Mette - Månedens Mama September 2019

Jeg hedder Mette og jeg er taknemmelig for, at jeg er blevet en del af Mamawise familien.
Jeg er gift med Claus og sammen har vi 3 skønne og dejlige børn - Gustav fra 2009, Sofia fra 2012 og Nadia fra 2014. Vi bor i et dejligt parcelhus i et hyggeligt villakvarter i en by på Midtsjælland.
Jeg er uddannet ergoterapeut og har 10 år erfaring inden for faget, men har fornyeligt skiftet branche og arbejder nu som personlig træner.
Vi er en meget aktiv familie, der elsker at dyrke motion sammen, specielt løb. Der udover nyder vi at hygge sammen om at bage, spille spil, høre musik og danser der til, samt fordybe os i det der nu interessere os og vores børn.


Hvad er det bedste ved at være mor? 

De bedste ting ved at være mor er den glæde det giver at opleve mine børn udvikle sig og den søskendekærlighed de har til hinanden er den skønneste følelse. Mine børn er de bedste til at give mig ro dybt ind i hjertet med de kærligste kram. Samt den ubetinget kærlighed mine børn har til mig. Jeg elsker at nusse, kramme, sidde og putte, læse en bog, se en film, kysse dem og bare være i deres selskab. Mine 3 børn er mit guld.


Hvad er det sværeste ved at være mor?

Alle bekymringerne om ens børn og den dårlige samvittighed der nager hele tiden. Når man får børn har en masse andre forventninger til hvordan tingene skal være og ikke være – samfundet, familie og venner. Der er bare lige det, at vi er alle forskellige som personer. Så bare fordi noget fungerer for nogen, så er det ikke ensbetydende med at det vil fungere for andre. Det er svært at nå alt det man gerne vil i en travl hverdag, især med 3 børn der har 3 forskelligt behov.

IMG_4547.JPG


Hvilke værdier er vigtige for dig at videregive til dine børn? 

Der er 3 centrale værdier der er vigtige for mig - ansvarlighed, hensynsfuld og høflighed.

I forhold til ansvarlighed er det vigtigt at mine børn lærer at bidrage og lære at forpligte sig på noget, som f.eks. at pakke sin egen taske, hjælpe med at lave mad og dækkeborde. I forhold til hensynsfuldhed er det vigtigt at de lære at kunne sætte sig selv til side og have et øje for andre, som f.eks. ikke at afbryde andre når de taler, vente på tur og tale pænt til andre også selvom man er sur. Det er vigtigt at børnene lærer høflighed, som at sige tak og hilse på andre og svare når der bliver talt til dem.


Hvordan får I tilpasset de fysiske aktiviteter ind i jeres hverdag?

Vi er en meget aktiv familie, som virkeligt nyder hinandens selskab. 3 gange om ugen står den på triatlon træning – far og mor underviser og sønnike er i år startet til triatlon. Den ene gang om ugen passes pigerne af familie/venner og de 2 andre gange er pigerne med til træning i svømmehallen. Pigerne nyder at være med og elsker at plaske i det lille bassin, mens de store svømmetræner. Det betyder at vi har nogle vandglade børn og nogle børn der elsker at cykle og løbe – selv den mindste på 5 år.

Vi prøver at løbe 2 gange om ugen sammen som familie. Sønnike løber sammen med os forældre, mens pigerne cykler. Nogle dage har den mindste ikke lyst til at cykle, så hopper hun i stedet for op i løbejogger og nyder turen derfra. Det betyder meget for os forældre at vi kan gøre disse ting sammen med vores børn.


Hvordan ser en typisk hverdag ud hjemme hos jer?

Dagen starter kl. 6.00, de 3 børn vækkes af mor. Far er kørt på arbejde. Der hygges om børnene, taskerne passes og de afleveres i 3 forskellige institutioner (børnehave, SFO og klub). Så er det arbejdstid for mor. Børnene hentes skiftevist af far og mor i løbet af ugen. Når vi lander hjemme er der en masse praktiske gøremål der skal klares – tasker skal pakkes ud, der skal læses lektier, der ordnes vasketøj, vaskes op og laves aftensmad og smøres 5 madpakker. 3 dage om ugen er vi til triatlon træning. De andre dage hygger vi derhjemme med spil, kreative ting, går turer eller ser fjernsyn. Børnene puttes kl. 19.00, da næste dag starter tidligt.

Og ja, ud over alle disse ting, så passes legeaftaler, forældremøder, legegrupper, børnefødselsdage og alle de andre ting der følger med i en travl hverdag som børnefamilie ind i dagligdagen.

Fredag, lørdag og søndag er familietid og for os er familietid ligeså meget hyggetid i sofaen, sove længe (altså så meget man nu kan med børn der står tidligt op – 6.30), bage sammen, lave kreative ting, spille spil, gå turer eller løbe turer.


Er der noget du gerne ville have vidst, inden at du blev mor? 

Både under min graviditet og i det første år efter at sønnike blev født ville jeg gerne have vidst, at jeg bare skulle stole på min mavefornemmelse. Det er så let at blive påvirket af andres meninger og holdninger, når man er gravid eller mor for første gang. Der vælter en masse følelser rundt i kroppen, som man skal forholde sig til og det kan være svært.


Dit bedste råd til kommende mødre? 

Tro på din mavefornemmelse og lad ikke andre påvirke dig til at tro at det du føler er forkert. Du vil som kommende mor for en masse kommentarer og råd om hvad du skal gøre og hvordan du skal gøre ting. Men når alt kommer til alt er det kun dig, som kan gøre det rigtige for dig, din baby og din familie. Brug de råd du føler for og glem resten. Det er kun dig der ved hvordan tingene er hjemme hos jer, andre ser kun små glimt af jeres hverdag.