Da Anton fik sit navn

Kære mødre derude.
Så er det blevet tid til, at i skal høre lidt om hvordan vi planlagde vores lille Antons dåb, og hvordan festen gik.

 

Anton er vores andet barn, og er født d. 15/2 2018. Vi har også Kalle fra 2016. Kalles dåb holdt vi hjemme i vores gårdhave i et telt. Det var i juni, og vi var super heldige med vejret.

Vi overvejede også om, vi skulle holde hjemme denne gang, for det var virkelig en helt fantastisk dag. Men hold nu fast! Det var også et kæmpe arbejde. Opsætning af telt, låne og hente stole og borde, hente drikke osv. i Tyskland, købe alle mulige småting og bordpynt ind, købe og lave blomster, dække bordene, finde personale til køkkenet mv.

Vi fik mad udefra, men alligevel synes jeg der skulle suppleres med nogle ting, som jeg så selv skulle lave, og der var ikke dessert med, så det skulle jeg have min mor til at lave. Og når vi holder fest hjemme, så er jeg en af dem, der så også synes hele huset skal gøres totalt rent- Sådan har min mand det med haven, så vi havde pænt travlt i tiden op til. Og ja, da så festen var slut, så skulle det hele gøres rent igen og alt skulle pakkes ned, returneres osv. Puha.

Det besluttede vi derfor ret hurtigt, at med to børn denne gang, så skulle det ikke være den model.

Vi havde lige forinden, vi skulle planlægge dåben, været til et vennepars dåb, på den lokale kro. Det var så hyggeligt, flot og lækkert det hele, og så ligger Gjøl kro bare så smukt på havnen med udsigt over Limfjorden. Derudover er kroen blevet sat i stand for nyligt, og fremstår rigtig flot. Så der havde vi også lyst til at holde vores fest.

Vi skulle allerede i kirke kl. 9, så derfor ville brunch passe godt.

Menuen bestod af scrambled egg med pølser, bacon og baked beans, to slags ost med forskellige kiks til, forskelligt brød, to slags pålæg, frugt, grøntsagsstænger og forskelligt snack grønt, pandekager med sirup og hjemmelavet marmelade, juice, the og kaffe ad libitum. Derudover havde vi bedt om at få vin, øl og sodavand sat frem, og så fik vi lov selv at medbringe småkager, som mine svigerinder bagte, slik og Spangsberg flødeboller til dessert. Ialt kom vi af med omkring 7200 kr.

Vi har meget familie og også nogle venner, vi gerne ville have med, så gæstelisten var på 70 personer. Det syntes vi lød lidt voldsomt- men da først vi havde besluttet at holde festen ude, og ikke hjemme, og der derfor var plads nok, så glædede vi os til at invitere alle 70, og fejre Anton med en stor fest. Der var dog en del afbud, og vi endte på 50 gæster.

Datoen blev 13 maj, og blev valgt ud fra min mands job og hvornår det ville passe godt i forhold til det. Derudover skulle Anton helst ikke blive for gammel, da han allerede er en stor dreng, og vi faktisk var lidt bekymrede for om han kunne være i kjolerne.

Og ja, kjolerne, i flertal. For lidt utraditionelt skulle han nemlig i to kjoler på dåbsdagen. I både Claus og min familie er der en kjole, som alle børn bliver døbt i. Vi havde ikke lyst til at vælge imellem dem, da begge betyder noget for os. Kjolen fra Claus’ familie er ældgammel og børn i mange mange år tilbage er døbt i den. Inklusiv Claus selv, og Claus’ datter Julie. Derfor syntes vi også at både Kalle og Anton skulle. Til Kalles dåb havde han min families kjole på i kirken, og Claus’ families hjemme til fotografering. Derfor valgte vi at Anton skulle have det omvendt.

IMG_1970.jpg

Kjolen fra min familie er ikke helt så gammel- den er fra 83, og jeg var den første der bar den. Det er nemlig min mor, der har syet den. Begge mine søskende er også døbt i den, og min ene søsters børn er også. Derfor betyder den meget for mig, for jeg synes det er så skøn en tanke, at min mor har syet den, og så er det også en ret smuk kjole. Min mor stod for bånd til kjolen fra vores familie. Det var lyseblåt, og min svigerinde stod for båndet til kjolen fra deres familie. Det var mørkeblåt. Finere kunne det jo nærmest ikke være. Efterfølgende er begge kjoler blevet broderet med Antons navn og dåbsdato.

Dåben blev holdt i vores lokale kirke på Gjøl. Der er både Claus og jeg også døbt, samt alt vores familie, så igen meget tradionelt og meget fint at tænke på.

Begge mine søstre stod faddere, samt drengenes storesøster Julie og Claus’ ældste storesøster.

IMG_1948.JPG

Vi var vildt heldige med vejret- der var høj solskin og meget varmt. Derfor havde Anton kun kjolerne på kort i kirken og imens vi tog billeder. Jeg havde egentligt fundet et fint sæt tøj frem, som vi fik i barselsgave, som han kunne få på efter kjolerne, men det var alt for varmt, så han endte med bare at have de hvide strømpebukser og den hvide body på, som han havde haft under kjolerne.

Noget af det virkelig skønne ved at holde festen ude, var at vi slet ikke havde så travlt som ved Kalles dåb. Der var meget færre ting at tænke på, og vi havde god tid til det hele.

