Inspiration til DIY børnesenge

Anja er mor til to skønne unger på 4 og 5 år, som hun elsker at forkæle med skønne kreative DIY løsninger til deres værelser. Hun har også netop startet bloggen Anjatakacs, hvor hun deler ud af sine fine mønstre til perleplader.

Her deler hun en fin guide til, hvordan hun har lavet børnenes drømmesenge til dem.

DIY børnesenge

senge2-300x300.jpg

Sådan gør du:

1) Find ud af hvilket design sengen skal have, og køb MDF plader derefter.

2) MDF pladerne er skruet fast på sengen i fronten og i hver ende. (jeg har ikke på bagsiden)

3) Til hussengen har jeg sat beslag på væggen så pladerne i siderne holder sig stabilt. Det samme gælder taget. Der er brugt et beslag i hver side og to beslag på hver side på taget. (Vær opmærksom på om man ønsker disse beslag malet inden det sættes fast på MDF pladerne og på væggen. (mine var metal)

4) I samlingerne mellem sider og tag er der skruet lister fast i MDF pladerne, både for at gøre det hele mere stabilt og for at få det hele til at se pænere ud som helhed.

5) Når det hele er sat op, skal der slibes med sandpapir, og så males sengen hvis det ønskes.Jeg har sat stof på fronten af vores seng, da det bliver lidt blødere. På sønnens seng er der betrukket med stof over det hele, så kan man skabe det design man ønsker. (Se nederst i artiklen hvordan jeg nemt har ændret udseendet, da han pludseligt var vild med isbjørne).

OBS! Ønsker man en høj seng, skal der bygges en lille stige, hvilket jeg har lavet af kvadratiske bjælker fra Bauhaus. To lange til siderne og to trin imellem. Jeg har boret hele vejen igennem de yderste bjælker ind til hvert trin, så husk ekstra lange skruer.