Inspiration til hygge i de kolde dage

Vi har været meget heldige i år, hvor sommeren har varet længe, og vi har nydt det lune vejr lige indtil .... i går -ish! 

Der er vidst ingen tvivl om, at efteråret er kommet, og at det er blevet meget koldt fra den ene dag til den anden. Jeg ELSKER efteråret, hvis jeg altså kan få lov at nyde det inde fra. Jeg kan ikke lide den bidende kulde, men jeg elsker farverne, og at kigge på de flotte blade der flyver rundt, og skabe hygge indendørs. 

14672920_10154070091904716_2034465_o-300x134.jpg

Min datter A, som fylder 16 mdr. liiiiige om lidt, oplever efteråret for første gange. Sådan rigtig. Det er så skønt, at se hendes nysgerrighed og begejstring, når bladene kommer flyvende, og hun føler, hun skal gå hurtigere fordi de kommer susende om hendes ben. 

I dag er der orienteringsløb mange steder i landet. Det hed det i hvert fald i min tid. Vi så en masse skole børn langs Voldene, hvor vi bor, og de alle gør sig klar til efterårsferien, hvor de forhåbentlig skal hygge med familien. Hygge er jo bredt og vi hygger alle på vores måder. 

Så hvad skal I lave i efterårsferien? 

Herhjemme har fokusset været på pynt og at skabe en hyggelig stemning - gratis glæder. Søstrene Grene og Tiger har fyldt op med Halloween ting i denne uge - selv julepynten er kommet frem! I vuggestuen har de i denne uge lavet en masse Halloween pynt med børnene, bla. spøgelser og edderkopper, og jeg blev inspireret fordi A var meget underholdt af det. 

Så hendes værelse er pyntet med gearlander - flagermus og græskar. Balloner var ikke in! De skræmte hende, men det var også lidt overdrevet fra min side. Det jeg til gengæld tror bliver et hit er, de små pakker på størrelse med de små rosin pakker. De er så fine, og jeg har netop fyldt dem op med rosiner. A er ret vild med rosiner på tur, så nu er det med efterårstema for at spice det lidt op.  

I weekenden skal vi ud og gå tur, og samle blade og kastanjer som skal bruges til pynt. Det skal vi, fordi jeg har lagt mærke til, at hun er nysgerrige på de to ting, når vi er ude. Så nu skal vi få noget ud af det. Desuden elsker vi, at gå ture ved Volden og kigge på ænder, så det bliver en ekstra aktivitet på vores daglige tur. 

Ude i det fri

Kastanjer er naturens kinderæg. Har I tænket over det? De kan bruges til mange ting (Google opskrifter!):  

  • Kastanjedyr - stik hul med strikkepinde eller en syl og kom tændstikker i.

  • Kastanjetræ - Put kastanjen i en potte med jord og lad kastanjen stikke lidt ud. Det skal stå et koldt sted og vandes, når jorden bliver tør. Når foråret kommer skal potten ud i solen, og snart vil den spire, så den kan plantes ude i haven.

  • Ristede kastanjer - på grill eller i ovnen indtil de revner. De spises med salt og smør, eller måske I kender til noget bedre? Kom gerne med inspiration. (Kastanjer kan købes i supermarkedet og grønthandlere)

  • Pynt - fx på dug eller i et fad. ELLER brug det sammen med piberens og lav edderkopper med ungerne. Det bliver et hit!

Hvad bruger I dem ellers til?

Hvis I har mulighed for det, så er bål og snobrød oplagt. Der er intet bedre i det her vejr, end snobrød (eller hjemmebagte boller) og kakao! Mmh...

Hjemmebag 

Der er ikke noget hyggeligere end at bage, især når ens børn kan være med. Nu er det oplagt at lave en masser gingerbread, muffins og boller med orange glasur, spind og edderkopper. Uuuh... og mums! Prøv f.eks. at komme smarties eller m&ms i bollerne, så de ser giftige ud. 

Hjemmebio 

Når I har leget lidt med det ovenstående, så kalder sofaen og hygge med familien foran tvet. Der er masser af sjov på Netflix, og hvis man ikke har abonnement der, så er der alt mulig andet Blockbuster, YouTube, YouSee, ViaPlay etc. Tag jeres gode hjemmebag med i sofaen og hyg, hyg, hyg! 

Børnene er aktive nok i insitutionerne, så vægt tiden derhjemme på at koble helt af og bare nyde nuet. Hver dag behøver ikke være spækket med aktiviteter uden for. 

Andre aktiviteter

Hvis I er til andet, så kommer en liste her (I kan finde en liste med aktiviteter i ferien for netop jeres by på kommunens hjemmeside).

  • Tivoli har pyntet op og der er ægte Halloween stemning

  • BonBon Land har troldedage med masser af (u)hygge

  • Djurs Sommerland har Magisk Halloween

  • Museums har arrangementer for børn i hele efterårsferien

  • Biografer i hele landet har fokus på børnefilm