Melanie - månedens mama Juli

Intro om dig og din familie

Mit navn er Melanie, jeg er 28 år og gift med Daniel. Jeg er mor til tre skønne unger - Christian som fylder 9 år lige om lidt, Benjamin på 6 år og Carla på 2 år. Min mand arbejder som socialrådgiver og jeg er så heldig og dybt privilegeret, at jeg går hjemme med vores børn, som jeg hjemmepasser og hjemmeunderviser. Vores ældste dreng er netop startet i skole, men er blevet hjemmeundervist frem til nu. 

Vi bor i vores eget lille bofællesskab på Djursland sammen med min søster Martinna, hendes mand Mikkel og deres to drenge Milan og Elliot. 

Har du altid vidst at du ville være mor?

Jeg har altid drømt om at få en masse børn. Mit liv er fyldt med liv og glade dage her hjemme og jeg føler virkelig, at jeg har fået opfyldt den drøm. Vi føler, at vores liv er helt perfekt med Christian, Benjamin og Carla, så som alting ser ud lige nu, så har vi ikke tænkt os, at vi skal have flere børn. Og så er jeg så taknemmelig for, at jeg tilbringer hver dag sammen med mine nevøer. Så jeg har fået min store børneflok, som jeg drømte om - og mon ikke der kommer flere nevøer og niecer til med tiden. De vil også altid være mine børn.

Hvordan ser en typisk hverdag ud hos jer?

Christian er netop startet i skole og det har naturligvis ændret på vores daglige rutiner. Jeg arbejder altid på at vores hverdag skal være bedst mulig for os alle sammen. Der skal være plads til, at vi hver især kan udvikle os, at vi trives og har det godt, men også at vi har ro i os selv og omkring os. Så jeg oplever, at der altid sker nye ting og en udvikling i vores liv, fordi vi hele tiden bliver klogere på os selv og hinanden.  

Jeg søger hele tiden balancen og det er til tider en svær balancegang, fordi vi alle sammen har forskellige behov. Livet her hjemme kan på mange måder være ekstremt kaotisk, fordi dagene aldrig er ens og fordi der er 9 mennesker her hjemme - med 9 forskellige personligheder og store følelser, som skal have plads og imødekommes. Det er noget af en opgave og vi gør alle sammen det bedste vi kan.

For os fungerer livet bedst, når vi har faste rutiner i løbet af dagen.

Jeg står op kl. 6.00 og gør klar til at børnene vågner. Når børnene står op, så får de nice cream, havregryn og vitaminer. Så får børnene tøj på og vi følger Christian i skole, hvis vejret er godt. Ellers bliver Christian kørt i skole af sin bedstemor. Vi er så heldige, at vi har haft mulighed for at ansætte børnenes bedstemor, som privat børnepasser. Det vil sige, at vi stort set altid er tre voksne til børnene her hjemme. Det er en fed normering - og bedstemor har verdens bedste job. Hun skal bare lege og hygge sig med børnene og det hjælper os meget at have et ekstra par hænder i hverdagen. 

De fleste dage smutter Martinna og jeg ned og træner, imens Bedste leger med børnene her hjemme. 

månedens mama2.jpg

Når vi kommer hjem, så drikker vi smoothie og så 'laver' jeg hjemmeskole med Benjamin og Milan. Benjamins værelse er indrettet som et lille klasse lokale. For os fungerer det godt, at der er sat en ramme omkring vores skole del og drengene elsker det. De er meget motiveret og holder meget af tiden sammen. Vi arbejder både med tal, bogstaver, hæfter, bøger, sproget og alle de områder, som jeg tænker, er relevant for drengene. I vores skole er der også altid plads til at lave andre ting og tage på udflugter eller at tilbringe en dag i Bedstes pool. Der er plads til det hele og der er læring i alt. 

Efterfølgende danser vi og laver børneyoga med hjælp fra YouTube. Det er så hyggeligt og børnene elsker det. 

Herefter går vi typisk udenfor og leger, går på biblioteket, går en tur eller børnene leger indenfor. Så spiser vi frokost. Carla og Elliot puttes og der er tid til at lave madpakker til mændene og Christian.

Efterfølgende har jeg typisk en rolig stund med de store drenge inden Carla vågner og vi skal hente Christian fra skole. 

månedens mama......jpg

Når Christian er hentet, så må børnene spille og se TV. Imens laver jeg frugt og grøntsager til dem og smoothie. Det spiser de imens de hygger sig med at spille. Typisk i et par timer inden Christian skal afsted til fritidsaktiviteter. Han går både til dans, trommer og fodbold. 

