Cirkusfødselsdag

Samanda er mor til Zoey på knap 4 og Theodor på 8 måneder. Til dagligt driver hun bloggen thegirlwithconfetti hvor hun deler ud af alle sine ideer og giver inspiration til børnefødselsdage, temafester og højtider. Samanda deler her en fantastisk cirkusfødselsdag hun holdte da Zoey blev 2 år.

Cirkusfødselsdag for de mindste
Aldersgruppe: 2-5 år.

Billede-4--300x300.jpg

Da min datter Zoey fyldte 2 valgte jeg at holde den fineste cirkusfødselsdag for hende sammen med familien og nogle få men tætte venner.

Når man holder fødselsdagsfest for de mindste er det altid en god idé lige at huske at planlægge ud fra middagsluren og samtidig prøve at begrænse gæsteantallet. Det er hverken sjovt for barnet eller gæsterne hvis den lille er træt, overstimuleret og pylleret, for så bliver dagen pludselig ikke så sjov og hyggelig som man havde håbet på.

Vores fest startede derfor kl. 15.00 et stykke tid efter hun var vågnet fra lur. Så kunne hun lige nå at få øjne og komme i tøjet uden for meget stress.

Hele huset var pyntet op med balloner, vimpler og i dagens anledning havde vi lagt den røde løber ud. Den er et must til alle festerne herhjemme, for hvem vil ikke gerne bydes velkommen med manér? Vi startede festen med et glas lemonade ved min hjemmelavede lemonadebod, hvor der også var bacon chips og popcorn i kræmmerhuse til alle. Så er cirkus stilen ligesom lagt.

Til børnene havde jeg lavet nogle ”slik” pinde af lidt cirkus slik og ballonpinde. Det fik de lidt tid til at gå med imens vi voksne fik sludret lidt og sagt goddag.

Bordet var dækket med en hvid stribet løber, som matchede striberne på mine popcornholdere, lemonadeboden, lemonaden, glassene, foto standen og bordkortene for at hele temaet hang sammen.

Billede-6-300x300.jpg

På vandflaskerne havde jeg påsat, et af mine hjemmelavede lemonade labels og sat stribede sugerør i flotte farver på bordet. Jeg hader at spise af paptallerkener, derfor var vi lige et smut i IKEA et par dage inden festen for at købe tallerkener. Jeg syntes pengene er godt givet ud på længere sigt, i stedet for at bruge en formue på paptallerkener ved hver fødselsdag og juleaften. Det kan virkelig anbefales hvis i lige som jeg ikke er så meget til tallerkener med motiver og pap.

Jeg havde købt hvide blomster (der er et virkelig dårligt udvalg af blomster om vinteren!!) klippet dem til og fordelt dem i 3 mælkeflasker fra IKEA. På bordet var der slikskåle med farverigt slik og der lå masker på pinde rundt omkring så gæsterne kunne tage sjove billeder af hinanden med skæg, briller og pibe.

En sjov lille gimmick: Til fødselsdagen kom der 12 gæster, og alle havde fået deres egen cirkus titel. Så ved hver plads var der dækket op med en kage tallerken og en foldet stof serviet. Bestikket var lagt oven på servietten og mit hjemmelavede bordkort var foldet omkring og holdt det hele sammen. Det var skægt at se da hele familien indtog deres pladser og hilste på hinanden med deres nye titler. Min svigerinde fik ”elefanten” og var en smule misfornøjet, og prøvede ihærdigt at bytte med min far.

Efter vi havde spist kage, drukket kaffe og sunget fødselsdagssang for Zoey sluttede vi dagen af med at servere hotdogs fra min hjemmelavede hotdog bod. Det var Zoeys livret på daværende tidspunkt og hun elskede at gå op og ”bestille” sin helt egen hotdog. Boden har jeg selv lavet med mine ti tommelfingre, så hvis du har mod på det kan jeg kun anbefale dig at give dig i kast med sådan en. Gæsterne og børnene var vilde med den og vi benytter den stadig flittigt når vi holder fest.

Da festen sluttede blev alle gæster sendt hjem med en ”tak fordi du kom” pose. Til børnene var der en slikhalskæde, sæbebobler, balloner, tivolistang og en figenstang & til de voksne et lille udvalg af tivoli stænger og chokofanter.

Alt i alt en fantastisk fest! Cirkus temaer er fantastiske og kan med sikkerhed anbefales til både drenge og piger.