommet lidt ekstra til. Først kom der en lille sandkasse og gynger. Da vores datter var et år, fik hun et legehus og nogle år efter kom der så også en trampolin og sandkassen blev udvidet for et par år siden, ligesom trampolinen blev gravet ned, så den er i plan med jorden.

I år kunne det efterhånden 10 år gamle legetårn ikke holde til mere og vi måtte tage det ned. Manden og ungerne var dog helt enige om, at der skulle et nyt til. Vi kiggede på lidt forskelligt, men de er jo ikke ligefrem billige. Til sidst fandt vi et på tilbud fra mærket Wickey der lignede lidt et skib. Vi kunne dog ikke helt affinde os med sådan som den egentlig skulle se ud, så vi besluttede os for at male den sort og udbygge den lidt. Det greb pludselig ret meget om sig ☺ Skibet fik pludselig faste sider på med kanon huller, der kom et tårn på med fast tag, en ekstra rutsjebane blev tilføjet, og to ekstra gynger kom til.

Nu stod legehuset så bare der og så trist ud i forhold til det nye legetårn, så den måtte også have en ny omgang maling, en ny veranda, da den ikke rigtig kunne mere. Den blev malet indvendig, fik nye stole, bord og et nyt stakit op omkring terrassen.

Vi fandt også en vippe på Dba.dk som resten af familien ikke mente de kunne leve uden, så sandkassen måtte udvides, trods sin daværende størrelse på 7x9meter. Et par fodboldmål blev det også til – og selvfølgelig skulle banen mærkes op.

Inden vi havde set os omkring var det blevet et halvt stort projekt og havde taget samtlige aftener i 2-3 uger at lave. Men nu har vi også vores egen lille legeplads, og nok også vejens største ☺ Men hvor er det skønt at se hvor meget det bliver brugt. Her er altid mange af børnenes kammerater på besøg og der går ikke en dag hvor vores egne fire børn ikke er i haven og lege.

Det er selvfølgelig ikke alle der har plads til den størrelse legeplads i haven, men jeg har på ingen måde fortrudt at vi har valgt at bruge så stor en del af haven til aktiviteter til vores børn. Det er det hele værd.

 

æ.jpg

Legehuset fik en ny gang maling. En postkasse og husnummer, nyt stakit på terrassen og selvfølgelig en flagstang.

 

Postkassen er købt hos Frk.mage.dk, husnummeret er fra Design Letters – deres nye aluminiums tal, men da de kun findes i sort, har jeg spraymalet tallet hvid. Stakittet er opdelt i fire fag købt i Jem&fix (til ca. 40kr pr. stk) som efterfølgende har fået en gang maling. Flaget er oprindeligt med en krydsfod, men jeg skruede det fast på stakittet. Flaget er også købt i Jem&Fix til under 100kr. Bord/bænk sættet er købt for et par år siden i Lidl, men vi har givet det samme olie som vi har på vores terrasse, for at det skulle passe lidt sammen. Derudover har jeg købt en lille lanterne og et par kunstige blomster i Netto til billige penge. Lyskæden inde i legehuset er til batteri og er købt i Jysk.

 

kk.jpg
s.jpg

Legekøkkenet er oprindeligt et vi havde indenfor da vores ældste datter var lille. Min bror, søster og deres kærester lavede det til hende da hun blev et år. Da det er 1,2m fylder det lidt i længden, men det passer perfekt i legehuset og bruges flittigt hver dag.

Bord og stole er købt i Bilka. Bordet er oprindeligt dobbelt så stort, men vi skar det over og monterede det på væggen.

Hylden er egentlig en magasinholder købt billig i Jysk, men den fungerer fint til diverse kopper og tallerkner.

_______________________________________

Sådan endte vores legetårn/piratskib med at se ud efter vores ud- og ombygning. Nu med fire gynger, og en ekstra rutsjebane. Rutsjebanen havde vi fra det gamle tårn, ligesom kanogyngen også var en vi havde i forvejen.
 

 

k.jpg
j.jpg
a.jpg
b.jpg

Klatrevæggen er endnu ikke helt færdig
 

c.jpg

Vores fodboldbane

Målene er købt i Harald Nyborg til omkring 300kr pr. stk. Til at opmærke banen, har vi købt en Markeringsspray også i Harald Nyborg til under 50kr. Stregen er ikke permanent, men forsvinder når det regner eller efter et par gange der er slået græs.

 

d.jpg