Sasja - månedens mama August

Mit navn er Sasja og jeg er 23 år gammel. Jeg er kærester med Andreas på 24 år og sammen bor vi i et dejligt hus med vores datter, Sommer, som kom til verden 13. oktober 2018.

Vi venter barn nr. 2 til februar næste år, hvilket vi glæder os meget til! Herhjemme sætter vi altid familielivet først, og det er derfor af høj prioritet at jeg kan arbejde/gå hjemme.

AirBrush_20190516112323.jpg

Har du altid vidst at du ville være mor?

Ja! Det har altid været en stor drøm for mig, at have min egen familie - og gerne en stor en. Jeg drømmer om en masse ferier, oplevelser og hyggelige stunder. Det er dét der giver mening for mig.

Var graviditeten / forældrerollen som du havde troet?

Ja og nej. Selvfølgelig er der ting man ikke vidste hvordan ville være før man stod i det. Men på trods af en graviditet med kvalme/opkast dagligt indtil fødsel, så var det det hele værd. Man finder på løsninger der fungere for én hen ad vejen, og så har jeg valgt at se det positive i det.

Det at blive mor er bare endnu mere fantastisk end hvad jeg havde turde tro på, og kærligheden vokser hver dag.

Hvad er det bedste ved at være mor?

Det er den kærlighed og glæde man vågner op til hver evig eneste dag. Vi har fået et kæmpe sammenhold allesammen, og det giver de skønneste stunder med en masse sjov og ballade.

Hvad er det sværeste/hårdeste ved mor-rollen?

For vores vedkommende har der faktisk ikke været så meget der har været svært/hårdt i det at blive forældre. Vi har på mange måder været ret heldige, tror jeg? Eller også har vi nok bare nærmere været gode til at omstille os, og lade være med at have for mange forventninger? Jovist der er ikke så meget søvn, men det overlever vi nok. Vi kan vel sove når vi bliver gamle, som man siger. ;-)

Gjorde du dig nogle særlige tanker inden jeres deltagelse i ’de unge mødre’?

Da jeg valgte at være med i De Unge Mødre, var det egentligt mest for at prøve noget nyt. Det kunne være sjovt, tænkte jeg. Efterhånden handler det mere om, at kunne inspirere andre- og dele ud af vores liv og hverdag.

Har jeres deltagelse påvirket jeres privat liv?

Vi har heldigvis fået en masse positiv respons på vores deltagelse i programmet, som har givet endnu mere lyst til at dele ud af vores liv.

Det foregår specielt igennem Instagram, men også igennem min blog. I fremtiden vil jeg benytte min blog endnu mere, men der er noget nyt i ærmet, som stadig er en lille hemmelighed.

Er der nogle særlige værdier du ønsker at give til Sommer?

Sommer skal finde ud af hvad der gør hende glad. Hun skal udleve sine drømme og ønsker, og jeg vil altid bakke det 100% op. Vi lever alt for meget efter normer og regler idag, at vi glemmer os selv. Til sidst er drømmen slukket, og vi ender med at sidde fast i et 07-16 job som vi egentlig slet ikke gider. Skole og arbejde er vigtigt i et vist omfang. Det er i hvert fald vigtigt at stå op til noget hver dag, men ikke hvis det ikke giver mening. Der skal være plads til livet, drømme og friheden til også at kunne leve det.

månedens mama (2).jpeg

Hvad er dit bedste råd til andre mødre?

Mit bedste råd må være, at tage tingene som de kommer. Man kan nemt komme til at drukne i forventninger til det ene eller andet, og det er bare for ærgerligt! Og husk at nyde det. Hver eneste lille ting, om det så er nætter med 1-2 timers sammenhængende søvn. Forsøg at grin lidt af det, og giv dig selv et velfortjent klap på skulderen og en plade Marabou når du har tid til det. For vi er 'fandeme' seje altså!

månedens mama (1).jpg

Vil du se mere til Sasja lykke så kan du følge hendes instagram lige her eller hoppe forbi hendes skønne blog lige her!