DIY – Praktisk adventskrans i børnehøjde

Natacha er mor til Clara Madeleine på 22 mdr., Natacha har altid elsket at lave adventskrans og hyggen som lysene giver i de mørke aftener, men må indrømme at vi med to katte og en tumling ikke rigtig har noget sikkert sted at stille den. Derfor har jeg i år valgt en DIY løsning med syltetøjsglas. På den måde kan vi stadig få hyggen med lysene, men minimerer risikoen for pølsefingre og kattepoter kommer i fare.

Til advents”kransen” skal I bruge 4 rene syltetøjsglas (eller andre klare glas), snor, glastusch/sprittusch (kan f.eks. fås i Panduro Hobby), blade og eventuelt lidt maling. Som lys kan både fyrfadslys og små bloklys bruges. Bloklysene vil dog løbe ud i glassene som så skal rengøres, hvor fyrfadslysene bare kan skiftes ud. Man kan også vælge at støbe sit eget lys direkte i syltetøjsglasset.

Jeg havde en skabelon til tallene (fra Søstrene Grene) og er startet med at tegne tallene på med en sølvglastusch og herefter lavet grangrene med en sort sprittusch. Vi kører ikke de klassiske julefarver herhjemme så man kan købe og bruge de farver man selv kan lide og så det passer ind i ens hjem.

Så har jeg sat en tynd papirsnor rundt i toppen af glasset og bundet en sløjfe, her kan man igen vælge bånd efter egen smag eller undlade. Man kan også bruge dekorativ maskintape. Som det sidste har jeg fundet fire blade og malet med sølvmaling. De er forsigtigt sat fast under snoren på bagsiden af glasset. Sølvmalingen giver en shine til bladet som man ikke helt kan få frem på billeder, men som er super fin.

Denne løsning er også en, hvor man kan inddrage børnene og lade dem være med til at dekorere glassene, eller lave glas med julemotiver som kan stå og pynte. Rundt i vindueskarmene eller på reoler og hylder. Samtidig er dekorerede glas også perfekte til opbevaring af hjemmelavede julegodter som bolcher, kage i glas, julesnekugle mv. Og giver man en hjemmelavet gave er det utrolig personligt at barnet selv har dekoreret glasset og indholdet eksempelvis er spiseligt. Vi har stadig et maletpatent glas fra et vennepars datter, bolcherne er for længst spist men vi har glæde af glasset til opbevaring af andre godter nu og jeg synes det er hyggeligt at se på.

Skærmbillede-2016-11-15-12.41.24-e1479389336102.png
Amanda Winther Due