Tips og tricks fra Fuzzies

Vi har utrolig meget fokus på pasform og kvalitet, når vi designer vores hjemmesko, strømper og strømpebukser til børnefødder, og derfor vil vi gerne dele ud af vores tips og tricks til vasketøjet, så I kan få bedst mulig nytte af det derhjemme!

Skærmbillede-2016-12-15-08.49.57-300x204.png

Det kan nogle gange godt gå lidt for stærkt med at tage nyt tøj i brug – fordi børnene bare så gerne vil have det på med det samme - eller fordi vasketøjet måske lige kom lidt bag på én.

Det går desværre ud over tøjets holdbarhed og levetid, men vidste du, at du ved at følge nogle meget enkle tips og tricks, kan øge levetiden og holdbarheden på dit nye tøj!?

 

Ofte bliver nyindkøbte strømper faktisk slet ikke vasket før brug, men det kan godt være en god ide at gøre.

Du kan nemlig fordoble levetiden/holdbarheden af dine strømper og strømpebukser, hvis du blot sørger for, at vaske dem på vrangen inden brug første gang. Det skyldes, at fibrene har bedst af at blive ”vasket på plads” før brug, for at give den mest optimale slidstyrke og holdbarhed.

Desuden skal du huske at følge vaskeanvisningen for de enkelte produkter, da der f.eks. er meget stor forskel på, hvordan bomuld og uld skal vaskes. Bliver uldstrømper og uldstrømpebukser vasket ved for høj varme bliver de ”stampet” – dvs. at fibrene er gået til og produktet står ikke til at redde.
Det er bare så surt at ødelægge fine uldsager fordi de røg med i en 40oC vask!
Et nyttigt tip fra Fuzzies-mødre er, at putte alle uld strømper- og strømpebukser i en vaskepose, så de ikke bliver blandet med bomuldsstrømperne (så bliver de heller ikke spist af den lille vaskemaskine-trold, som gemmer den ene fod i strømpeparrene).

Hvad så lige med hjemmeskoene?
Vi har valgt at lave Fuzzies hjemmesko i blødt skind, som er et naturmateriale. Vi anvender skind (læder og ruskind) fordi det er yderst velegnet til hjemmesko, fordi det tillader foden at ånde og minimerer fugtigheden i hjemmeskoen, samt holder de små børnefødder varme.

Normalvis anbefaler vi ikke, at vaske hjemmesko – men der kan være situationer, hvor det er nødvendigt. For eksempel er der nok mange småbørnsforældre, som kan nikke genkendende til, at der under ”operation-ble-fri” sker uheld og det kan resultere i våde hjemmesko, som ikke lugter alt for godt.

Derfor er der også her nogle få enkle tips og tricks til at øge holdbarheden af dine læder- og ruskindshjemmesko.

Før hjemmeskoene tages i brug er det en rigtig god ide, at imprægnere dem. Det sikrer dem nemlig mod vand (og andre væsker), fedt og smuds.

Herefter anbefaler vi, at læderhjemmeskoene jævnligt behandles med læderfedt, så læderet opretholder sine naturlige egenskaber og forbliver bløde og lækre.

Skulle læderhjemmeskoene blive meget beskidste anbefaler vi, at du meget næmsomt kan vaske dem med en blød svamp, lidt lunken vand og sæbe. Efterfølgende skal de fyldes med f.eks. avispapir når de skal tørre, så de ikke mister formen. Skindfutterne skal bare tørre i stuetemperatur og må IKKE udsættes for høj varme. Når de er tørre, kan du igen imprægnere og give læderfedt og så er de klar til flere timer med leg og ballade.

Har du oplevet at en skindfut med tiden er revnet? Så er det sikkert fordi, de mangler lidt kærlighed og læderfedt. Hvis de mangler pleje kan de miste blødheden og kan med tiden revne.

 

Er du lige så vild med ruskindsfutter som os, så kan du holde dem super fine ved blot regelmæssigt at børste dem med en svamp eller blød børste.

Ruskind adskiller sig fra læder ved at være sart overfor vand og skal jævnligt imprægneres – og brug ALDRIG læderfedt!

Trænger ruskindsfutterne til en lille opfriskning, så kan du først ”dampe” dem, ved at holde dem over en gryde med kogende vand, børste dem og stille dem til tørre ved stuetemperatur.

Er du blevet nysgerrig efter at se hele Fuzzies sortimentet – så kan du finde alle vores forhandlere her: http://fuzzies.dk/forhandlere/

Vi håber, at du kunne bruge vores tips og tricks og HUSKER at vaske strømper og strømpebukser inden brug første gang. 

De blødeste og varmeste hilsner fra

Skærmbillede-2016-12-15-08.50.23-300x74.png
Amanda Winther Due