Vi skulle vælge stedet til festen, som vi som sagt hurtigt fik gjort. Så skulle vi Booke kirken, og have en samtale med præsten. Kirken bookede jeg på mail, og samtalen blev et par dage inden dåben og tog ca. En time, så det var let og nemt. Så skulle vi, som nævnt, have styr på dåbskjolerne, men det lod vi som sagt min mor og svigerinde om. Så havde vi en shoppedag, hvor vi fik styr på garderoben til hele familien. Samme dag købte vi det slik, vi skulle have til kaffen, samt noget af bordpynten. Men meget af bordpynten havde jeg købt på nettet i forvejen- igen let og hurtigt. Jeg hentede flødeboller ved Spangsbergs lagersalg et par dage før.

IMG_1985.JPG

Vi ville gerne have taget billeder af os selv og vores gæster, og lidt stemningsbilleder igennem dagen. Der er vi så heldige, at en af mine bedste veninder er en rigtig dygtig fotograf. Hun tog også billeder til Kalles dåb, og har desuden fotograferet mig under begge graviditeter. Min veninde ville heldigvis gerne tage billeder igen, så vi har nu en fyldt usb med dejlige minder. Til Kalles dåb fik jeg efterfølgende lavet en fotobog, og det skal jeg have gjort igen.

Det der egentligt gik mest planlægning og tid med var invitationer og bordpynt. Kroen sørgede for hvide blomster, hvide duge og servietter, og så skulle vi selv medbringe det, vi ellers ville have på bordene.

 

Da Anton var ca. 3 uger gammel, fik vi taget nogle fine billeder af ham, ved en professionel fotograf. Jeg brugte et af dem til invitationen, og en skabelon i lyseblåt design, jeg fandt på Pixum. Det tog 10 minutter at designe, og de havde tilbud, så kom af med et par hundrede for alle invitationerne.

Bordpynten havde jeg virkelig glædet mig til at skulle købe, finde og lave. Jeg bruger Pinterest rigtig meget, så jeg havde fundet inspirationen derfra. Og jeg har hygget mig med at finde ideerne og købe de forskellige elementer.

Jeg bestemte at bordkortene skulle være små mini bloklys, så der stod et tændt lys ved alles plads, når gæsterne kom ind i lokalet. Lysene blev sat i små muffinforme, med stribet og prikket mønster i lysegråt, så de ikke stod direkte på dugen. Både lys og muffinforme, fandt jeg i Føtex. Selve bordkortet blev lyse- og mørkeblå manillamærker, som jeg fandt på nettet. De blev sat på lysene med groft sejlgarnssnor fra søstrene Grene. I bog og ide købte jeg noget groft brunt indpakningspapir, og ud af det foldede min søster de fineste papirskibe i forskellige størrelser. Skibene fyldte jeg med blå slikkepinde fra Søstrene Grene, og det syntes de mindre børn til festen, var et hit. I skibene stak vi små flag med blåt silkebånd i forskellige nuancer. Flagene bestilte jeg på nettet. Alle båndene var klippet og klar til at folde omkring træpindene, der også var med. Så nemt. Derudover havde jeg fået lavet klistermærker i lyseblå med Antons navn og et lille skib. De blev klistret på skibene.

IMG_1915.jpg
IMG_1912.jpg

Jeg bestilte lyseblå bolsje-poser med Antons navn og dåbsdato på fra bolcheriet i Løkken. De blev spredt sådan lidt tilfældigt udover bordene. På bordene blev også lagt en helt masse billeder af Anton, som jeg havde fremkaldt i et kvadratisk format, så de lignede sådan nogle billeder fra et Polaroid kamera. Jeg brugte en app på min telefon, hvor man kan fremkalde fra Instagram osv.

Gæsterne kunne så tage billederne med hjem, hvis de havde lyst, og det gjorde mange.

Min svigerinde havde fundet balloner med Antons navn på og dem satte vi i vinduerne, sammen med Metallic balloner på pind, fra søstrene Grene. Selvfølgelig i blå farver.

IMG_1933.jpg

Udover de borde vi spiste ved, havde jeg lavet et bord med spil og tegnegrej til børnene, i tilfælde af at vejret var skidt. Og der var faktisk nogle af fætrene og kusinerne der hyggede sig med at spille brætspil.

Så havde vi selvfølgelig også et gavebord.

Anton fik nogle vildt flotte gaver. Rigtig meget af det vi havde ønsket, men også gode og sjove ting gæsterne selv havde fundet på. Jeg havde ikke sendt en ønskeliste med invitationen, for jeg havde virkelig svært ved at finde på ønsker- nok fordi Anton er nummer to, og vi har det, vi skal bruge, fra Kalle. Folk spurgte derfor efter ønsker, og jeg forsøgte at ønske både nogle ting, som fx. Legetøj, som han kan bruge nu her i den første udvikling-bl.a et boldbassin fra Misioo, som vi fik. Og så forsøgte jeg også at ønske ting, som han kan tage med senere hen, som minder fra hans barndom og dåb, samt ting han vil kunne have fremme altid, på hans værelse, men også i hans fremtidige hjem. Derfor ønskede jeg bl.a sølvservice, et fødselsdagsflag, Moneyfanten fra Georg Jensen, samt garderen fra Kaj Bojesen og eventyrbøger. Alt sammen noget han fik.

 

Alt i alt havde vi så dejlig en dag, og som sagt var vejret virkelig lækkert, så alle dørene til salen var åbne, og vi sad ude på terrassen og på plænen, efter maden. Ungerne legede i græsset og gik på havnens legeplads og ned til vandet, og alle nød det i fulde drag.

 

Jeg er så glad for, at vi valgte at holde dåben ude, selvom jeg husker vores første dåb, med lige så stor glæde. Uanset om man holder hjemme eller ude, er der rigeligt at lave og planlægge. På denne her måde, blev det, for os, så stressfrit som muligt.

 

Kh Stine