Inspiration til et børneværelse med stil, batman og DIY

Jeg hedder Jill og er 30 år gammel, uddannet pædagog og krea-mor til to. I min fritid elsker jeg at nørkle med indretning og diy projekter. Her kan i læse og se lidt med indenfor på min 4 årige søns værelse.

Temaet og den røde tråd

Da vi gik igang med at indrette drengeværelset var der flere tanker, der lå bag det endelige resultat. Værelset skulle være et rart, ryddeligt rum med en rød tråd, med rolige farver og uden for mange forstyrrelser/spræl og blandede temaer. Dette tror jeg nemlig skaber mere ro til leg og fordybelse. Vi valgte tema ud fra de elementer som min søn elsker, nemlig superhelte og især Batman må siges at være godt repræsenteret.

unnamed-1-242x300.jpg

DIY

På værelset er der lidt forskellige diy projekter som faktisk er ret enkle at gå til og som giver et lidt mere personligt præg. 

Den halv-høje seng med rutchebanen har helt klart været en rigtigt god investering, vi fandt sengen brugt på DBA og når man er 4 år er det ret sejt at kunne rutche ud af sengen om morgenen, dog havde jeg længe haft i tankerne at den skulle peppes lidt op. Resultatet endte med at blive tavlefolie, som er skåret til og lagt på rutchebanen, derefter er der skåret "vej striber" ned langs, så den nu også kan bruges som bilbane

Under sengen er der sorte "gardiner" hele vejen rundt, for at skabe en form for hulestemning. Her er der brugt alm sort lagenlærred som bare er lagt op for neden og sat fast under sengen. 

Over sengen er der batman wallstickers, købt på Ebay til billige penge og de pryder så hele væggen over sengen. 

Billedevæggen som ses her er en blanding af købte plakater, udprintede billeder og tegninger/illustrationer som jeg selv har lavet, alle sat i sorte rammer og ret lette at udskifte med noget andet hvis man føler for det

unnamed-2-247x300.jpg

Systemer, opbevaring og nips.

En anden ting som virkelig har vist sig at være brugbar på værelset er den store rumdeler fra Ikea. Ikke nok med den er praktisk til opbevaring, så funger den også som en slags ”dekorations galleri” her kan nipse tingene pynte og noget af legetøjet kan stå fremme og inspirere til leg. Jeg (og engang imellem min søn) rokerer indimellem rundt på tingene, sætter nye figurer op osv. og den er stensikker hver gang at min søn træder ind på værelset, så er det figurerne og legetøjet der står fremme, der skal leges med først.  

Nederst i rumdeleren står der opbevarings kasser, de er købt på H&Ms hjemmeside under deres børneværelses kategori, hvor man virkelig kan finde meget guld til få penge! Jeg har for at holde lidt af legetøjet sorteret, valgt at dele legetøjet op i kasserne og lavet laminerede skilte der illustrerer med billeder og tekst hvad der er i kassen. På den måde er det mere overskueligt og visuelt at gå til når man skal lege, men det er også langt nemmere at rydde op igen.

De små detaljer

Udover at man kan lave en masse ting selv til drengeværelset, så er det ofte også de små detaljer som gør forskellen hvis du spørger mig! Det kan være i form at nogle fede knager, greb på kommoden, anderledes opbevarings poser, statement bannere, pynt mv.  

Her ses lidt af de andre opbevarings poser på værelset, panda posen er genial da den også agerer som legetæppe når den foldes ud, der er god plads til de mange legoklodser.

Shopping til børneværelset

Jeg shopper rigtigt mange forskellige steder til værelset lige fra de lækre børnewebshops til dba og supermarkeder. Nedenfor har jeg lavet en liste over mine favoritter:

-        Dit lokale supermarked fx netto, fakta og Rema 1000 har jeg fundet virkelig meget, jeg tjekker ugentligt deres tilbuds aviser online fra telfonen, så jeg er opdateret uden at skulle ud i butikkerne hele tiden.

         Søstrene Grene og Tiger butikken, her kan man også finde mange fine sager og ofte kører de også i temaer.

-        Reshopper og Dba – her er det måske lettere hvis man søger specifikke ting og der har jeg med held flere gange lavet søge annoncer hvis jeg stod og søgte noget specifikt.

-        H&Ms webshop under home/børneværelse kan man finde virkelig mange lækre sager, de kører oftest også i temaer, så det er nemt at finde en masse der kan mixes og matches. Enkelte af deres fysiske butikker har også en home afdeling.

-        Diverse børnewebshops - søg på børneværelse og der dukker et hav op!

-        Ebay – jeg er stor fan af Ebay og her kan man finde utroligt mange fine og billige ting. Dog skal man altid være obs på og sætte sig lidt i leveringstid, forsendeleles omkostninger og så skal man indimellem være klar på at tage en chance eller to ang kvalitet, noget er virkelig i top og andet er mindre heldigt. 

unnamed-6-300x226.jpg

På billedet ses "målebånd" fra H&M, pil lampe, sengetøj og tæppe fra Fakta og light box købt hos Myluckyday.dk

Amanda Winther Due