Herefter skal vi hjem og lave aftensmad. Børnene laver hvad de har lyst til indtil vi børster tænder, hvorefter vi læser og putter børnene. Når de sover, så er Daniel typisk i fuld gang med at studere. Han er under uddannelse ved Neufeldinstitutet indenfor udviklingspsykologien. Jeg læser gerne eller slapper af imens - typisk med en kuglepen og en blok papir foran mig, hvor jeg kan få alle mine tanker skrevet ned. Og ellers kan vi godt lide at få vendt hvordan vi har det og hvad der lige fylder i os hver især inden vi går i seng. 


Hvad er det bedste ved at være mor?

Det bedste ved at være mor er den kærlighed jeg dagligt får. Jeg føler, at mine børn udvikler mig og lære mig nye ting om mig selv og om livet hele tiden. Jeg er meget taknemmelig for, at jeg er deres mor. For mig er det det allerbedste i livet at være mor til Christian, Benjamin og Carla.

Hvad er det sværeste/hårdeste ved det at være mor?

Det hårdeste ved at være mor er også det bedste. De udvikler mig og spejler mine værste sider, så jeg er nødt til at tage hånd om det og se på det.

De udfordrer mig til hele tiden at kigge på hvem de er fremfor mine egne overbevisninger om hvad der er rigtigt og forkert.

Og med den enorme ubetingede kærlighed følger der også store følelser med, når børnene oplever modgang i livet. Jeg ser det som min fornemmeste opgave, at være her og hjælpe dem igennem det, men det gør til tider ondt. Ligeså vel som det gør ondt, når jeg kan mærke, at de ikke er i balance og ikke har det godt. Læringen er i alt og børnene skal igennem alle de her ting, men det gør ondt at stå ved siden af nogle gange, selvom jeg aldrig ville være det foruden. Men samtidig er det alt sammen også med til at styrke vores forhold og vi lære hinanden endnu bedre at kende.  

månedens mama1.jpg

Oplever I til tider at folk ser skævt til dig og din familie pga. måden I har valgt at leve på?

Hvad andre mener om mig og min familie interessere mig ikke, så jeg går ikke op i det. Jeg lever det liv, som føles rigtigt for os - og det er et liv som er i konstant udvikling. Jeg tror ikke på at to liv skal leves ens og jeg mener, at forskellighed er en styrke. Hvis jeg lod andre menneskers holdninger gå mig på, så ville jeg dermed også tillade at de tog plads i mig og styrede mig - og der er aldrig nogen mennesker som skal styre mit liv. Kun jeg ved hvad der er bedst for mig og mit fokus i livet handler om kærlighed, balance og om at have det godt. Jeg tror på, at vi bliver syge, når vi ikke mærker os selv og ikke lever det liv der gør os lykkelige hver især. Jeg tror vi bliver syge, når vi ligger vores energi over på andre – med vores fordomme og holdninger, fremfor at holde os hjemme i os selv.

Hvilke værdier er vigtigst for dig at give dine børn?

Som mor til mine børn, har jeg mange ting, som jeg ønsker og håber de vil tage med sig, men som jeg kun kan forsøge at plante hos dem, imens de skaber deres egen virkelighed. Der er utrolig mange ting, som jeg gerne vil give dem med, men mest af alt, så håber jeg at de vil tage dette med sig:

Søg altid svarene inden i dig selv. Følg dit hjerte. Gå efter lykken indeni og ikke lykken i det ydre og materielle. Find dit eget svar på et lykkeligt liv. Vær taknemmelig og vid at du altid er beskyttet og elsket. Vid at der er læring i alt og at livet altid guider os på rette vej.

Behandle andre pænt og tal altid pænt til og om andre. Vid at det handler om dig selv, når du dømmer andre og ikke om dem. Du har aldrig ret til at dømme andre før du har været i deres sted - og det vil aldrig være muligt.

Mød dine fjender med kærlighed. Send kærlighed ud til verden.
Vid at jeg altid er her og vil hjælpe dig. Og vid at jeg elsker dig ubetinget højt uanset hvad der måtte ske.

Hvad er dit bedste råd til andre mødre?

Stol på dig selv. Find svarene i dig selv - fra det sted hvor kærligheden strømmer. Sænk forventningerne til dig selv og accepterer at mødre er forskellige. Vi gør alle sammen det bedste vi kan.

månedens mama....jpg

Vil du læse mere til Melanie og hendes skønne familie? Så hop ind og følg med på hendes instagram, klik blot her