Asta & Wille - Deleværelse.

Asta og Wille havde delt lejlighedens største værelse (ca. 4,5m x 3.5m) gennem knap 2 år. De var efterhånden blevet 7 og 4 år, og behovet for forskellig indretning blev mere og mere tydeligt. I dag er de 10 og 7 år gamle og deler stadig værelset

Da rummet ikke kan deles i to rum pga. det stor vindue og en skabsvæg modsat sengene, måtte vi tænke lidt anderledes. Vores helt store fokus var, at få dagslys i begge rum. Så udgangspunktet blev et gammelt vindue, som vi fandt på et loft på mine forældres ødegård i Sverige. Et andet fokus var at få sengene væk fra gulvet, så ungerne kunne få så meget plads som muligt. Vi kom ret hurtigt frem til løsningen med de to høje senge, som næsten er som hemse. Vi fik en dygtig tømrer til at sætte væggen, vinduet og sengene op for os. Stigerne har vi købt i Trævarefrabrikkernes Udsalg.

Som deleværelse har det været en helt optimal løsning i snart 4 år. Vi har løbende ændret lidt i indretningen, fx. farverne på sengevæggene, mobile opbevaringsløsninger og hvad der ellers har været behov for. Men værelserne fungerer simpelthen så godt og Asta og Wille er stadig glade for at dele værelse.

Det får dog en ende i løbet af foråret, hvor vi skal have en lillesøster, men så har vi planer om at vi skal have soveværelse i Astas afdeling og babyværelse i Willes. Vi vil i hvert fald ikke af med skillevæggen med det fine vindue:-)

Astas chatol er et vi købte brugt for 10 år siden, og det er stadig der, hun er mest. Der godt med skuffer og pladen kan trækkes ud, så man kan brede sig.

Willes skrivebord og hylde over, er en gammel plade fra et skolebord. Det er fuld af skolebørnenes kruseduller og mærker. Det er ret fint, men vi måtte dog fjerne et halvstort hagekors, da det måske var lige i overkanten:-) Vi har som sagt fået en tømrer til at lave sengene, men hvis man er lidt handy og har værktøjet, skulle det ikke være det store problem at lave selv.

unnamed.jpg

Asta bor ud mod gården og har derfor det store vindue og den primære lyskilde. Ofte er vindueskarmen fyldt med fælles LEGO-projekter mm.

nn.jpg
unnamed.jpg

De to senge er spejlet i midtervæggen, så værelserne ser asymmetriske ud. Hver aften er der en småsnakken og højtlæsning på tværs af køjerne, og nu hvor det ser ud til at Asta og Wille skal have hvert deres værelse, så er det noget af det de er mest triste over ikke at kunne mere.

kæl.jpg

Så idyllisk ser det langt fra altid ud, men deleværelset giver ofte Asta og Wille mulighed for at lave hvert deres men i sammen rum.


Må vi se dit børneværelse? Så send os endelig en besked.
Knus Mamawise/ Amanda og Rikke.