Min pilfingervæg

Jeg fik idéen til at lave en pilfingervæg, for ca. 3 mdr. siden. Primært en væg som vores søn, på det tidspunkt 3 mdr. gammel, ville kunne bruge på sigt.

Men også med tanke på vores datter, der på det tidspunkt var 2 år og 5 mdr., da hun er en rigtig nysgerrig pilfinger. Jeg synes at vi løb hurtigt tør for spændende legetøj da hun var lille, i hvert fald det der blev ved at være interessant. Så planen var at finde nogle ting, som begge børn ville kunne bruge.

Men da jeg ikke selv lige kan skære en træplade til, satte jeg min kæreste på opgaven.

Ventetiden gik med at tage de kreative briller på, når jeg tog på ”jagt” efter dimser, dutter, og dingenoter. Der skulle jo både være noget for øjet og for fingrene, uden at det var decideret legetøj. Tingene til væggen fandt jeg primært i Tiger, Jem&Fix, Jysk og BR, og så gik jeg i gemmerne herhjemme efter spændende ”rester”.

Vi fik fingrene i en 18 m.m. MDF-plade (så den var dyb nok til at få skruer i), den har en størrelse på 80*120 cm. Vi fik slebet pladen til i hjørnerne, og kanterne blev ligeledes slebet så der ikke sad splinter i. Bagefter malede jeg den med en hvid træbeskyttelse, som jeg alligevel havde en rest stående af, og efter to gange maling var den klar.

Jeg fik lagt alle tingene op på pladen, og nåede da at bytte om på tingenes placering nok 20 gange, inden jeg var rigtig tilfreds. Målet var jo, at vores søn skulle have glæde af den hurtigst muligt, så prioriterede tingene til ham i bunden af pladen, og det der kræver lidt mere, f.eks. lynlåse og sikkerhedskæden til dør, kom højere op på pladen. 

1.JPG

Allerede mens vi fik arrangeret tingene på pladen, var vores datter MEGET interesseret i alle dimserne, og alt skulle røres ved.

Til de lette ting har jeg brugt superlim, sådan nogle små tuber der er købt i Tiger.

Til de lidt større og tungere ting har jeg brugt Turbo Tack lim, der efter sigende skulle kunne holde næsten alt, det kan købes i et byggemarked. Man skal dog have en fugepistol til at påføre det med, så er nemmest hvis man har et par ekstra hænder til rådighed. Det er bl.a. tasken af lynlåse, den lille spilledåse, lynlås, velcrobåndet, og faktisk også den store ringeklokke.

Og de sidste ting, såsom håndtag, de lukkede kroge, plastrørene, lågerne til billeder og låsene, er skruet fast.

Den havde nået at sidde på væggen i max 30 sek. før vores datter var henne og rode med det hele. Og vores søn har også ligget og pillet ved hjulene og den grønne gummi krokodille, det er det eneste han kan nå endnu.

Den er en kæmpe succes herhjemme, og der er selvfølgelig favorit dimser hos både mig og vores datter, sønnike har vist ikke den store holdning til det endnu.

De små låger med billeder under, er en fælles favorit. Der har jeg brugt plastikklapperne fra vådservietter, og lagt ovenpå et printet billede (der er lim bagpå klapperne, så de sidder nemt fast). Så har jeg bare klippet langs kanten og er så blevet fastgjort to små skruer på pladen. Til sidst fik selve ”lågen” et lag akryl maling, bare sådan en fra Føtex. Billede 6+7

7.JPG

Den lille spilledåse faldt jeg for med det samme jeg så den (købt i BR), og den sidder godt fast med Turbo Tack limen. Den spiller en sød lille melodi, La Vie En Rose, og har allerede været oppe og købe de to andre varianter med Für Elise og Sankta Lucia, som skal sidde ved siden af den anden.

2.JPG

En anden ting der fungerer super godt, er den runde plade med magneter på. Ville have haft en lille magnettavle til at sætte magneterne på, men kunne ikke finde en i den rigtige størrelse. Så gode råd var dyre, indtil jeg kom til at tænke på jule kagedåserne. Så har brugt et af lågene og fastgjort med en skrue. Dog ikke skruet helt tæt, så man kan også dreje skiven rundt, og så bare nogle magneter på de kan lege med.

4.JPG


Dingenot-liste:

Plastik klapperne fra vådservietter Billede 6+7
Velcrobånd Billede 10
Dørhåndtag Billede 10
Lommeregner Billede 10
Pensel Billede 11
Karabinhage med nøglemærker på Billede 11
Grøn badesvamp Billede 11
Spejl Billede 11
Spilledåse Billede 2
Lynlås
Taske Billede 3
Tændstikæske Billede 3
Ringeklokke Billede 3
Klemme Billede 13
Curlere til håret Billede 8
Stofrester Billede 6
Buet plastikrør Billede 5
Neglebørste Billede 13
Gummi krokodille Billede 4
Hjul Billede 4
Målebånd
Jakobsstige Billede 12
Låget fra en kagedåse + magneter Billede 4
Plastikslange Billede 13
Sikkerhedslås til dør Billede 13
Skydelås Billede 13
Reb med elastikker på Billede 9 

Billede 1

Billede 1

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede  10

Billede 10

Billede  11

Billede 11

Billede  12

Billede 12

Billede  13

Billede 13