Katapulten

Indeholder reklame

I gamle dage brugte romerne katapulter til at forsvare deres rige. I dag bruges katapulten ikke længere, hvilket vi hos SmallCreators synes er en skam. Derfor kommer vi her med vores bud på, hvordan I ved hjælp af en simpel katapult kan få mange timers sjov, samtidig med at dit barns finmotorik styrkes.

SmallCreators har en guide, der er lige til at printe. Den kan downloades lige her: DIY - Katapulten Hvis I ikke har adgang til en printer, kan I følge instruktionerne herunder:

Det første I skal gøre, er at finde de materialer frem, som I skal bruge. Til at bygge katapulten skal I bruge 6 alm. ispinde (Længde: 11,5 cm) , 2 store ispinde (Længde 15 cm), 3 elastikker, ½ piberenser og elefantsnot/lim.

Når katapulten er færdig, er I klar til at prøve den af. Lav en kugle af papir, eller brug en bordtennisbold og se hvor langt katapulten kan skyde.

Lav en konkurrence ved at sætte en række kopper op på et bord og se hvem af jer, der kan ramme ned i flest kopper.

OBS: Katapulten kan justeres ved at flytte de små ispinde frem og tilbage. For at få katapulten til at skyde længere kan i med fordel løsne elastikken der holder de 2 store ispinde.

kjh-219x300.png